Top plyometrická cvičení, pokud chcete zrychlit a získat větší sílu

0

Je načase zařadit to nejlepší z plyometrie – nejen kvůli lepším časům, ale i kvůli prevenci zranění. Podívejte se na videa s těmi nejefektivnějšími cviky. V rámci plyometrického tréninku můžete provádět nepřeberné množství cviků, ať už s různými pomůckami nebo bez.

Nejde jen o výskoky na lavici nebo bednu nebo plyometrické kliky, ale různé kombinace skoků do stran, výskoky ze dřepu s výhozem medicinbalu apod.

Při plyometrických cvičení vyvíjí svaly maximální sílu v krátkých časových intervalech – cílem je zvýšit především rychlost a sílu. Více o plyometrii a o tom, jak funguje, najdete zde:behejsrdcem.com/clanky/skakej-vys-a-behej-rychleji-diky-plyometrii

Využít můžete nejen speciální plyometrické bedýnky či žebříky, ale samozřejmě si vystačíte i s obyčejným švihadlem nebo stabilní lavičkou. Pokud nemáte ani to, nějaké schody ve svém okolí určitě najdete :-).

Pokud jste ještě žádné poskakování do svého tréninku nikdy nezařadili, je samozřejmě dobré začít pomalu. Tzn. nejprve zařazujte poskoky obounož, různé cviky běžecké abecedy a jednoduché skoky dopředu.

Časem postupně přidávejte pohyby se střídáním směrů. 

Rozhodně dejte přednost měkkému povrchu, ať šetříte klouby a šlachy. To platí především u seskoků a u lidí s vyšší hmotností.

S určením počtu opakování si moc nelámejte hlavu. Bude záležet vždy na náročnosti cviku, na délce/výšce skoku, na tom, zda použijete nějakou zátěž atd. Vždy se snažte, aby intenzita cvičení během intervalů neklesala a aby pauzy mezi sériemi umožnily úplné zotavení.

Dobrou zprávou je, že pokud zařadíte do svého tréninku plyometrii pravidelně, radikálně tím snížíte riziko zranění. 

V následujících videích najdete dostatek inspirace pro vaše letní tréninky.

Z plyometrických cviků si můžete také poskládat hodně náročnou tabatu. Více o tabatě si přečtěte v článku: To nejlepší z tabaty

Někdo má výmluvy, naši studenti mají výsledky 

Přestaňte se ptát ostatních: „Tak co mám vlastně jíst?“ Naučte se sestavit jídelníček na míru bez nesmyslného počítání kalorií. 

Chcete vědět, jak efektivně hubnout, nabrat svalovou hmotu, zvýšit výkon i upevnit zdraví? Nevyučujeme teoretické poučky o počítání kalorií, ale praktické postupy využívané ve vrcholovém sportu, díky kterým maximalizujete vaše výsledky!! 

Přestaňte odkládat změnu a skoncujte jednou provždy s otázkami ohledně výživy.

CERTIFIKOVANÝ KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY

Více informací o kurzu i reference studentů naleznete zde: KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY

 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno