Tipy na vánoční nákupy od redakce Běhej Srdcem pro rok 2020 + slevové kupóny

0

Hledáte inspiraci, čím obdarovat o Vánocích své blízké / běžce? Připravili jsme několik tipů, kde se po nich podívat a vybrali pár konkrétních produktů. Oslovili jsme také prodejce a pro naše čtenáře domluvili SLEVY! Všechny následující věci také sami už dlouhodobě využíváme a myslíme, že by je mohli ocenit i ostatní běžci!

DYNAFIT

Dynafit je tradiční výrobce lyžařského vybavení a člen skupiny Salewa Group. Od založení společnosti v roce 1950 se specializuje na vývoj produktů v náročném trendu snižování hmotnosti a růstu odolnosti. Inženýři a vývojáři kladou důraz na efektivní funkčnost a především snadnou manipulací. A botu Dynafit FELINE LS prostě milujeme! Určitě se ale podívejte i na recenzi Dynafit Feline Up Pro, Dynafit Ultra 100, nebo náš velký rozhovor s CEO.

DYNAFIT FELINE LS je náš skrytý TIP! Receptem k úspěchu není jenom být rychlý, ale do zimních podmínek také dobře vybavený! FELINE LS je perfektní zbraní pro trailové lesní stezky a zaručeně s ní budete skórovat i při rychlém výšlapu v technickém terénu. DYNAFIT přináší jeden ze svých dlouhodobých best-sellerů FELINE LS také ve variantě s membránou Gore-Tex pro použití v mokrých zimních podmínkách, navíc ve třech barevných kombinacích.

Přepracovaná, velmi agresivní podrážka Pomoca je vyváženou směsí v poměru trakce a odvalování, takže zaručí nejen perfektní grip na tvrdém, kamenitém i měkkém povrchu, ale také schopnost dynamického odrazu. Rychlostahovací systém šněrování je nepostradatelnou klasikou v zimních podmínkách, díky nenasákavosti udrží botu přesně na svém místě, kamkoliv se vydáte.

Podařilo se nám pro Vás sehnat od Rock Point SLEVU 15% s promokódem při objednávce “BEHEJSRDCEM” na všechny nezlevněné boty Dynafit! Sleva platí od
1. – 7. 12.

Chci slevu!

mySASY

Aplikace mySASY dokáže díky HRV měření sportovci říct, kdy může při tréninku více zabrat, a kdy je naopak vhodnější zvolnit. S touto analýzou dokáže každý člověk sportovat zdravěji, vytěžit z tréninku maximum a stát se lepší verzí sebe sama.

Aplikaci používáme už několik let a nedovedeme si bez ní představit už vůbec fungovat, nebo trénovat (naše všechny články zde). Podívejte se, jak s mySASY trénuje náš nejlepší triatlet na dlouhé distance Tomáš Řenč (článek zde), nebo jeden z našich nejlepších ultra běžců Zdeněk Hruška (článek zde).

mySASY využívá nejmodernějších vědeckých poznatků, nejnovějších technologií a především originálních algoritmů analýzy a interpretace dat, umožňující sledovat aktivitu Autonomního nervového systému (ANS) a obou jeho částí i v terénních podmínkách. Především hodnocení aktivity obou větví, detailně popisuje vliv předchozího zatížení na vnitřní rovnováhu organismu a umožní tak stanovit další optimální tréninkový režim.

Podařilo se nám sehnat od mySASY SLEVU 10% s promokódem při objednávce  “TRENERDOKAPSY”

Chci slevu!

COMPRESSPORT

COMPRESSPORT je švýcarský výrobce kompresních doplňků a oblečení specializující se na vytrvalostní sporty, zejména na běh, triatlon, trailový běh, cyklistiku a raketové sporty. Všechny produkty COMPRESSPORT jsou vyvíjeny a vyráběny s pověstnou švýcarskou pečlivostí a kvalitou.

COMPRESSPORT je partnerem všech sportovců, od profesionálů po nadšené amatéry. Vyvíjíme kompresní doplňky a oblečení podporující výkonnost, vytrvalost a regeneraci. Ve spolupráci se špičkami v lékařských oborech, s fyzioterapeuty i samotnými sportovci testujeme všechny produkty tak, aby se k vám dostaly perfektní a 100% funkční doplňky pro podporu vašich výkonů! Podívejte se k nám určitě na spoustu recenzí zde!

Nejen špičkové trailové a kompresní vybavení najdete u COMPRESSPORT! Eshop značky TEMPOSPORT Vám nabízí užitečné doplňky pro Váš běh na krátké či dlouhé traťe, do všech povětrnostních podmínek.

Široký sortiment běžeckého vybavení jistě potěší oko nejednoho běžeckého nadšence – vyberte si třeba z běžeckých kompresních návleků na nohy či na paže, funkčního prádla, čepice, kalhot, bund, batohů apod.

Nebo sázejte na jistotu a obdarujte své blízké praktickým a krásným dárkem jednoho z bestsellerů na trhu – běžeckým pásem Freebelt Pro, který se stane nepostradatelným pomocníkem kdy musíte mít u sebe pár běžeckých nezbytností. Produkt najdete zde, stačí si vybrat tu správnou velikost. Užijte si pohyb se značkou COMPRESSPORT která běžcům opravdu rozumí!

Podařilo se nám sehnat od TEMPOSPORT SLEVU 15 % na vše s promokódem při objednávce “CSBEHSRC15”. Sleva platí do 10.12.

Chci slevu!

TESTED ON HUMANS

Otestujte něco nového – např. výživy SkratchLabs, kterou už několik měsíců jedeme a je to podle nás to nejlepší, co jsme kdy měli možnost zatím (nejen) v tréninku mít. Více v našem článku, nebo v článku se špičkovou traťovou běžkyní Zuzanou Bartasovou, nebo držitelem českého rekordu na dlouhý triatlon – Tomášem Řenčem.

Výživa, která vznikla pod taktovkou autora knihy Feedzone Portables,
Dr. Allen Lima, 
který byl vždy velkým propagátorem reálného jídla a reálných ingrediencí, nikoli ultrazpracované průmyslově upravené výživy.

Skratch dnes vyrábí vynikající nápoje pro rychlou hydrataci, energy bary z ingrediencí jako chia semínka, třešně nebo čokoláda a energy chews pro rychlé doplnění sacharidů. A to vše bez geneticky modifikovaných organismů, bezlepkové, bezlaktózové, veganské a košer.

Jejich ikonický produkt je ale určitě iontový nápoj

Sportovní drink s nižším obsahem cukru (4% nebo 4 g na 100 ml),
s elektrolytickým profilem, který se vyrovná tomu, co ztratíte při pocení (800 mg sodíku, 80 mg draslíku, 100 mg vápníku a 80 mg hořčíku na litr), a pouze čerstvé ovoce na lehkou a osvěžující příchuť, kterou byste zvládli pít celý den.

Podařilo se nám pro Vás sehnat od TESTED ON HUMANS na SKRATCHLABS SLEVU 15% s promokódem: “BEHEJSRDCEM15”. Sleva platí do 16.12.

Chci slevu!

SRŠNÍ NEKTAR

Sršní nektar je směs 17 aminokyselin, které zlepšují výkon tukového metabolizmu, což ocení běžci na tratích od hodiny výše. Přitom čím delší je výkon, tím více bude sršní nektar působit. My si sršní nektar bereme na závody od půlmaratonu výše a na některé náročné tréninky. Už jsme o něm psali před několika lety tady a tady.

Složení nektaru se letos ale proměnilo. Podíl hlavní složky (aminokyselin) zůstal stejný, ale navíc je nyní součástí prášek z kořene macy peruánské a také MCT tuky. Obě nové složky by měly vést k ještě větší podpoře výkonu. Kdo nezkoušel, jistě ocení i podstatně lepší chuť než jakou měla původní varianta bez příchuti. Nyní lze koupit nektar s pomerančovou nebo mangovou příchutí.

S eshopem SRŠNÍ NEKTAR jsme domluvili SLEVU 15 % + poštovné zdarma při platbě převodem. Stačí zadat během objednávky promokód “BEHEJSRDCEMVANOCE2020″

Chci slevu!

GARMIN

Garmin asi není potřeba nikomu představovat, ale kdyby přece jenom… Garmin je jednička ve světě GPS navigací. Americká společnost Garmin, která vznikla v roce 1989, se proslavila uvedením vůbec prvních GPS navigačních zařízení na světový trh. Firma Garmin vlastní v oblasti navigačních technologií přes 300 patentů a je jednoznačně největším inovátorem ve svém oboru.

Kromě klasických automobilových navigací se zaměřuje také na navigace pro outdoor nebo fitness. Špičkovou GPS navigaci Garmin využívá také námořnictvo a letectvo. Dejte si někdo z naších velkých recenzí, nebo článků, co jsme dělali – zde.

Náš TIP pro tento rok? Zcela jistě Garmin Forerunner 745! Garmin Forerunner 745 jsou chytré GPS hodinky s všestrannými sportovními funkcemi určené především pro příznivce triatlonu, běžce a všestranné sportovce.

Z pohledu sportovních funkcí, funkcí pro vyhodnocení zátěže nebo funkcí pro plánování tréninku jsou srovnatelné s těmi nejvýkonnějšími modely na trhu, jako je například Forerunner 945 nebo Fénix6. Výjimečnost modelu Forerunner 745 je v kompaktní velikosti a nízké hmotnosti. Zatímco dosud se vrcholoví sportovci a ženy s malým zápěstím toužící po prémiovém sporttesteru museli spokojit s velikostí modelu Forerunner 945, nyní mají k dispozici nekompromisní Forerunner 745, který skvěle padne i na menší zápěstí.

Rozměry je Forerunner 745 srovnatelný s modelem Forerunner 245, svými funkcemi a výbavou ale v některých ohledech předčí i ty nejlepší současné sporttestery na trhu. Mezi takové funkce patří vysoká přesnost hodinek při měření pozice a tempa, nové tréninkové nástroje, které dokážou běžcům samy na základě historie tréninku doporučovat vhodný trénink.

Podařilo se nám sehnat na CELOU ŘADU FORERUNNER od CZECHMAN TRIATLON SLEVU 10 % s promokódem při objednávce “BEHEJSRDCEM”. Sleva platí do 10.12.

Chci slevu!

MODŘANSKÁ OPTIKA – SPORTOVNÍ BRÝLE

Modřanská optika je na trhu od roku 2009 a kromě standardních dioptrických brýlí se zaměřuje též na prodej dioptrických brýlí pro sportovce. Možná si vzpomínáte na rozhovor s majitelem optiky, ve kterém jsme se problematice sportovních dioptrických brýlí věnovali.

Značky, které v Modřanské optice nabízejí, jsou např. italské Rudy Project, francouzské Demetz, české Relax a R2, španělské Slastik a další. Vybere si opravdu každý sportovec, v portfoliu najdete brýle na běh, MTB, plavecké brýle, jachting i golf…

Podařilo se nám pro Vás domluvit vánoční SLEVOVÝ VOUCHER 400 Kč na nákup sportovních dioptrických brýlí, který můžete uplatnit v kamenné prodejně do 22. 12. 2020. Stačí se prokázat tímto článkem, nebo při rezervaci na změření zraku zadejte promokód: “BEHEJSRDCEM”

Chci slevu!

MEDICINÁLNÍ HOUBY

Houby používáme sami už několik let a nedáme na ně dopustit. Určitě si přečtěte nějaké články, které jsme na toto téma psali. Například o CORDYCEPSu.

Používání léčivých hub vede daleko do historie a ukazuje na velmi úzký vztah mezi člověkem a houbami. Pravěký lovec (přezdívaný Otzi) jehož zmrzlá mumie ( pocházející z roku 3300 před Kristem) byla nalezená v roce 1991 v Otzalském alpském ledovci, sebou nesl při poslední výpravě dva druhy hub. Jedna sloužila pro přenášení žhavého uhlíku, aby mohl po mnoha hodinách putování rychle rozdělat oheň. Druhý druh byl druh léčivého choroše rostoucího na břízách (druh Čagy) používaný proti parazitům a různým infekcím.

Na starých egyptských hieroglyfech můžete najít zmínky o houbách jako rostlinách nesmrtelnosti. Byli vyhrazeny jen faraonům a vyšší šlechtě a byli nazývány jako „synové bohů“. Známý řecko-římští mudrcové jako Seneca, Plinius nebo Dioscorides psali o houbách a jejich léčivých vlastnostech. Čínské texty z období okolo 100 roků před Kristem popisují rozličné druhy hub používané k léčbě nádorů, dýchacích potíží a mnoha dalších nemocí.

Ve starověkém Japonsku se houba Maitake vyvažovala stříbrem Houby byli také integrální. součástí mezoamerické kultury Mayů, Inků, Aztéků a Olméců. Používali se pro léčivé účinky a nebo pro šamanské obřady.

Používání Chagy byli široce rozšířené již od 16.století v severní Americe a na Sibiři.

V moderní historii to byl Alexander Fleming, který v roce 1928 extrahoval z jednoho druhu fungusu penicilin z něhož bylo odvozeno mnoho dalších antibiotik. Mnoho historiků se domnívá, že tento objev pomohl o vyhrát spojencům 2.světovou válku.

Mnoho vědců v současnosti pokračuje ve výzkumu medicinálních hub a objevuje další antivirové, anitiparazitické, imunomodlační a adaptogení účinky hub.

S postupujícími výzkumy se ukazuje nejen to že většina historických tvrzení o léčivých vlastnostech hub byla pravdivá, ale i to, že medicinální houby jsou často bezpečnější a lépe snášené s minimem vedlejších účinků na rozdíl od mnoha moderních farmaceutických léků.

Podařilo se nám pro Vás domluvit se SUPERIONHERBS SLEVU 10 % s promokódem při objednávce: “BEHSD89″. Platnost do 7.12.2020

Chci slevu!

ZDRAVÉ SVĚTLO

O zdravém světle jsme už psali a podle nás to (kromě spánku a mikrobiom) jeden z největších gamechangerů, kterým můžete změnit opravdu hodně! Dejte si náš článek, který jsme na toto téma jíž napsali.

Vidíte dobře na práci v kuchyni? Přečtete návod, který je napsaný drobným písmem? Vidíte v zrcadle zřetelně všechny detaily své tváře? Pokud jste si na některou z těchto otázek odpověděli ne, pak je velmi pravděpodobné, že doma nemáte vhodné osvětlení. Dostatek vhodného světla je nezbytný pro to, abyste se cítili dobře.

Ať už si to uvědomujete, či nikoliv, právě světlo se velkou měrou podílí na vaší náladě a je proto důležité mu věnovat speciální pozornost.

Všechny místnosti ve vaší domácnosti nemohou být osvětleny stejně. V kuchyni určitě potřebujete silnější světlo než třeba v ložnici. Proč? Protože pokoj, ve kterém trávíte většinu dne, by měl mít intenzivnější světlo, které aktivuje vaši mysl a zbytečně vám neubírá energii. V ložnici je naopak vhodné světlo, které není tak silné a pozvolna vás připraví na spánek.

Věděli jste, že světlo ovlivňuje pozornost vašich dětí? Nedostatečné osvětlení totiž narušuje procesy v jejich těle, což negativně působí na učení, soustředění, kreativitu nebo krátkodobou a dlouhodobou paměť. Vědecké studie dokázaly, že ve třídách, kde byl dostatek světla, byli žáci po jednom roce až o 20 % rychlejší v matematických testech a o 26 % rychlejší ve čtení. Po instalaci světel se navíc okamžitě zvýšila jejich koncentrace o 8,7 %. Pořiďte si Zdravé světlo domů a pozorujte, jak se vaše děti zklidní a začnou lépe vnímat to, co jim říkáte.

Podařilo se nám sehnat od ZDRAVÉ SVĚTLO SLEVU 12 % (na všechno nezlevněné zboží) s promokódem při objednávce “SVETLOVSRDCI”. Sleva platí do 10.12.

Chci slevu!

KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY

Plánujete v nové roce zlepšovat výkony, nabírat svaly nebo chcete konečně zhubnout přebytečná kila? Sportovní výkon, tvarování postavy i zdraví začíná na talíři a my vás naučíme vše, co potřebujete o výživě vědět.

Je na vás, jakou formu studia preferujete –  vybrat si můžete prezenční seminář, nebo studujte z pohodlí svého domova.

Pokud jste připraveni změnit svůj pohled na výživu a udělat si konečně jasno v tom, jak propojit tréninky s jídelníčky, pak pro vás máme právě teď slevu 1000,- Kč na kurzovné. Slevu lze uplatnit i na nákup dárkových poukazů s platností 1 roku.

Při objednávce vyplňte ve formuláři SLEVOVÝ KÓD: “BEHEJSRDCEM”. Slevový kód má platnost od 30.11.2019 do 7.12.2020.

Chci slevu!

250 ČESKÝ RÁJ

Přijeďte si užít atmosféru běžeckého štafetového závodu do nádherného prostředí Českého ráje, kde každý jeden úsek je atraktivní a bude se Ti líbit. Přijeďte na druhý ročník závodu 250 ČESKÝ RÁJ neboli dvěstěpadesátky. O závodu jsme napsali několik článků a dokonce jsme byl i na bedně (článek zde).

Zámek Hrubá Skála Závod je rozdělen do zhruba 10 kilometrových úseků. Tým tvoří 8 lidí, každý musí absolvovat tři úseky, tedy 3 x 10 km. Trase je rozmanitá, zajímavá a snaží se co nejvíce přiblížit krásu Českého ráje.

Kemp Sedmihorky Celý závod se odehrává na velmi malém prostoru bez nutnosti dlouhých přejezdů. Vezmi s sebou kamarády nebo rodinu na celý víkend. Kouzelné prostředí Českého ráje a zázemí kempu v Sedmihorkách k tomu přímo láká.

  • Charakter: Štafetový závod 8-mi členných týmů
  • Člen týmu poběží: 3 úseky po zhruba 10-ti kilometrech
  • Celková délka: 250 km
  • Termín: 21.-22.5.2021
  • Start: Sedmihorky, Kemp, pátek 15:00-23:00 postupně dle výkonnosti
  • Cíl: Sedmihorky, Kemp, sobota okolo 18:00
  • Párty: Sedmihorky, Koupák, sobota po 20:00

Podařilo se nám pro Vás sehnat od organizátora 250 ČESKÝ RÁJ SLEVU 10 % na startovné na příští rok s promokódem při registraci “BEHEJSRDCEM“. Sleva platí do 17.12.

Chci slevu!

KNIŽNÍ TIPY

Alex Hutchinson – Endure

Alex píše o tajemstvích lidské vytrvalosti jako student sportovní vědy, sportovní fanoušek a dychtivý pozorovatel lidských výkonů – ale také jako přímý účastník. Je však nutné zdůraznit, že toto není kniha o běhání. Na trhu je habaděj knih o běhání, které jsou psané skalními běžci pro skalní běžce: otázka, jestli by měl atlet došlapovat na špičku nebo na patu nebo jestli by měl usilovat o kadenci 180 kroků za minutu, má význam jen pro lidi, jejichž seberozvoj sahá po ty špičky a paty.

Ale jednou z (mnoha) příjemných věcí na knize Vytrvalost je to, jak přesvědčivě Hutchinson rozšiřuje rozsah tématu a ukazuje na mnoha příkladech, že jeho pojetí vytrvalosti platí pro většinu sportovních disciplín.

Koupit zde

Vítězství je v hlavě – Matt Fitzgerald

Vybudujte si silnou mysl pro nejlepší výkony. Vítězství je v hlavě – Vybudujte si silnou mysl pro nejlepší výkony. Největších sportovních výkonů dosahujeme hlavou, ne tělem

Vítězství je v hlavě zachycuje stěžejní momenty historie vytrvalostních sportů, aby čtenáři přiblížila návyky a taktiky, kterých může využít k rozvíjení vlastní duševní síly. Vrcholoví sportovci svými schopnostmi připomínají bohy. Nicméně nehledě na schopnosti, má i jejich talent jisté hranice.

Nejobtížnější závody vyžadují, aby šampion spoléhal nejen na své tělo, ale i na hlavu, protože jen tak může čelit obavám, které známe všichni: například strachu z neúspěchu, strádání či změny. V knize Vítězství je v hlavě známý sportovní novinář Matt Fitzgerald zkoumá „psychobiologický“ model sportovního výkonu s cílem odhalit, jak mohou sportovci překonávat svá fyzická omezení prostřednictvím síly ducha. Poutavým vyprávěním ze světa triatlonu, cyklistiky, běhu, veslování či plavání umožňuje Fitzgerald čtenáři prožívat úžasné závody a vrhá nové světlo na vědecké poznatky týkající se duševní síly a způsobů, jak rozvíjet mentální schopnosti k překonávání výzev – ve sportu i v životě.

Koupit zde

Labyrint pohybu – Renata Červenková

Knižní rozhovor s prof. Kolářem – renomovaným fyzioterapeutem. „Hýbeme se buď málo, nebo špatně a pohyb se vytrácí nejen ze života, ale i z medicíny,“ tvrdí profesor Pavel Kolář, renomovaný fyzioterapeut, který už třicet let působí na poli rehabilitační medicíny, potažmo i té sportovní. V důmyslném soustrojí lidského těla a mysli se snaží najít skutečné příčiny, které ho porouchaly, a správnou léčbou navrátit pacientům ztracené zdraví.

V rozhovorech s novinářkou Renátou Červenkovou vysvětluje základní principy lidského pohybu a jeho vývoje a také roli, jakou v něm sehrává náš mozek a třeba i špatné geny, stres, přetěžování, neuspokojivé vztahy, absence spirituality, touha „užívat si“… Odhaluje překvapivé souvislosti, neboť v našem organismu se nic neděje náhodně, jak se nám, laikům, často zdá. Proč nás bolí rameno, když máme nádor plic? Proč sušinka uveze na kolečku víc než kulturista? Proč magnetická rezonance nic neobjeví, i když nás záda pekelně bolí? Proč je někdo pohybově šikovnější než ti druzí? Proč si tsunami fotíme, místo abychom před ní utíkali?

Koupit zde

JÓGA – anatomie – Amy Matthews, Leslie Kaminoff

Světový bestseller. Názorná ilustrovaná publikace určená jak zájemcům o cvičení jógy, tak instruktorům a lektorům.

 

Laické veřejnosti přiblíží význam jógy a její blahodárné působení na svalové skupiny, instruktorům pomůže v jejich práci: kniha představuje jednotlivé pozice – asány – a jejich vliv na svaly, zapojené při provádění daných cviků, s přesnými popisy svalů přímo v ilustraci a srozumitelným slovním vysvětlením.

Koupit zde

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno