Sněžnou kočku Dynafit u nás prostě milujeme!

0

Kolikátá, že je to již recenze produktů značky Dynafit? Vlastně už “nevím”… testovali jsme toho (a všechno si pak nechali) totiž opravdu hodně! Podle nás nejlepší trailovou botu Dynafit Feline Up Pro, velkou část letní kolekce 2018, nebo sněžnou kočku Dynafit Feline SL.

Na testování jsme měli možnost tentokrát vyzkoušet kolekci podzim/zima 2018 a to dlouhé zateplené kalhoty (nejen na zimu) Dynafit winter running tights, zateplené kalhoty Dynafit Mezzalama 2 PTC overshorts a kalhoty Dynafit alpine 3/4.

Dynafit je tradiční výrobce lyžařského vybavení a člen skupiny Salewa Group. Od založení společnosti v roce 1950 se specializuje na vývoj produktů v náročném trendu snižování hmotnosti a růstu odolnosti. Inženýři a vývojáři kladou důraz na efektivní funkčnost a především snadnou manipulací.

Testování všech uvedených věcí probíhalo již od loňského podzimu až do začátku letošního jara a to především z toho důvodu, že jsme chtěli mít opravdu dostatek času, abychom věci vyzkoušeli ve “všech” možných podmínkách. A o jakém počasí, že se bavíme? Sněhové přeháňky, hluboký sníh, silný déšť a mráz, no prostě asi tak všechno co můžete od podzimu do jara zažít…

DYNAFIT WINTER RUNNING TIGHTS

Tyhle elasťáky jsem si zamiloval hned jak jsem si je oblékl! Proč? Jsou opravdu velmi, ale velmi příjemné (nejen) na dotek a již na první pokus mám pocit, že jsem na sobě neměl lepší.

Tyto “zimní” běžecké elasťáky od Dynafit Vás rozhodně nenechají na holičkách při žádném (nejen) mrazivém výběhu. Ano, jsou teplejší, ale i teď na “jaro” se Vám pořád budou hodit okolo nuly, ale i při teplotách okolo +5-10 °C.

Zateplený italský materiál Carvico (57% polyamid, 28% polyester, 15% elastan), je strečový do všech směrů, rychle odvádí přebytečnou vlhkost a velmi dobře schne.

Jsem zvyklý všechny sportovní věci hned po aktivitě hodit do pračky, ale tady jsem to nechal i po delším běhu klidně až na druhé kolo.

Elasťáky mají ploché švy, meshové panely, nastavitelný obvod pas a praktickou kapsičku na láhev, nebo gel (což velmi oceňuji). Samozřejmostí jsou i reflexní prvky. Hmotnost: 250g.

DYNAFIT MEZZALAMA 2 PTC U OVERSHORT

Série Mezzalama od Dynafitu se skládá z produktů vyrobených z unikátního materiálu Polartec Alpha. Nejinak je tomu i u těchto zateplovacích krátkých kalhot. Svrchní materiál (100% polyamid) je větruodolný.

Polartec Alpha funguje na principu aktivní izolace, takže tělesná vlhkost putuje nebývalou rychlostí k povrchu kraťasů, kde se následně odpaří. Přesně tenhle typ kalhot jsem potřeboval když je zima a vítr, ale nechce se Vám vzít buď klasické 3/4 kalhoty, nebo zimní dlouhé.

Jsou opravu velmi lehké a jako bonus jsou stejně jako zateplené kalhoty velmi přijemné (nejen) na dotek. Nevím, zda to bylo tím, že jsem v nich běhal většinou v mrazu, větru (nebo obojím naráz), ale v podstatě si nepamatuji, že bych se v nich nějak extrémně zpotil…

Obzvláště v zimních podmínkách oceníte tento moderní materiál, jež exceluje v poměru hřejivosti/prodyšnosti/sbalitelnosti a jak jsem již zmínil i nízké hmotnosti (251g).

Co oceňuji nejvíce je to, že mají kraťasy zipy po celé délce a jsou vybaveny 1 praktickou kapsou na stehně, do které se dají sbalit. Zároveň mají stahování v pase a reflexní prvky.

DYNAFIT ALPINE 3/4 TIGHTS

Co říct o pánských 3/4 běžeckých elasťácích od značky Dynafit? Je to přesně ten typ kalhot, který mi doma chyběl a jsem rád že jsem si ho mohl teď konečně vyzkoušet (a následně i zakoupit). Elasťáky mají praktickou kapsičku na gel nebo flašku, nastavitelný pas, reflexní pruh a kapsičku na smartphone.

Ideální použítí bych u nich viděl na začátek podzimu/jara/zimy a teplotách okolo 0-15°C (samozřejmě podle toho, jak jste zimomřiví). Zrovna minulý týden jsem je měl u nás na dráze, když už zapadlo slunce a v krátkých bych v ten okamžik být rozhodně nechtěl. Hmotnost: 155 g

DYNAFIT SPEED DRYARN TEE

Ať už vás čeká skialpová túra, turistický výšlap nebo cyklistický trénink, spodní triko od značky Dynafit určitě odvede maximální výkon, abyste se cítili skvěle. Tričko si skvěle poradilo jak s letošními únorovými teplotami pod nulou, stejně tak je mi i pořád skvělým pomocníkem k jarním odpoledním tréninkům, kdy už teploty rozhodně nedosahují vyšších plusových hodnot.

Triko je vyrobeno ze strečového rychleschnoucího materiálu Dryarn (58% polyamid, 39% polypropylen, 3% elastan), který vyniká briskním odvodem potu od pokožky. Vlákno tohoto materiálu váží nejen o 32% méně než vlna a i o 34% méně než polyester.

Zároveň je bakteriostatické (zamezuje množení bakterií) a dobře hřeje, což oceníte při výkonech v chladnějších podmínkách. Konstrukce trika je bezešvá, což umocňuje uživatelský komfort. Hmotnost: 175 g.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno