Mám COVID – rady odborníků, co dělat v prvních dnech nemoci

0

Jak snížit pravděpodobnost těžkého průběhu COVID-19.

Mnozí lékaři upozorňují na to, že jedním z hlavních důvodů, proč máme přeplněné nemocnice je to, že pozitivně testované pacienty pošleme domů, řekneme jim, ať to zkusí prostě vyležet. Nedáváme jim klíčové informace ohledně toho, jak mohou podpořit imunitní reakci těla. Nemoc se potom rozjede naplno. Přitom již existují protokoly, které by mohly snížit počet těžkých průběhů a úmrtí o desítky procent!!!!!

Toto je zkrácená verze předchozího článku, aby ti, co nezvládají přečíst dlouhé texty s vysvětlením souvislostí, nepřišli o možnost získat alespoň základní informace 🙂

Když chcete snížit pravděpodobnost těžkého průběhu

Zareagovat rychle – to je klíč k úspěchu. Dle vědeckých studií i dle spousty lidí, kteří aplikují jednoduché protokoly v praxi víme, že existují dostupné a poměrně levné přírodní látky, které brání viru v replikaci (zabraňují viru navázat se na ACE2 receptor našich buněk) – navíc spousta nutraceutik zároveň posiluje imunitní systém a pomáhá bojovat se záněty v těle. Studie potvrzují významné snížení pravděpodobnosti těžkého průběhu nemoci. To by v praxi znamenalo snížení počtu pacientů na JIP a snížení počtu úmrtí. Jednotlivé protokoly jsou bezpečné pro naprostou většinu lidí (vit. D, zinek, NAC, melatonin, kvercetin…).

Jestli chceme snížit počty lidí v nemocnicích, musíme lidi naučit správně zareagovat.

Minimálně to můžeme vyzkoušet. Nemusí to fungovat vždy na 100%, ale může to o desítky procent snížit pravděpodobnost těžkého průběhu, odlehčí to zdravotnictví, vláda ztratí důvod vyhlašovat opatření.

Dostupných informací už máme dost. Jak na prevenci, tak na chvíli, kdy se objeví první příznaky. Na konci článku máte odkazy na zdroje informací, ze kterých můžete čerpat inspiraci pro své vlastní “protokoly”….zahrnují využití vit C, vitamínu D, zinku,selenu, kvercetinu, bromelainu, PEA, NAC, argininu, l-glutaminu melatoninu, guduchi, černého kmínu, černého bezu, zázvoru, kurkumy, hřebíčku, tulsi, ashwagandhy, omega 3, betaglukanů, probiotik, plus jsou tam přehledy spousty dalších nutraceutik. Pokud máte zdravotní problémy a berete léky, vždy je dobré konzultovat vše se svým lékařem.

Odborníci zdůrazňují i klíčovou roli spánku, dostatečnou hydrataci, větrání – čerstvý vzduch, je zde možnost využít dechová cvičení, meditace, přerušované půsty atd.

Více méně se většina odborníků shoduje na tom, že virus nemůžete mít nikdy zcela pod kontrolou – hostitele však ano.

Můžeme tedy využít některý z protokolů, který se už někde ve světě osvědčil.

Co třeba děláme v naší rodině – není to obecný návod pro všechny.

  • D 4000IU až 5000IU ideálně s vit. K2 (u pacientů s léky na ředění krve nutná konzultace ohledně vit. K2)
  • Vit C- 3g rozložené přes den
  • Zinek – 40mg elementárního zinku
  • Dále 2x denně qvercetin s bromelainem (2x až 3x denně cca 500mg v poměru 4:1 kvercetin s bromelainem), konkrétně jedna dávka má toto složení: 400mg quercetinu a 82,5mg bromalainu.
  • Přidat NAC ( 2x denně 600mg)
  • Na noc melatonin

Navíc doma první den střídáme po 2 až 3 hodinách kvalitní tinkturu černého bezu a lichořeřišnice po 30 kapkách, když to nezabere, tak od 2. dne dávám místo bezu extrakt z šišáku bajkalského. Aplikaci horké koupele jsme zatím nezkoušeli 🙂

Je to jen příklad, jakou „první pomoc“ volím já. Vy si sestavte svůj vlastní protokol.

Se svými studenty se na kurzech zaměřujeme samozřejmě i na prevenci, na to, jak si udržovat zdravá střeva, jak si ohlídat správný poměr omega 6 a omega 3 mastných kyselin, jak řešit stres pomocí adaptogenů, jak shodit přebytečná kila i jak si ohlídat v jídelníčku dostatek mikroživin, enzymů i vlákniny. Jak je klíčové omezit fruktózu atd. Každý z nás je jiný a každý si musí jídelníček přizpůsobit svému zdravotnímu stavu, svému somatotypu i svým aktivitám (tréninkům).

Nic složitého a základy se člověk naučí během 3 až 4 týdnů.

Je to na každém z nás, jestli se rozhodneme, že budeme předem připraveni.  Jestli budeme moct rychle zareagovat, když se ráno probudíme a není nám dobře.

Z praxe se mi zatím potvrzuje, že i lidé, kteří nemají imunitu dokonalou, mohou začínající nemoc zastavit. Podmínkou je nenechat to rozjet. Tou praxí nemyslím jen to, že to tak děláme v rámci rodiny, ale troufám si říct, že to odzkoušeli už stovky lidí – moji studenti,  známí a jejich rodiny, senioři, které mám ve svém okolí. Nikdo z nich neměl vážný průběh nemoci. Většinou mi píší, že když na ně něco leze, tak si prostě dají to, co si připravili a do druhého nebo třetího dne jsou v pohodě, bez nějakých příznaků. Průběžně sledujeme nové tipy, poznatky, studie…

Nechci tím tvrdit, že to pomůže všem, ale tvrdím, že nemáme z lidí dělat blbce, máme je seznamovat s tím, co komu pomáhá a proč, seznámit je s výsledky studií, kdy se třeba povedlo snížit pravděpodobnost těžkého průběhu o desítky procent, jasně sdělit případná rizika daného řešení, neslibovat zázraky a nechat každého, ať si rozhodne, jestli chce třeba konkrétní vitamíny, minerály nebo fytolátky využít.

Většina protokolů, které propagují instituty funkční medicíny, herbalisti nebo třeba vědci z některých univerzit, je zaměřená na doplňky, které jsou pro naprostou většinu lidí bezpečné. Tohle je cesta, kterou když se vydáme, tak se projeví nejrychleji – snížíme počty lidí v nemocnicích, ulehčíme zdravotníkům, vezmeme vládě důvod pro vyhlašování opatření.

Dalo by se napsat spousty zajímavostí o šalvěji červenokořenné, kozinci, lékořici, ashwagandhě..ale to až zase někdy příště.


Kdo si chce vytvořit svůj vlastní “”protokol”, může se inspirovat více zde:

Skvělé video v angličtině – nejen o základní suplementaci, ale i o důležitosti spánku, větrání, suplementace, využívání oxymetrů, atd. O tom, proč nesnižovat hned teplotu (klíčová role interferonů), proč je lepší naložit se třeba na 20 minut do horké vody. Využívání hydroterapie např. –  nohy do lavoru s co nejteplejší vodou s horkými ručníky na těle, se studeným ručníkem na hlavě…stimulace imunitního systému.

https://www.researchgate.net/publication/343712919_Role_of_Traditional_systems_of_medicine_in_COVID-19_A_comprehensive_review

https://www.ifm.org/news-insights/the-functional-medicine-approach-to-covid-19-virus-specific-nutraceutical-and-botanical-agents/

https://www.fox5ny.com/news/doctor-offers-coronavirus-protection-advice

https://vcreporter.com/2021/02/ventura-hospital-chief-with-covid-treated-at-home/

https://www.foxnews.com/health/vitamin-d-other-everyday-vitamins-could-counter-coronavirus-effects-report

https://www.news-medical.net/news/20201117/Natural-products-and-herbal-medicines-show-promise-in-fight-against-COVID-19.aspx

https://integrativemedicine.arizona.edu/COVID19/FAQ.html

https://www.ayush.gov.in/docs/123.pdf

https://www.tomviola.com/vitamins-and-supplements-in-covid-19/

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.12.22.20245993v1

https://www.zrtlab.com/blog/archive/viral-illness-prevention-and-treatment-quercetin/

https://www.zrtlab.com/blog/categories/covid19

https://www.functionalmedicineuniversity.com/public/1617.cfm

https://www.functionalmedicineuniversity.com/public/1626.cfm

https://www.kvalitnizivot.com/clanky-2/kdo-jeste-nezna-bacillus-subtilis-dsm-21097-/

https://www.verywellfit.com/can-supplements-boost-immunity-to-coronavirus-5086034

https://drjewilliams.com/the-most-effective-natural-supplements-to-counteract-covid-19-infection-and-bend-the-curve-in-your-favor-part-ii/

https://zendenmedical.com/immunity-protocol/

https://drgalland.com/coronavirus-protection-protocol/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2211383520305955

https://vigyanprasar.gov.in/isw/Ashwagandha-takes-lead-in-IIT-Delhi-study-to-be-COVID-19-warrior.html

https://www.drkarafitzgerald.com/2020/04/17/8-potential-natural-anti-avoid-compounds/

https://covidfactfiction.com/coronavirus-episode-9-can-quercetin-help-covid-19/

https://www.spandidos-publications.com/10.3892/ijfn.2020.6

https://www.youtube.com/user/MEDCRAMvideos/feed

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7668174/ – hydroterapie

 

Další zdroje:

Můžete si o tom přečíst zde:

https://vcreporter.com/2021/02/ventura-hospital-chief-with-covid-treated-at-home/

Doporučuji podívat se na vyjádření

Dr. Peter McCullougha – Svědectví před senátní komisí o léčbě covidu-19 https://otevrisvoumysl.cz/dr-peter-mccullough-svedectvi-pred-senatni-komisi-o-lecbe-covidu-19/?fbclid=IwAR2QGiVD_nOzknPQUavHrMhcI8RiyemoPPeKQ8Q3bX2J2dSSvyTw8pnGfmc

Původní dlouhá verze článku:

Dá se snížit pravděpodobnost těžkého průběhu COVID-19?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno