Jeden z nejlepších cviků pro běžce

0

Dynamický strečink, protahování flexorů kyčlí, protahování ramen, lýtek, protažení zádového svalstva….proč to vše nezkombinovat v rámci jednoho cviku?

Tenhle cvik patří k mým oblíbeným. Zapojí se při něm velké svalové skupiny a je skvělé ho zařazovat pravidelně v rámci dynamického zahřátí před cvičením. Výpady jsou obecně cílené na svalstvo hýždí, hamstringů a kvadricepsů. V tomto případě musíte kvůli stabilitě zpevnit pořádně i střed těla.

Výpady dozadu s rotací

vypad
Při provádění dejte pozor na to, aby ve výpadu nebylo koleno před chodidlem. Chce to chvilku trénovat správnou délku kroku :-).

Na videu je celý cvik krásně vidět – výpad dozadu, loket ruky, o kterou se neopíráte, jde nejprve dolů a potom hezky paže nahoru do rotace. Následuje protažení lýtek, zvednout se zpět do stoje a vše opakujete na druhou stranu.

Při provedení výpadu nespěchejte. Pohyb provádějte pomalu a kontrolovaně. Nezapomínejte dýchat a pohyb dělejte co možná nejplynuleji.

Při rotaci nezapomínejte sledovat ruku, která jde do rotace (nezírejte do země :-)) – vydržte v rotaci 1 až 2 vteřiny.

vypady


Nové termíny Kurzu sportovní výživy

Přestaňte se ptát ostatních: „Tak co mám vlastně jíst?“ Naučte se sestavit si jídelníček na míru. Naučíme vás efektivně hubnout, nabrat svalovou hmotu, zvýšit výkon i upevnit zdraví.

Právě nyní se můžete přihlásit na nové termíny Kurzu sportovní výživy, který je určen pro lidi, kteří chtějí výživě rozumět, kteří touží po změně i lepších výkonech, zkrátka pro všechny, kdo se rozhodli posunout blíž ke svým cílům.

CERTIFIKOVANÝ KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY

Kurz sportovní výživy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno