Miřejovický půlmaraton – rychlá trať s převýšením jen 10m

0

Už za dva týdny, v sobotu 1.srpna 2020, odstartuje oblíbený Miřejovický půlmaraton.

Miřejovické půlení se nezadržitelně blíží. A s ním i Miřejovický půlmaraton o pohár MUDr. Pavla Kantorka s přesně zaměřenou, certifikovanou, rovinatou tratí.

Pokud po koronavirové pauze hledáte příležitost poměřit své síly s ostatními běžci, tak je nejvyšší čas na registraci, která končí už o půlnoci 18.7.2020.

REGISTRACE 

V Miřejovicích na vás čeká rychlá trať s převýšením 10 m –  vede do Nelahozevsi, dále kolem zámku ve Veltrusích až do Všestud a Dědibab.  Je to ideální závod, kde si můžete vylepšit na rovinaté trati váš osobní rekord.

Navíc se budete moct pochlubit, že jste běželi největší půlmaraton na světě – tedy v přepočtu na jednoho trvale žijícího obyvatele :-). A nenechte se zmýlit tím, že se půlmaraton koná v malé vísce – závod má osvědčení o změření trati podle pravidel IAAF/AIMS.

Pokud se na půlmaraton necítíte, můžete zkusit Lidový běh, jehož trasa je desetkrát kratší  (2,10975 km).  Klidně si ho můžete zaběhnout se svými dětmi nebo čtyřnohými kamarády.

Na co se ještě můžete těšit

Na odpoledne je připraven pivní půlmaraton, který se běží tak, že uběhnete 1,0975 km a místo chybějících 20 km vypijete dvě desetistupňová piva (abstinenti mohou zvolit nealko pivo). Tento závod se běží dvoukolově. Při prvním kole běžci po vyběhnutí vypijí jedno pivo a uběhnou 0,54875 km a poté si vše ještě jednou zopakují.

Miřejovické půlení 2020

Nudit se na Miřejovickém půlení rozhodně nebudete a věřte, že rodinná atmosféra tohoto závodu vás nadchne.

Vychutnat si můžete nejen hlavní závod, ale i bohatý doprovodný program – nesoutěžní lidový běh, Pivní půlmaraton, anketu o nejhezčí miřejovické půlky (ocenění nejlépe vytvarovaného sedacího svalu v kategorii mužů i žen), tombolu, muziku …

Stejně jako každý rok budou mít účastníci možnost podpořit Sportovní klub vozíčkářů Praha.

Registrace

Do půlnoci 18.7.2020 se můžete registrovat přes internet. Startovné stojí 450,- Kč a platba probíhá převodem na účet.

V den závodu se pak můžete registrovat přímo na místě. Letos můžete zaplatit i kartou. Startovné na místě bude 600,- Kč.

Hlavní závod, půlmaraton, startuje v 10.00 hodin na hřišti v Miřejovicích a vede přes Nelahozeves, Veltrusy (parkem), Všestudy, Dušníky až do Dědibab, kde oběhnete kužel a běžíte zase zpátky.

Půlmaraton se běží ve třech mužských a dvou ženských kategoriích. Můžete se zúčastnit i závodu družstev – sestavíte-li tříčlenný tým (alespoň s jednou ženou), časy se vám potom sečtou.

Na půlmaratonské trati je pro všechny běžce připraven dostatek občerstvovacích i osvěžovacích stanic.

Kdo se necítí na sportovní výkony, může přijít fandit nebo jenom posedět s přáteli a 12240396_989244337801839_8261388067701550799_o

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno