Tipy na vánoční nákupy od redakce Běhej Srdcem pro rok 2022 + slevové kupóny

0

Hledáte inspiraci, čím obdarovat o Vánocích své blízké / běžce? Připravili jsme několik tipů, kde se po nich podívat a vybrali pár konkrétních produktů. Oslovili jsme také prodejce a pro naše čtenáře domluvili SLEVY! Všechny následující věci také sami už dlouhodobě využíváme a myslíme, že by je mohli ocenit i ostatní běžci!

TESTED ON HUMANS

Otestujte něco nového – např. výživy SkratchLabs kterou už několik let jedeme a je to podle nás to nejlepší, co jsme kdy měli možnost zatím (nejen) v tréninku mít. Více v našem článku, nebo v článku se špičkovou trailovou běžkyní Zuzanou Bartasovou, nebo držitelem českého rekordu na dlouhý triatlon – Tomášem Řenčem.

Výživa, která vznikla pod taktovkou autora knihy Feedzone Portables,
Dr. Allen Lima, 
který byl vždy velkým propagátorem reálného jídla a reálných ingrediencí, nikoli ultrazpracované průmyslově upravené výživy.

Skratch dnes vyrábí vynikající nápoje pro rychlou hydrataci, energy bary z ingrediencí jako chia semínka, třešně nebo čokoláda a energy chews pro rychlé doplnění sacharidů. A to vše bez geneticky modifikovaných organismů, bezlepkové, bezlaktózové, veganské a košer.

Jejich ikonický produkt je ale určitě iontový nápoj

Máte vy nebo vaše drahá polovička v plánu strávit zimu na trenažeru? Nebo to vidíte spíše na běžecký objemový trénink? Nezapomeňte, že ani v zimě není radno podceňovat kvalitní hydrataci a energii na klíčové tréninky. 
 
Jestli jste ještě nevyzkoušeli Skratch Labs, udělejte to! Jejich iontový nápoj s nižším obsahem cukru (4% nebo 4 g na 100 ml), má elektrolytickým profil, který se vyrovná tomu, co ztratíte při pocení (800 mg sodíku, 80 mg draslíku, 100 mg vápníku a 80 mg hořčíku na litr), a pouze čerstvé ovoce na lehkou a osvěžující příchuť, kterou byste zvládli pít celý den. A co víc, skvěle chutná i s horkou vodou! 

Koupit zde!

A regenerace? Základem je kvalitní rychle vstřebatelný protein, který se hodí pro vytrvalostního sportovce. A i ten u našich kámošů z Tested on Humans najdete.

Koupit zde!

Podařilo se nám sehnat od TESTEDONHUMANS krásnou slevu 15 %. Stačí při platbě zadat kód “Behejsrdcem15″.

COMPRESSPORT

COMPRESSPORT je švýcarský výrobce kompresních doplňků a oblečení specializující se na vytrvalostní sporty, zejména na běh, triatlon, trailový běh, cyklistiku a raketové sporty. Všechny produkty COMPRESSPORT jsou vyvíjeny a vyráběny s pověstnou švýcarskou pečlivostí a kvalitou.

COMPRESSPORT je partnerem všech sportovců, od profesionálů po nadšené amatéry. Vyvíjíme kompresní doplňky a oblečení podporující výkonnost, vytrvalost a regeneraci. Ve spolupráci se špičkami v lékařských oborech, s fyzioterapeuty i samotnými sportovci testujeme všechny produkty tak, aby se k vám dostaly perfektní a 100% funkční doplňky pro podporu vašich výkonů! Podívejte se k nám určitě na spoustu recenzí zde!

Nejen špičkové trailové a kompresní vybavení najdete u COMPRESSPORT! Eshop značky TEMPOSPORT vám nabízí užitečné doplňky pro Váš běh na krátké či dlouhé tratě, do všech povětrnostních podmínek.

Široký sortiment běžeckého vybavení jistě potěší oko nejednoho běžeckého nadšence – vyberte si třeba z běžeckých kompresních návleků na nohy či na paže, funkčního prádla, čepic, kalhot, bund, batohů apod.

Nebo sázejte na jistotu a obdarujte své blízké praktickým a krásným dárkem jednoho z bestsellerů na trhu – běžeckým pásem Freebelt Pro, který se stane nepostradatelným pomocníkem, když u sebe musíte mít pár běžeckých nezbytností. Produkt najdete zde, stačí si vybrat tu správnou velikost. Užijte si pohyb se značkou COMPRESSPORT, která běžcům opravdu rozumí!

Podařilo se nám sehnat od TEMPOSPORT SLEVU 15 % na vše s promokódem při objednávce “CSBEHSRC15”. Sleva platí do 19.12.

Chci slevu!

DNA ERA

Netradiční dárek, který překvapí a zároveň poslouží po celý život. Díky analýze DNA je možné získat informace o genetických predispozicích, které významně ovlivňují naše celkové zdraví, a tedy i kvalitu života. Právě znalost těchto predispozic nám však dává možnost vzít své zdraví do vlastních rukou (určitě si dejte náš velký rozhovor).

Test DNA Complex od biotechnologické společnosti DNA ERA analyzuje 113 genetických predispozic. Výsledkem je analýza zaměřená na zdravotní rizika, metabolismus, výživu, sportovní predispozice a další oblasti, které lze využít k nastavení správného životního stylu, sportu, výživy a každodenního fungování, aby se minimalizovala existující rizika zapsaná v lidské DNA.

Kromě informací o predispozicích obsahují výsledky také doporučení pro primární prevenci, kterou lze využít ve svůj prospěch. Zjistěte, jaká jsou vaše genetická rizika spojená s rozvojem vybraných onemocnění. Víte, jak vaše tělo metabolizuje jednotlivé vitaminy a minerály?

Jste spíše silový nebo vytrvalostní typ sportovce? Máte predispozice k intoleranci laktózy nebo celiakii? Odběr vzorku slin se provádí v pohodlí domova a nevyžaduje návštěvu lékaře. Vzhledem k tomu, že primární sekvence lidské DNA se obecně nemění, budou vám získané informace sloužit po celý život.

Probíhající vánoční období může být skvělou příležitostí, jak obdarovat sebe nebo své blízké. Využijte dodatečnou slevu 1 000 Kč k aktuální vánoční nabídce a získejte analýzu 113 genetických predispozic díky spolupráci s biotechnologickou společností DNA ERA. Z analýzy DNA získáte mnoho zajímavých informací o svém těle.

Cena komplexního testu DNA pro čtenáře Běhej Srdcem je 4 999 Kč. Kód slevy: dnabehejsrdcem

Chci slevu!

mySASY

Česká aplikace mySASY dokáže na základě unikátního HRV měření sportovci říct, kdy může při tréninku více zabrat, a kdy je naopak vhodnější zvolnit. Jde o 4 minutové měření hrudním pásem, díky kterému dostanete okamžitou odpověď vašeho organismu na předcházející trénink. To znamená, že víte, jak optimalizovat ten následující tak, aby byl co možná nejefektivnější.

Aplikaci používáme už několik let a nedovedeme si bez ní představit už vůbec fungovat, nebo trénovat (naše všechny články zde). Podívejte se, jak s mySASY trénuje náš nejlepší triatlet na dlouhé distance Tomáš Řenč (článek zde), nebo jeden z našich nejlepších ultra běžců Zdeněk Hruška (článek zde).

mySASY využívá nejmodernějších vědeckých poznatků, nejnovějších technologií a především originálních algoritmů analýzy a interpretace dat, umožňující sledovat aktivitu Autonomního nervového systému (ANS) a obou jeho částí i v terénních podmínkách. Především hodnocení aktivity obou větví, detailně popisuje vliv předchozího zatížení na vnitřní rovnováhu organismu a umožní tak stanovit další optimální tréninkový režim.

Chcete, aby váš sportovec měl jistotu úspěchu a přitom neohrožoval své zdraví přetrénováním? Máte doma sportovce, který není spokojen se svými výkony, nebo se mu nedaří zlepšovat své výsledky? Máte doma sportovce, kterému chcete dát něco inovativního? Dejte mu HRV monitor a předplatné na měsíční používání aplikace mySASY.

Vědecké články se shodují, že s využitím diagnostiky mySASY může být trénink výrazně efektivnější, protože sportovec bude jednoduše vědět, kdy už je zátěže příliš mnoho, tedy by měl zvolnit a naopak, kdy je příležitost trénovat naplno. 

Podívejte se na jejich Vánoční dárek: balíček HRV monitor + program BASIC+ za zvýhodněnou cenu.

Chci dárkový poukaz

Chcete si koupit mySASY pro sebe? Není problém!

Koupit pro sebe

SALOMON

Běžecká bunda Salomon BONATTI WP JKT

Dokonale prodyšná a sbalitelná bunda Salomon Bonatti je absolutní nezbytností, která nesmí chybět v žádné běžecké výbavě. Technologie AdvancedSkin Dry vás chrání před deštěm, sněhem a větrem zvenčí a zároveň poskytuje prodyšnost přes membránu, která umožňuje odvod vlhkosti. Nepřidá ani gram zátěže navíc a snadno ji sbalíte do vlastní náprsní kapsy. Pokud si chcete užít svobodu pohybu při běhu, a přitom být v pohodě za každého počasí, Bonatti je jasná volba.

Chci slevu!

Běžecké boty Salomon Pulsar Trail

Hledáte běžecké boty, které vás podrží v každém terénu a zvýší tempo vašeho běhu? Novinka roku 2022 Salomon Pulsar Trail schovává v podešvi zabudovaný plát Energy Blade, který funguje jako pružina nebo odrazový můstek pro vaši nohu, zvyšuje rychlost a využívá energii z dopadu. Silnou stránkou je vysoký komfort a oblíbený systém zavazování Quicklace®. Pulsar trail najdete ve variantě s GTX i bez, a také v závodní verzi s označením PRO.

Chci slevu!

Běžecký batoh Salomon Active Skin 4

Hydratační vesta Salomon Active Skin 4 inspirovaná špičkovými trailovými běžci je nepostradatelným parťákem nejen na delších tratích. Chytře umístěné náprsní kapsy s 2 lahvemi o objemu 500 ml vám usnadní rychlý přístup k tekutinám. Komfort při výkonu zajistí konstrukce Sensifit™, která je vyrobená z dokonale prodyšné strečové tkaniny. Nový systém nastavení udrží vestu přesně tam, kde ji chcete mít. Do batohu schováte všechny nezbytnosti včetně sbalené bundy pro případ deště. A můžete vyrazit!

Chci slevu!

SRŠNÍ NEKTAR

Sršní nektar je směs 17 aminokyselin, které zlepšují výkon tukového metabolizmu, což ocení běžci na tratích od hodiny výše. Přitom čím delší je výkon, tím více bude efekt sršního nektaru znát. My v redakci si sršní nektar bereme na závody od půlmaratonu výše, na některé náročné tréninky a také na delší a náročnější treky do hor. Také jsme ho celkem úspěšně zkoušeli při fyzicky náročných kolektivních sportech. Už jsme o něm psali před několika lety tady a tady.

Nektar se ale dále vyvíjí. Podíl hlavní složky (aminokyselin) zůstal stejný, ale navíc je nyní součástí prášek z kořene macy peruánské a také MCT tuky. Obě nové složky by měly vést k ještě větší podpoře výkonu. Kdo nezkoušel, jistě ocení i podstatně lepší chuť než jakou měla původní varianta bez pomerančové příchuti.

S eshopem SRŠNÍ NEKTAR jsme domluvili SLEVU 20 % + poštovné zdarma. Stačí zadat během objednávky promokód “BEHEJSRDCEMVANOCE2022″

Chci slevu!

ZDRAVÉ SVĚTLO

O zdravém světle jsme už psali a podle nás to (kromě spánku a mikrobiom) jeden z největších gamechangerů, kterým můžete změnit opravdu hodně! Dejte si náš článek, který jsme na toto téma jíž napsali.

Vidíte dobře na práci v kuchyni? Přečtete návod, který je napsaný drobným písmem? Vidíte v zrcadle zřetelně všechny detaily své tváře? Pokud jste si na některou z těchto otázek odpověděli ne, pak je velmi pravděpodobné, že doma nemáte vhodné osvětlení. Dostatek vhodného světla je nezbytný pro to, abyste se cítili dobře.

Ať už si to uvědomujete, či nikoliv, právě světlo se velkou měrou podílí na vaší náladě a je proto důležité mu věnovat speciální pozornost.

Všechny místnosti ve vaší domácnosti nemohou být osvětleny stejně. V kuchyni určitě potřebujete silnější světlo než třeba v ložnici. Proč? Protože pokoj, ve kterém trávíte většinu dne, by měl mít intenzivnější světlo, které aktivuje vaši mysl a zbytečně vám neubírá energii. V ložnici je naopak vhodné světlo, které není tak silné a pozvolna vás připraví na spánek.

Věděli jste, že světlo ovlivňuje pozornost vašich dětí? Nedostatečné osvětlení totiž narušuje procesy v jejich těle, což negativně působí na učení, soustředění, kreativitu nebo krátkodobou a dlouhodobou paměť. Vědecké studie dokázaly, že ve třídách, kde byl dostatek světla, byli žáci po jednom roce až o 20 % rychlejší v matematických testech a o 26 % rychlejší ve čtení. Po instalaci světel se navíc okamžitě zvýšila jejich koncentrace o 8,7 %. Pořiďte si Zdravé světlo domů a pozorujte, jak se vaše děti zklidní a začnou lépe vnímat to, co jim říkáte.

Podařilo se nám sehnat od ZDRAVÉ SVĚTLO SLEVU 15 % (na všechno nezlevněné zboží) s promokódem při objednávce “BEHEJSRDCEM”. Sleva platí do 31.12.

Chci slevu!

Stejně tak i do NÁSTROJE ZDRAVÍpromokódem při objednávce “BEHEJSRDCEM”. Sleva platí do 31.12.

Chci slevu!

KNIŽNÍ TIPY

James Nestor – Dech

Zapomněli jsme tu nejpřirozenější věc na světě? Minimálně v posledních letech se zdá, že lidé jsou čím dál posedlejší zdravým životním stylem. Více sportujeme, zajímáme se o správné stravovací návyky, studujeme spánek, otužujeme se, každou svou tělesnou funkci digitálně zaznamenáváme. Je tu však jeden proces, k němuž obracíme pozornost až ve chvíli potíží: dýchání. Novinář James Nestor si prošel podobnou zkušeností. Jeho dlouhodobé zdravotní problémy se vyřešily až díky dechovým cvičením, k nimž se zpočátku stavěl nedůvěřivě. Poté co se Nestor znovu naučil dýchat, vyrazil na cesty, aby našel odpověď na otázku: Zapomíná lidstvo tu zdánlivě nejjednodušší věc na světě? Autor nehledá jen v plicních laboratořích, ale rovněž v pěveckých sborech, na starověkých pohřebištích, sovětských výzkumných základnách nebo v ulicích Săo Paula.

Porovnává vědecké poznatky z oblasti fyziologie, biochemie či psychologie s jogínskými a dalšími tradicemi a ukazuje, že dýchání je naprostý základ našeho bytí. Jen možná z trochu jiných důvodů, než by se dalo čekat. ––– Bestseller podle The New York Times, Los Angeles Times, The Wall Street Journal a dalších. Tuto knihu vřele doporučuji.— Wim Hof, autor bestselleru Ledový muž a tvůrce Wim Hofovy metody. Dech předkládá nový pohled na dnešní technologie i na skutečnost, že jsme nevědomky opustili pradávné znalosti. V této poutavé knize je Nestor mistrně vrací do hry tím, že propojuje starověké techniky s moderními technologiemi.— Scientific Inquirer

Koupit zde

Ross Edgley – Umění odolnosti

Autor bestsellerů a oceňovaný dobrodruh Ross Edgley se léta věnoval umění odolnosti a vše, co se naučil, využil k tomu, aby jako první člověk v historii obeplul Velkou Británii a překonal několik světových rekordů. Nyní se Ross zaměřuje na duševní sílu, stoicismus a trénink potřebný k vytvoření nezlomného těla a mysli.

V knize Umění odolnosti Ross využívá svých plaveckých zkušeností a dalších úžasných vytrvalostních výkonů, při nichž se mu podařilo překonat zdánlivě nepřekonatelnou bolest, strádání a nepřízeň osudu, studuje výkony extrémních sportovců, vojenských a kondičních specialistů a psychologů, aby odhalil tajemství duševní kondice a prozkoumal koncept odolnosti, vytrvalosti, statečnosti a disciplinovaného myšlení při překonávání nepřízně osudu. Tato průkopnická kniha představuje změnu paradigmatu v tom, čeho jsme si mysleli, že jsou lidské tělo a mysl schopny, a poskytne vám návod, jak se stát odolnějším, houževnatějším a v konečném důsledku lepším člověkem – ať už před vámi stojí jakákoli výzva.

Koupit zde

Martin M. Šimečka – Tělesná výchova. Úvahy běžce, plavce, tenisty a jezdce na koni o pohybu, těle a mysli

Český překlad knihy známého slovenského novináře a sportovce o vášnivé cestě k hranicím vlastního těla.

Známý slovenský novinář a sportovec Martin M. Šimečka se vždy na léto stěhuje do maringotky na jednom z horských úbočí u Muráňské planiny. Zredukuje své potřeby na asketické minimum a osvobodí se od tlaku vnějšího světa. Tady také vznikla Tělesná výchova, kniha o vášnivé cestě k hranicím výkonnosti vlastního těla a jejich poznání, která je spojená s rozkoší i trápením.

Jeho intelektuální jádro vždy toužilo po tom, aby byl vzdělanější, jeho sportovní jádro zase, aby byl trénovanější a odolnější. Sport je tu organickou součástí duchovní formy života, stejně jako láska, na kterou jen občas letmo a ostýchavě odkazuje. Málokterý spisovatel má tak bláznivou tělesnou historii jako on a málokterý celoživotní sportovec se stane spisovatelem. Kdo jiný by měl napsat knihu o těle a mysli?

Koupit zde

Chris Napier – Běh z pohledu anatomie

Objevte vědecké poznatky, které vám pomohou rychleji běhat, déle vydržet a vyhnout se zranění. Analyzujte svůj běžecký styl a naučte se, jak zlepšit svou chůzi pro optimální efektivitu a bezpečnost při běhu. Zdokonalte svůj výkon pomocí cviků zaměřených na sílu, flexibilitu a regeneraci – ke každému cviku najdete komentář, který vám objasní svalovou mechaniku. Tak si ověříte, zda jej provádíte správně. Vyzkoušejte tréninkové a cvičební programy přizpůsobené různým schopnostem a vzdálenostem, od pětikilometrového výběhu až po maraton. Ať s běháním začínáte, nebo jste zkušení běžci, tato kniha vám pomůže dosáhnout vašich cílů – a bez zranění.

Koupit zde

Alex Hutchinson – Endure

Alex píše o tajemstvích lidské vytrvalosti jako student sportovní vědy, sportovní fanoušek a dychtivý pozorovatel lidských výkonů – ale také jako přímý účastník. Je však nutné zdůraznit, že toto není kniha o běhání. Na trhu je habaděj knih o běhání, které jsou psané skalními běžci pro skalní běžce: otázka, jestli by měl atlet došlapovat na špičku nebo na patu nebo jestli by měl usilovat o kadenci 180 kroků za minutu, má význam jen pro lidi, jejichž seberozvoj sahá po ty špičky a paty.

Ale jednou z (mnoha) příjemných věcí na knize Vytrvalost je to, jak přesvědčivě Hutchinson rozšiřuje rozsah tématu a ukazuje na mnoha příkladech, že jeho pojetí vytrvalosti platí pro většinu sportovních disciplín.

Koupit zde

Bill Bryson – The Body

Bill Bryson dokáže jakékoliv téma popsat tak čtivě, že se od jeho knih vůbec nedokážete odtrhnout. Jedna z jeho posledních knih o lidském těle není výjimkou. Bryson se obvykle na svět nedívá pohledem toho, co jako lidstvo známe. Místo toho popisuje big picture toho, co bysme znát chtěli. To dává čtenáři překvapivou a zároveň přirozenou perspektivu. Mimo to, jak tělo funguje, se dozvíte, jak málo mu naše věda na všech úrovních rozumí.

Koupit zde

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno