Seminář: Síla bylin pro maximální výkon a zdraví

1

Nové termíny oblíbeného semináře o bylinkách a přírodní léčbě.

“Tvé jídlo budiž tvým lékem…” (Hippokrates). Zdraví je to nejcennější, co máme. Naučte se využívat sílu přírody pro upevnění zdraví i pro lepší výkony.

Klíčem k maximální výkonnosti, ať už fyzické nebo psychické, je naše zdraví

Zdraví je základním pilířem našich výsledků nejen ve sportu, ale i v osobním či pracovním životě. Náš jídelníček (doslova vše, co sníme a vypijeme) ovlivňuje naši imunitu, vitalitu, koncentraci, náladu i schopnost těla adaptovat se na stres.

Proto lidé začínají dávat přednost kvalitním čerstvým surovinám a přírodním zdrojům vitamínů a minerálů. Přibývá i lidí, kteří se zajímají i o používání přírodních doplňků (bylin, koření, hub a dalších) pro řešení nejrůznějších zdravotních potíží. Zájem o fytoterapii neustále roste.

Síla přírodních doplňků a výkon

Přírodní doplňky nepomáhají jen s prevencí nebo léčením chorob. Odpradávna vyžívali lidé bylinky  i pro zvýšení schopnosti těla reagovat na stres (fyzický i psychický), pro zlepšení koncentrace, zvýšení síly, lepší využití kyslíku i pro rychlejší regeneraci či efektivnější tvorbu svalové hmoty.

Objevte sílu bylin a dalších přírodních doplňků

Zajímají vás přírodní doplňky a rádi byste je využili  pro zlepšení sportovních výkonů? Chcete si vybudovat silnou imunitu, být vitálnější a soustředěnější, posouváte rádi své limity a objevujete rádi nové chutě a recepty pro zdraví?

Pak právě pro vás jsme připravili celodenní seminář Síla bylin pro maximální výkon a zdraví. Přijďte se naučit víc o účincích, dávkování a o případných kontraindikacích nejčastěji používaných přírodních doplňků.

Hlavní témata semináře:

To nejzajímavější z fytoterapie – léčivá síla klasických českých bylin, nejpoužívanější ajurvédské recepty pro zdraví, plus zajímavé tipy z řad jihoamerických nebo asijských léčivek a využívání medicinálních hub.

Řešení nejběžnějších zdravotních problémů (byliny s antibakteriálním, protivirovým a protiplísňovým působením, adaptogeny, přírodní doplňky pro posílení imunity, problémy s klouby a záněty šlach, únava, deprese, předčasné šedivění a vypadávání vlasů a další)

Detoxikace – jak aktivovat přirozenou schopnost těla odstraňovat toxiny uložené v tkáních, lymfatických uzlinách a orgánech

Hormonální optimalizace – ovlivňování hladiny volného testosteronu, inzulínová rezistence, problémy s hubnutím či nabíráním svalové hmoty, stresové hormony a hormony ovlivňující pocity hladu a další

Syndrom zvýšené propustnosti střev  – postupy pro obnovení zdravé střevní mikroflóry, využití přírodních probiotik a enzymů pro optimální trávení.  

Víte, že mezi nejčastější příznaky zvýšené propustnosti střev patří nadýmání a další zažívací obtíže, rezistence na hubnutí, neschopnost nabírat svalovou hmotu, problémy se štítnou žlázou, únava, bolest kloubů, bolesti hlavy či akné a rozvoj intolerance na nejrůznější potraviny? Navíc na zdravém fungování našeho zažívacího traktu je závislá obranyschopnost těla. Jakmile je střevní mikroflóra narušená, snižuje se imunita i schopnost těla vstřebávat důležité živiny.


Pokročilé využívání aminokyselin
 a jejich přírodní zdroje – jak využít aminokyseliny pro urychlení rekonvalescence po úrazech, posílení imunity, zlepšení koncentrace, zlepšení tukového metabolismu, zmírnění úzkostí a depresí, potlačování pocitu hladu ….

Bylinky využívané ve sportu – zvýšení VO2max, prokrvení, rostliny podporující tvorbu svalů a nejlepší adaptogeny.


Nejúčinnější přírodní nootropika
– látky, které zefektivňují prostup kyslíku, glukózy a živin do centrálních neuronů, zlepšují výživu nervových buněk  (na rozdíl od psychostimulantů mají pozvolnější účinek, ale delší trvání bez rizika vzniku závislosti). Dozvíte se, jak se dá ovlivnit činnost mozku, jak zlepšit paměť, koncentraci, schopnost učení i jaké byliny používat při onemocnění typu Alzheimer, skleróza….


Vzájemné ovlivňování a kontraindikace doplňků a bylin
– na co si dát u jednotlivých doplňků pozor

Přerušované půsty (známé jako Intermittent Fasting) – načasování jídel během dne.

Víte, že…? Mezi přínosy přerušovaných půstů patří: zlepšení citlivosti na inzulín, zvýšení účinnosti využívání energie, obnova hormonální rovnováhy, zlepšení metabolismu tuků, pozitivní vliv na kardiovaskulární soustavu, aktivace růstových faktorů, regenerace a zpomalování procesu stárnutí.

Podíváme se na fakta a mýty o IF, jak sestavit a časovat jídelníček vzhledem k tréninku, jak využívat cyklování sacharidů, příklady jídelníčků, nastavení tréninků a případné kontraindikace.

Pro koho je seminář určen

Pro všechny, kdo se se chtějí seznámit s využíváním fytoterapie pro upevnění zdraví, řešení nemocí i pro zvýšení výkonů – laická veřejnost, sportovci, trenéři, nutriční poradci, rodiče (nejen sportujících) dětí…

Na co se můžete těšit:

Na den plný zajímavostí ze světa přírodních doplňků, objevování nových chutí, praktické tipy, rady a recepty, jak zařadit bylinky a přírodní doplňky do každodenního jídelníčku, jak si poradit s přípravou čajů a tinktur, jak vybírat extrakty, na co si dát pozor při užívání (kontraindikace).


Místo konání semináře

Těšnov 5, Praha 1 – v blízkosti metra Florenc (ideální spojení i pro studenty nebydlící v Praze)

Počet míst na jednotlivé semináře je omezen!!! Vyučuje se ve skupinkách max. 10 lidí, aby byl prostor pro individuální dotazy.

Termíny semináře

  • 24.7. 2021 – sobota

Seminář se koná v uvedených termínech vždy od 9:30 do 16:00 hod.

Každý student obdrží vytištěná skripta s přehledným popisem probíraných témat, jednotlivých bylin a doplňků, včetně receptů a postupů. V ceně semináře jsou i ochutnávky bylin a netradičních (méně známých) léčivých potravin.

Cena: 3490,-Kč

V případě jakýchkoli dotazů ohledně kurzu pište na info@behejsrdcem.com 

Seminář vede Iva Kubešová (akreditovaná nutriční poradkyně, sportovní dietoložka, a trenérka), která se bylinkám a ajurvédě věnuje přes 20 let. V současné době je lektorkou kurzů sportovní výživy, věnuje se individuálnímu nutričnímu poradenství, psaní článků a je šéfredaktorkou behejsrdcem.com. 



Chceš maximální výsledky v minimálním čase?

Propoj trénink s jídelníčkem!!!

Přestaň se ptát ostatních: „Tak co mám vlastně jíst?“ Nauč se sestavit si jídelníček na míru. Zjisti, jak efektivně hubnout, jak nabrat svalovou hmotu i zvýšit výkon.

Právě nyní se můžete přihlásit na nové termíny Kurzu sportovní výživy. Jedná se o jeden z nejkomplexnějších kurzů sportovní výživy, který je v ČR v nabídce. Je sestaven profesionály z oboru sportovní dietologie a sportovní diagnostiky a seznámí vás s účinnými postupy využívanými i elitními sportovci.

CERTIFIKOVANÝ KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY

Kurz sportovní výživy

 

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno