Troufnete si na Mizuno Černá Hora SkyRace?

0

První zářijová sobota bude už podruhé patřit skyrunningu v Krkonošském národním parku. Pořadatelský tým Prague Park Race opět připravuje horský závod Mizuno Černá hora SkyRace. Ten letos měří 30 kilometrů (mapa zde), závodníci nastoupají přes 1800 výškových metrů a opět je zařazen do rankingu Czech Skyrunning Association. Stejně jako loni je v nabídce i kratší trať – SkyRun (mapa zde).

Zázemí je opět v Janských Lázních u vleku Formánek, kde v areálu společnosti SkiResort najdou závodníci vše na jednom místě – od parkování až po sprchy.

Určitě si přečtěte nejprve náš velký rozhovor s Romanem Skalským o celé sérii.

Více o Mizuno Prague Park Race

Oproti loňsku došlo k drobným úpravám trati – závodníky čeká první výběh na Černou horu po kamenném chodníku kolem Malých Pardubických bud. Dále se vydají přes Zrcadla s krásným výhledem na Sněžku, k říčce Čistá a přes opuštěný Jelení vrch seběhnou do Černého Dolu.

Všechny pak prověří nejtěžší část závodu – stoupání téměř 700 výškových metrů přes Zrcadlovky podruhé na vrchol Černé hory.

Registruj se!

Díky generálnímu partneru Mizuno mohou běžci vyzkoušet při závodě testovací boty z nové kolekce nebo pomocí diagnostiky došlapu zjistit, které boty jsou pro ně ideální. Oproti loňsku se všichni účastníci SkyRace mohou těšit na funkční tričko Mizuno s logem závodu, v cíli pak na všechny čeká originální dřevěná medaile a teplé jídlo v rámci startovného. A jak už je na závodech Prague Park Race zvykem, i na bohatou tombolu.

Kdo loni neběžel, neměl by si nechat ujít příležitost závodit v prostředí mnoho nevyužívaném pro delší horské běhy. Závodníci poznají odlehlé kouty Krkonoš, bývalé stezky, ale i dech beroucí výhledy z Černé hory.

Navíc polovina závodu se odehrává ve výšce nad 1000 metrů nad mořem, to je na české poměry také víc než slušné.

Kapacita závodu je po dohodě s KRNAPem stanovena na 250 závodníků, zájemci by tedy neměli váhat s přihláškou.

Připravili jsme si pro Vás ve spolupráci s Prague Park Race  krásnou soutěž o dvě startovné (jedno pro muže a jedno pro ženu)!

Pravidla jsou jednoduchá. Napište nám pod tento článek, FB post, nebo IG post kolikrát se běží přes Černou Horu. Soutěž trvá až do konce měsíce července, kdy vyberem dva štastné výherce.

19.9.2020 nás čeká terénní běžecký závod úchvatnou scenérií Hruboskalska v Českém ráji (trasy na 21 a 12 km)

Registruj se!

Tento závod (více v našem článku), je pro nás trochu srdeční záležitost – já jsem se kousek odtud narodil a Honza má tyto prostory díky orienťáku dobře proběhané. Vybrali jsme trasu tak, aby měla půlmaratonskou vzdálenost, nebyla příliš náročná a ukázala závodníkům co nejvíc krás z Hruboskalska. Podle reakcí závodníků se to povedlo a každý rok se nám hlásí víc lidí. Loni jsme přidali i kratší trasu, která měla dobrý ohlas, letos přidáváme dětské běhy a týmovou soutěž.

 

10. 10. 2020 nás Mizuno série zavede do parku na Konopišti (trasy 14 a 8 km)

Registruj se!

Tento závod je loňská novinka a zapadá nám do konceptu parkových běhů – terénem, přírodou a přesto dobře dostupné. Trasa vede i kolem zámku a růžovou zahradou, dále podél rybníka s parádními výhledy. Je také rychlá, i když pár kopečků se na ní najde.

Poslední závod série se koná 24.10.2020 v Prokopském údolí (trasy 14 a 8 km)

Registruj se!

“Prokopák” byl náš první závod, tam to vše začalo. Trasa je hodně trailová a opět úžasnou přírodou – jste kousek od centra Prahy a přitom běžíte podél skal hlubokým údolím nebo naopak nad srázy s úžasnými výhledy. Krásné loučení s podzimní sezónou!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno