Vícemistr světa z Havaje Petr Soukup testuje značku Compressport

0

Se značkou Compressport spolupracuji teprve jeden měsíc, ale měl jsem již možnost vyzkoušet hned několik produktů. Na svém 14 denním tréninkovém soustředění v Malaze (Španělsko) jsem nejvíce otestoval návleky na lýtka R2 V2 a BĚŽECKÉ KOMPRESNÍ KALHOTY FULL TIGHTS,, o kterých bude právě tento článek.

Petra Soukupa – vícemistra světa z loňské Havaje, není potřeba představovat. Určitě si přečtěte náš rozhovor s ním ať víte, kdo tento produkt testoval…

Na první pohled vypadají kompresní kalhoty jako černé termoprádlo pro trpaslíky. Materiál je příjemný a vzdušný. I přes nízkou váhu, jsou kalhoty relativně teplé a hodí se více do chladnějšího počasí. V případě 30°C se v nich s největší pravděpodobností upečete. Stylové logo a nápis Compressport změní nudné „elasťáky“ v koukatelnější kousek na vaše pozadí.

Hned při prvním oblékání pocítíte na vlastní kůži účinek komprese a začnete chápat, co tak dlouho trvá ženám při soukání se do silonek. Materiál je sice pevný, ale byl bych velice opatrný na přehnané používání nehtů, které by mohly tkaninu roztrhnout. Více využijte plochu celé ruky nebo konečky prstů.

Pro triatlonisty, kteří mají zkušenosti s oblékáním neoprenů, nic nového. Zeštíhlený pás je opatřen silikonovým potiskem, který zajistí dostatečnou a komfortní fixaci. Kalhoty vám určitě sjíždět nebudou a budou příjemně držet na těle.

Po vklouznutí do těchto fešných gatěk, vám tělo signalizuje, že je opravdu něco jinak! Rovnoměrný tlak na celé dolní končetiny je příjemný, ale prvním několik minut působí nezvykle. Při dlouhodobějším oblečení (přes noc) si tělo na pocit komprese zvykne.

Na základě těchto pocitů usuzuji, že kalhoty opravdu aktivují venózní a lymfatický systém dolních končetin a pomohou urychlit regeneraci. I přes tlak, který na svém těle cítíte, jsou kalhoty dostatečně elastické a neomezují vás v pohybu. Hluboký dřep není problém a materiál se perfektně přizpůsobí.

Já jsem nejvíce využíval kalhoty po náročných cyklistických nebo běžeckých trénincích pro již zmíněné urychlení regenerace. Kombinoval jsem 2-3 hodinové testování před spánkem s variantou užití po celou dobu spánku.

Osobně jsem zvyklý spát v tričku a spodním prádle, proto pro mě ze začátku pocit komprese dolních končetin byl nový, ale mimo vyšší teplotu (v zimě určitě oceníte) jsem s kalhotami neměl problém. Mít na sobě kalhoty několik hodin před spánkem bylo příjemné, ale efekt subjektivně nebyl tak velký. Pravdou je, že jsem byl schopen odtrénovat slušné tréninkové dávky a moje nohy fungovaly jako švýcarské hodinky. Takže dávám palec nahoru.

Nutno podotknout, že moje regenerace nespočívala pouze ve využití produktů Compressport. Mimo tyto kalhoty a lýtkové návleky jsem využíval automasáž, válec, protažení, Compex a výživové doplňky. Vždy se jedná o komplex, který je pro vaše tělo optimální.

Výhody spatřuji ve skladnosti, praktické barvě, jednoduchosti užití a příjemném pocitu, který máte při oblečení. Pro maximální využití potenciálu kompresních kalhot, bych doporučil uvolnění hlavních lymfatických uzlin automasáží, ale popravdě, kdo z nás na to má čas a kvalifikaci…

Dalším zajímavým testem by určitě bylo jejich vyzkoušení při pohybových aktivitách (běh, chůze, brusle, cyklistika, atd.), ale k tomu jsem se zatím nedostal. Pokud máte jakékoliv zkušenosti, budu rád, za zpětnou vazbu…

Triatlonu zdar,
Petr Soukup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno