Vynikající potréninkové čokoládové smoothie, které urychlí regeneraci

0

Pokud si chcete někdy po náročném tréninku doplnit nádrž něčím opravdu výživným, vyzkoušejte recept na tenhle přírodní mix nabitý energií a bílkovinami.

Budete potřebovat:

1 banán ( a přidat můžete i hrst borůvek nebo jahod)
hrst loupaných konopných semínek (dají se použít i chia semínka nebo namočené kešu oříšky nebo mandle, případně mix oříšků nebo dvě lžíce kvalitního oříškového másla)
půlku zralého (měkkého) avokáda
dvě lžičky kakaového prášku z nepražených kakaových bobů
lžíce medu  rýžového sirupu
půl skenice vody (nebo kokosové vody, případně rostlinné mléko) – můžete přidat i víc, podle toho jakou konzistenci preferujete
špetku soli

Pokud se snažíte nabrat svalovou hmotu nebo byl trénink opravdu náročný, je vhodné přidat i odměrku kvalitního proteiňáku. Navýšíte tak obsah rychle vstřebatelných bílkovin a regenerace svalů bude rychlejší.

Nejprve si důkladně rozmixujte semínka s trochou vody. Potom přidejte zbytek ingrediencí a vše rozmixujte do krémové konzistence. Podle chuti můžete ještě dosladit nebo naředit.
Pro krémovější konzistenci přidejte lžičku kokosového oleje a dochutit můžete smoothie i špetkou skořice. Nejlépe chutná vychlazený (vodu i banán nechte předem vychladit na správnou teplotu v ledničce).

Vše ještě můžete “vyšperkovat” přidáním nějakého adaptogenu. Skvělá je například maca, která se dá běžně koupit v prodejnách se zdravou výživou.

Maca peruánská a její účinky

Maca peruánská (peruánský ženšen, řeřicha peruánská, lepidum meyenií) je léčivá rostlina z peruánských And, kterou již používaly staré národy Májů, Inků a Aztéků.

Maca obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, C a E, stopové prvky jako železo, vápník, měď, zinek, hořčík, draslík a sodík, jód, velké množství aminokyselin a mastných kyselin (kyselina linolenová, palmitinová, oleinová, laurová, stearová).

V mace najdete i steroly, třísloviny, saponiny, terpenoidy a biologicky aktivní aromatické isothiokyanáty.

Co všechno maca umí

  • podporuje růst svalové hmoty, vytrvalost, zvyšuje sílu
  • urychluje regeneraci svalů a hojení ran
  • je to velmi účinný adaptogen, působí proti duševní vyčerpanosti, stresu, posiluje psychickou odolnost
  • zmírňuje nadměrné opotřebení svalů a šlach
  • přírodní afrodisiakum, stimulant (zvyšuje plodnost a libido u žen i mužů)
  • posiluje organismus a podporuje dlouhověkost
  • zabraňuje vzniku osteoporózy, zpevňuje kosti
  • podporuje spalování tuků
  • podporuje mozkové funkce (paměť, koncentrace, pozornost) a jeho výživu

Fantazii se meze nekladou – zkoušejte nové příchutě a přísady

Mezi další vynikající přírodní doplňky, které můžete do smoothie přidat, patří i ashwagandha (jeden z nejsilnějších adaptogenů), suma kořen (výrazně umí pomoct s nabíráním svalů), nebo třeba včelí chléb, tzv. perga – což je fermentovaný včelí pyl, který je považovaný za jeden z nejlepších přírodních multivitamínů a multiminerálů, navíc s obsahem enzymů, které zvýší vstřebatelnost všech živin.

Pokud si do smoothie propašujete i nějaké to zelené lupení (baby španát, listy pampelišky apod.), navýšíte i obsah NO boosterů, které pomohou se správným prokrvením a tím i s urychlením regenerace..

Někdo má výmluvy, naši studenti mají výsledky

Nauč se efektivně hubnout, budovat svalovou hmotu a zvyšovat výkon.

Víš, že výživa je klíč k úspěchu, ale nevíš, kde začít? Máš už dost všech obecných a často protichůdných teoretických doporučení, které nikam nevedou?

Naučíme tě výživě rozumět a ukážeme ti PRAKTICKÉ postupy, jak  si sestavit jídelníček pro efektivní budování svalů, maximální spalování tuků i rychlejší regeneraci.

Více o kurzu zde:

CERTIFIKOVANÝ KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY



ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno