Sněžná kočka Dynafit. Pro ty nejnáročnější do hor!

1

Produkty Dynafit už testujeme nějakou dobu, ale teprve teď jsme měli možnost vyzkoušet je úplně naplno v rakouských alpách a chceme se s vámi podělit o hodnocení podle nás toho nejlepšího, co si na hory můžete vybrat…

Dynafit je tradiční výrobce lyžařského vybavení a člen skupiny Salewa Group. Od založení společnosti v roce 1950 se specializuje na vývoj produktů v náročném trendu snižování hmotnosti a růstu odolnosti. Inženýři a vývojáři kladou důraz na efektivní funkčnost a především snadnou manipulaci. Na testování jsme měli možnost vyzkoušet z nové kolekce trailové šortky Alpine Pro 2in1 Short, dále pak Ultra s-tech S/S teee men tričko, batůžek Vertical 4 backpack a naprosto dokonalou bundu Gore Ultra GTX Shakedry

 

 

ULTRA GORE-TEX® SHAKEDRY™ JACKET 150 MEN

A pojďme začít rovnou tím nejlepším. Dynafit Ultra je vyrobena z unikátního materiálu Gore-Tex Active s technologií ShakeDry, který je nejprodyšnější variantou Gore-Texu.

Tuto bundu mám už od jiné firmy (na kolo) a tak jsem byl velmi zvědav, jak si poradí ve srovnání s konkurencí a samozřejmě s tím hlavním, tedy voděodolností a prodyšností. Z cyklistických tréninků již vím, že se s bundou dá jet opravdu několik hodin v dešti, bundu si sundáte, tričko pod ní máte úplně suché a jako bonus Vám celou dobu není ani trochu zima…

Když si poprvé vezmete bundu do ruky, tak máte pocit, že v ní nic nemáte. Hmotnost bundy je totiž pouhých a neskutečných 150 gramů (!). Fluorescentní barva se k černé opravdu hodí a pokud byste se ztratili někde v horách, jsem si naprosto jist, že jste vidět na stovky metrů daleko. Bunda padne na tělo jako druhá kůže a Vy si celou dobu říkáte… opravdu mě tohle uchrání před větrem, mrazem a deštěm? V přední části bundy jsou navíc přídavné odvětrací otvory. Řeknu Vám, že skutečně nemusíte mít žádné obavy, že by tomu tak nebylo. Ani po hodině a půl v dešti a větru nejste nikde mokří a zima Vám rozhodně nebude.

Co oceňuji ale na stejné úrovni jako voděodolnost, je skutečnost, že bunda má na zádech zip, který umožňuje rozšíření zádové části, pod kterou se v tu chvíli vejde běžecký batoh. Jsem si jist, že se Vám tam vejde “kterýkoliv batoh” od jiné firmy (nejen ten od Dynafitu), ale kdo by si tam chtěl dávat jiný, když je na něj bunda střižená (a jako bonus je opravdu velmi dobrý)?! V sebězích se bunda z těla ani nehne a kapky deště z ní stékají, jako by na bundu vůbec nedopadaly. Stačí se podívat na video níže…

Za mě dávám bundě šest hvězd z pěti. I když bunda stojí několik set euro, rozhodně se vyplatí do něčeho takového jednou zainvestovat. S bundou jsem absolvoval několik hodin tréninků a jsem přesvědčen že je to jedna z nejlepších bund, co si můžete koupit. O čemž ostatně svědčí i časté (nejen) zahraniční recenze.

 

ULTRA S-TECH S/S TEE MEN

Dynafit Ultra S-tech je vysoce výkonné tričko vyrobené se Seam-Tech konstrukcí. Tričko jsem si vybral na testování záměrně z několika důvodů.

Tkanina je měkká a pohodlná pro pokožku a současně je vysoce účinná a rychleschnoucí. Ani po několika hodinách v trailu tričko nezapáchalo a pokud byste náhodou něměli bundu a zmokli, budete v suchu opravdu za chvíli. Čtyřcestný stretch umožňuje udržet krok s každým z vašich pohybů a nemáte pocit, že by Vás jakkoliv bránilo v pohybu. Nejen že skutečně dobře vypadá, ale jeho střih zajišťuje, že regulace teploty je vždy pohodlná. Jako bonus má tičko ntegrovanou ventilaci a vzadu naleznete malé kapsy pro gely a láhve.

Než jsem objevil značku Dynafit spoléhal jsem na značku, jejímž ambassadorem je Killian Jornet. Musím ale říct, že tohle tričko je dokonce lepší a víc prodyšné, než jejich elitní řada. Velký palec nahoru. Za mě určitě pět z pěti.

ALPINE PRO 2IN1 SHORTS MEN

Dynafit Alpine 2v1 jsou opravdu lehoučké kraťasy, které určitě využijete nejen k horským běhům.

Váží pouhých 145 gramů a poskytují skvělou prodyšnost a potřebnou ventilaci díky perforované svrchní látce, nesmí samozřejmě chybět ani vnitřní síťované trenky. Co je pro mě vždy důležité, je aby kraťasy pevně držely, aby ani po dlouhém běhu nebyly na vyhození, protože látka extrémně načichá potem a aby i po dešti rychle uschly.

Vše výše uvedené kraťasy splňují na jedničku, navíc dobře vypadají a disponují opravdu vším, co je potřeba: nastavitelným pasem, plochými švy, kapsičkou se zipem pro telefon a zadní kapsou na flašku/gel či tyčinku. Reflexní pruhy zaručují bezpečnost i při zhoršené viditelnosti a neonová barva je prostě cool

VERTICAL 4 BACKPACK

Za dobu co běhám (a že už to je přes 17 let), se mi do ruky dostalo skutečně velké množství batohů. A to od od opravdu laciných, až po batohy v řádech několika tisíc korun.
Co Vám přijde téměř okamžitě, když si batoh Vertical zkusíte je to, že skutečně sedí a padne jako druhá kůže. Žádné houpání ze strany na stranu jako u laciných batohů, prostě přesně to co potřebujete – aby jste o něm téměř nevěděli. I když je to pouze 4 litrový batoh určený především pro vertikální běhy, myslím že si ho klidně můžete vzít i na 50km závod, kde nemáte nějakou obrovskou povinnou výbavu. Vejde se do něj vše potřebné!
Batoh váží pouhých 240 gramů a disponuje přesně tím, co je nutné, když se chcete pohybovat velmi rychle a také nalehko: voděodolnou kapsu, píšťalku a systém pro uchycení flašek na vodu a samozřejmě i hůlky. Speciální strečové kapsy jsou ideální místo na gely, kapsa se zipem pak zase ochrání vaše cennosti – já jsem si do ní například dal mobil. 
Pokud si budete chtít na batoh uchytit hůlky, máte dvě možnosti. Buď si je dát na záda – což znamená batoh si sundat a chvíli si s ním hrát, nebo si je dát do speciální kapsy kterou máte na boku. To první doporučuji jen za přepokladu, že plánujete hůlky opravdu dlouho nepoužít. Není tak jednoduché je upnout a ani sundat a pochybuji, že byste to chtěli dělat když zrovna běžíte (nejen z kopce), když se musíte soustředit na postup nohou pod sebou. Kapsa na boku je určitě lepší místo.
Systém celkového uchycení batohu je velmi intuitivní, snadný a batoh skutečně zafixuje. Ani po několikahodinách jsem navíc neměl pocit, že by batoh načichl potem, nebo byl od zad mokrý. Pokud si k němu dokoupíte navíc výše zmíněnou bundu, budete mít opravdu úžasnou kombinaci.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno