COMPRESSPORT Winter Insulated 10/10 Jacket – zimní běžecká bunda bez kompromisů

0

COMPRESSPORT není typem značky, která by se snažila své konkurenty předčít co do počtu novinek v každé své aktuální kolekci. Dalo by se říct, že se řídí pravidlem, že někdy méně, znamená více. Zkrátka si vývojáři této švýcarské běžecké značky ve spolupráci s elitními běžci dávají pořádně záležet na každém svém novém kousku do posledního detailu.
Ne jinak tomu je u jedná z novinek letošní kolekce podzim/zima 2021, kterou je běžecká zimní bunda Winter Insulated 10/10 Jacket.

Na úvod je dobré říct, že u letošní zimní kolekce COMPRESSPORT vycházel z vědeckého „body mappingu”, díky kterému bylo zjištěno, v kterých částech lidského těla je potřeba přidat na záhřevnosti a kde naopak ubrat a dopřát běžci maximální prodyšnost. Nyní se již pojďme detailně podívat na tolik očekávanou bundu. Ihned při prvním pohledu na tento „skvost” zjistíte, že se jedná opravdu o něco mimořádného.

Znalci značky COMPRESSPORT určitě ihned na první pohled poznají, že tato bunda vychází z veleúspěšného předchůdce Hurricane Waterproof 10/10 Jacket (o ní jsme psali už zde). A je tomu opravdu tak! Dá se říct ř, že materiálově jsou rukávy společně s celou horní polovinou verze Insulated téměř totožné s předchozí verzí. Proč měnit něco, co funguje na výbornou?! Ale i přesto, zde pár vylepšení najdeme. Na konci rukávů jsou navrženy otvory na palce. Tento prvek je mezi běžci dlouhodobě velmi populární.

Koupit zde

Na každém rukávu v oblasti zápěstí a ramen jsou umístěny reflexní proužky. V oblasti podpaží nalezneme několik dírek, pro zajištění maximální prodyšnosti. Pokud se detailně zaměříme na použitý materiál, jedná se o „compressporťácký” čtyřsměrně strečový materiál 10/10. Toto označení nám reprezentuje prodyšnost 10 000 MVTR a nepromokavost 10 000 SCHMERBER. Posledním dílem vršku je kapuce. Ta je navržena přesně tak, aby v případě větrného počasí dokonale přiléhala k hlavě. S kapucí souvisí i vyvýšený límec, který je dostatečně vysoký, aby krk nebyl vystaven nadbytečnému chladu.

Pokud se přesuneme do spodní poloviny této bundu, zjistíme, proč nese označení „insulated”. Péřový, 3D thermo-loftový pás je zde navržen za jediným cílem. Dopřát běžcům a běžkyním maximální záhřevnost a izolaci v mrazivých podmínkách. Izolační pás je vrchní nepromokavou částí překryt ve stylu boleru. Což znamená, že tyto dvě části jsou k sobě přišity pouze v několika místech, nikoliv po celém svém obvodu. Tento aspekt tak ještě zvyšuje celkovou prodyšnost této bundy, což zajisté oceníme v případě běhu ve vyšších intenzitách.

Na pravé straně je umístěna poměrně velká kapsa na zip, jejíž velikost je navržena tak, aby se celá bunda dala do této kapsy složit. U zipu se opět nezapomnělo na drobnou vychytávku v době „zip-blocku”. Což znamená, že pokud necháte úchyt od zipu v poloze směrem dolu, jezdec zůstane ve stejné poloze.

Celková hmotnost Winter Insulated 10/10 Jacket je 206 gramů (vel. pánské M). Vyrobena je ze 100% polyesteru a k dostání je jak v dámském, tak i pánském provedení.
Jedná se o jedinečnou zimní běžeckou bundu v decentně minimalistickém designu, která vám dopřeje dostatečnou ochranu proti chladu, ale zároveň nabídne i maximální prodyšnost v momentě, kdy potřebujete zvýšit intenzitu. Její nízká hmotnost, společně se skvělou sbalitelností a nepromokavostí, řadí Winter Insulated 10/10 Jacket do té nejvyšší v kategorii běžeckých bund.

Koupit zde

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno