Sršní nektar – neskutečně jednoduchý trik jak sundat na půlmaratonu 5 minut okamžitě a bez úsilí a ještě u toho zhubnout + SOUTĚŽ

0

Během loňského roku proběhlo v Čechách testování Sršního nektaru na skupině běžců a běžkyň a jeho závěrem je, že slib zlepšení o pět minut z titulku je skutečně reálný. Ve více než třetině případů nastalo zlepšení na půlmaratonu o více než 3 minuty. Sršní nektar je hodně známý zejména v Japonsku, kde ho vytrvalci používají masově včetně několika maratonských olympijských vítězů, ale na českém trhu doplňků stravy pro vytrvalostní sportovce je novinkou. Místo obvyklého dodání paliva pro cukrový metabolizmus (tak fungují všechny gely) pálí v těle uložený tuk a z něj dodává tělu extra energii. Díky tomu nedojde na maratonskou zeď a navíc dochází k hubnutí jako vedlejšímu efektu. Sršní nektar a princip fungování si představíme v sérii dvou článků.

Abychom pochopili, jak a proč Sršní nektar funguje, musíme vysvětlit základní principy, na kterých je výkon lidského těla založen. Obecně řečeno existuje několik faktorů, které mohou při závodu pomoct zvýšení výkonu:

  1. Efektivita metabolizmu. Ta je docílená především tréninkem. Jak všichni víme, nedá se jednoduše obejít.
  2. Pomoc tělu zbavovat se efektivněji odpadních produktů metabolizmu a toxických látek a to jak dlouhodobě tak v reálném čase. Čím více zůstalo v těle toxinů, tím více je tělo zaneprázdněno jinými věcmi než výkon a tedy tím více energie se spotřebovává na činnosti, které mohly být vyřízeny dříve. Do závodu je třeba nastoupit s co nejčistším tělem, na což máme řadu metod od různých doplňků stravy po kryosauny. Avšak ještě důležitější pro tento bod je dlouhodobá péče o čistící orgány (hlavně játra a ledviny), které musí být schopny při výkonu v reálném čase fungovat ve vysokých intenzitách. Nic jiného než čistící orgány krev při závodě nevyčistí.
  3. Eliminace fyzických poškození organizmu, tj. regenerace tkání, potrhaných vláken, starých a již ne tak efektivních buněk atd. Toto úzce souvisí s předchozím bodem. Tělo potřebuje pravidelné pauzy, kdy může obnovit poškozené tkáně za nové lépe plnící svoji funkci.
  4. Suplementace něčím, díky čemu tělo získá energii, tj. nastoupení do závodu s dostatkem glykogenu v krvi a ve svalech a u aktivit delších než hodina též efektivita metabolizmu při výkonu a také průběžné dodávání nového paliva během závodu.
  5. Další už méně důležité faktory.
Sršeň mandarínská - tvor, který objevil Sršní nektar
Sršeň mandarínská

Co můžeme ovlivnit před a během závodu

Většina věcí z tohoto seznamu vyžaduje dlouhodobou péči. Proto jsou ostatně vytrvalostní sporty tak krásné. Shrňme stručně, co všechno z předchozích bodů můžeme ovlivnit jinak než dlouhodobou prací:

  • můžeme zajistit, abychom na závod nastoupili odpočatí s tělem připraveným na zátěž
  • můžeme během závodů dodávat energii

Není toho tedy moc. Při závodě už na fyzické úrovni těla nemůžeme jinak než suplementací cokoliv zdokonalit.

Suplementace

Tělo má dva hlavní motory:

  • spalování cukrů
  • spalování tuků

Všichni jsme jistě vyzkoušeli tekuté gely, iontové nápoje, energetické tyčinky atd. Hlavní účinek všech těchto doplňků spočívá v dodání paliva pro cukrový metabolizmus a to zcela nepochybně u každého v různé míře s výkonem pomáhá.

Ale co ten tukový metabolizmus? Můžeme mu nějak pomoct?

Butter

Tuk jako zdroj energie

Tukový metabolizmus člověka slouží jako záložní a dlouhodobý zdroj. Každý, i ti nejhubenější z nás, máme dostatek tuku na uběhnutí tisíců kilometrů. Potíž je v tom, že chemické reakce tukového metabolizmu jsou náročné a pomalé.

Každý, kdo běžel nějaký delší závod, jistě zažil situaci, že mu došla energie. Tento jev může přijít buď najednou nebo ve fázích, ale podstatné je, že ve většině případů nastává právě kvůli nízké hladině glykogenu a v extrémním případě i jeho skoro úplným vyčerpáním.

Jednou z variant této energetické krize organizmu je maratonská zeď.

Tukový metabolizmus
Spalování tuků

Sršní nektar a tukový metabolizmus

Neefektivitu tukového metabolizmu lze ovlivnit. Právě to bylo výsledkem řady studií okolo Sršního nektaru, zejména od prof. Takaši Abeho. Zjistilo se, že tato směs látek dokáže tukový metabolizmus účinně katalyzovat. V důsledku tak tělo dokáže z tuků získávat několikanásobně více energie než normálně. To bohatě stačí na odvrácení maratonské zdi a odvrátí zpomalování, které u většiny závodníků po hodině přirozeně přichází.

Sršní nektar byl během celého loňského roku testován několika desítkami závodníků. Více než 3/4 z nich pozorovali znatelné zlepšení výkonu a snížení pozávodní únavy na tratích dělky od půlmaratonu výš.

3503-shutterstock-167245574.jpg

Pokračování

Dnešní díl byl hlavně teoretický, protože to je nezbytné k pochopení toho, jak Sršní nektar funguje.

Příště přineseme druhý článek, ve kterém se budeme podrobněji věnovat původu Sršního nektaru, co to vlastně je, proč se jmenuje “sršní”, též odhalíme zkušenosti uživatelů Sršního nektaru včetně několika elitních běžců a v neposlední řadě vyhodnotíme následující soutěž.

Soutěž o Sršní nektar

Ve spolupráci s distributorem Sršního nektaru do ČR srsninektar.cz vyhlašujeme soutěž. Během následujících několika dnů se na facebookovém profilu Sršního nektaru objeví soutěžní otázka. Vyhlásíme dva výherce:

  • ten s nejrychlejší správnou odpovědí v komentáři pod otázkou
  • ze zbytku správných odpovědí bude vylosován druhý výherce

Odpovídat lze 24 hodin. Pokud nebude dostatek správných odpovědí na dva výherce, pošleme zbylé Sršní nektary někomu po vydání příštího článku.

Zdroje

Slevový kupón

Do konce března je možné na srsninektar.cz využít slevový kupón BEHEJSRDCEM201603, který se zadává při objednávce.

Pokračovat v tomto seriáluSršní nektar – a o kolik minut zkrátí maraton vám? >>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno