Intenzivní trénink celého těla, na který vám stačí gumový pás

0

Ať už chcete nabírat svaly, tvarovat postavu nebo se jen protáhnout – odporové gumy jsou skvělým pomocníkem, se kterým se nudit nebudete.

Pořád to kolem sebe slyšíte: v tréninku musí být variabilita, postupné navyšování zátěže, musíte své svaly překvapovat. Jenže kdo to má pořád vymýšlet, aby to bylo jiné, aby šla zátěž nahoru? A právě používání gumových pásů vám v tom může značně pomoct.

odporové gumy

Gumový pás patří mezi nejoblibenější cvičební pomůcky spousty atletů. Nezabere místo, snadno ho s sebou můžete vzít ven nebo na dovolenou a množství cviků, které můžete vyzkoušet, je mraky…

V současné nabídce fitness shopů najdete nepřeberné množství různých rezistenčních gum, expandérů, THERA-BANDŮ, malé RUBBERBANDy (tzv. zavařovačky) nebo tubingy, které mají trubicový tvar.

Rolls_web3

B410

Výhodou odporových gum je, že s nimi procvičíte celé tělo, a jak už bylo zmíněno – ocení je každý, kdo nechce doma zakopávat o kovové činky, nebo si rád zpestřuje tréninky venku.

Jsou skvělým pomocníkem jak při začátcích tréninku s váhou vlastního těla, mohou pomoct při protahování a využijete je i na kompenzační cviky nebo při rehabilitaci.

rehabA jsou jedinečné i pro chvíle, kdy chcete tělo překvapit větší zátěži. Ano, pomocí gumových pásů můžete dát celému tělu pořádně zabrat. Už dávno neplatí, že je tato pomůcka určená jen slečinkám na aerobiku.

expandér
V nabídce obchodů najdete spoustu typů odporových gum s různým odporem. Gumy s menším odporem využijete pro protažení, nebo při tréninku vytrvalosti, ty s velkým odporem jsou určené pro náročné silové cviky, případně je můžete používat jako pomůcku při nácviku shybů apod.

shyby
Doporučuji koupit si alespoň dvě nebo tři gumy s různou tuhostí. Ne všechny svaly máte stejně silné. Hodí se jedna opravdu kvalitní s vyšším odporem, kterou využijete na velké svalové skupiny a třeba i na nácvik shybu. K tomu se vám hodí ještě jedna nebo dvě gumy s menším odporem – ty jsou určené na drobnější svaly nebo na kompenzační cviky.

CVIKY S GUMOU

Rozhodnout se musíte i pro délku pásu. Obecné doporučení zní takto:

  • cvičení paží a horní poloviny těla – 1,2 – 1,5m
  • celkové cvičení s použitím dolních končetin – 2,5m
  • rehabilitační cvičení (fyzioterapie) – 5,5m

Kromě daných délek, lze koupit některé gumy i na metry. Když si koupíte celé balení, prostě si pak doma nastříháte délky, které vám vyhovují.

Pořídit si můžete i další doplňky k pásu jako jsou úchyty, madla, kotvy, aj.

gonex-power-cord-resistance-bands-11pcs-kit-for-home-gym-fitness-equipment-workout-bands-exercise-equipment-for-pilates-yoga-core-training_3773807

Než si gumu koupíte, rozmyslete si, na co ji chcete využívat. Pokud ji například chcete jako pomůcku pro shyby, těžko si vystačíte s nějakým tenkým latexovým páskem, který je určený pro aerobik.

 

 

Zásobník nejlepších cviků na procvičení celého těla

Biceps

biceps2

Triceps
tri

triceps2triceps

Kliky

kliky

Prsní svalycross over
prsní sval

prsa

Záda
back flyew

ramenaveslování2
ramenaramena3

Břicho

břišákyrotacebřicho

Nohy a hýždě

unožení ve stoje

dřepy clamshell zakopávánínohyzanožování v klečelýtka
unožení v ležeA jak může v praxi trénink s pásy vypadat? Inspirujte se následujícím videem

Tady ještě jedno video s desítkou cviků, které vás přesvědčí o tom, že s odporovými gumami se zapotí i namakaní borci.

 

Na závěr už jen dodám důrazné upozornění, že správnému zajištění odporového pásu byste měli věnovat náležitou pozornost, abyste si neublížili 🙂



Někdo má výmluvy, naši studenti mají výsledky

Přestaňte se ptát ostatních: „Tak co mám vlastně jíst?“ Naučte se sestavit si jídelníček na míru.

Diety ani kopírování jídelníčků nefungují. Na našem Kurzu (nejen) sportovní výživy se naučíte efektivně hubnout, nabrat svalovou hmotu, zvýšit výkon i urychlit regeneraci.

Více o kurzu zde: Kurz sportovní výživy.

 

Právě nyní se můžete přihlásit nové termíny Kurzu sportovní výživy, který je určen pro lidi, kteří chtějí výživě rozumět.

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno