5 důvodů, proč vás ranní běh posune k úspěšnému životu

0

Je milion souvislostí mezi běháním a životním úspěchem. Kdo to pochopí, začne se na svět dívat jinak a získá proti ostatním úžasnou výhodu.

Úspěch tkví v tom, že jste schopni vytěžit maximum z příležitostí, které vám život poskytuje.

Když se ráno probudíte, je vaše mysl čistá, nejste uvězněni v každodenních spletitých událostech, neútočí na vás telefony, e-maily ani sociální sítě. Jste jen vy a vaše nohy připravené vykročit do nového dne. Je to okamžik bytí v té nejjednodušší podobě.


5 důvodů, jak se může tahle posvátná chvíle stát základnou pro váš úspěšnější život

1. Ranní běh je hybnou silou celého dne

Je to stejné, jako když se na vrcholu kopce rozběhnete dolů a naberete rychlost. Když se ráno rozběhnete, každým krokem získáváte pocit narůstající energie. Jste nezastavitelní. Tím, jak rozhýbete své tělo, jakoby se celý den a všechny aktivity daly do pohybu. Dokončíte běh, navíc s vědomím, že většina lidí se teprve probouzí, a máte za sebou úspěšně splněný první úkol.

Jste o krok napřed před ostatními. Navíc s každým úspěšně dosaženým cílem roste chuť na zdolání dalšího úkolu. Jeden malý splněný úkol vás tlačí do další akce a potom do další. Vaše produktivita nezadržitelně roste.

2. Ranní běh je ideální čas na sebereflexi a vděčnost

Vše, na co se podíváte, ať už jsou to věci dobré, špatné, krásné nebo ošklivé, je jen otázkou perspektivy. Možná řešíte, že se vám rozbil mobil, nebo jste mrzutí kvůli nepříjemnostem v práci. Realita je ale taková, že někde ve světě je člověk, který by dal vše za sklenici čisté vody. Jsou lidé, kteří musí spát na lavičce v parku, a jsou lidé, kteří bojují s nemocí.

Je tak snadné zapomenout, jak moc toho v životě máme a kolik štěstí je nám dopřáno!

Nikdy nemůžete být úspěšní, pokud si neuvědomujete a nejste vděční za to, co máte.

Máte neustále pocit, že v sobě máte prázdnotu? Pak zkuste během ranního běhu alespoň na chvíli myslet na vše, co je ve vašem životě dobré. Díky pozitivním myšlenkám se během celého dne mnohem lépe vypořádáte s problémy, které se před vámi objeví. Budete cítit pevnou zem pod nohama.


3. Ranní běh je skvělý čas pro stanovení vašich cílů

Zkuste si představit profesionálního sportovce, který by se chystal na zápas, aniž by měl připravený plán. Atleta, který by se postavil na startovní čáru bez toho, aby měl stanovený cíl.

Pokud chcete být úspěšní, musíte si nejprve definovat to, čeho chcete dosáhnout. Těžko trefíte terč, když před vámi žádný terč není.

Ranní běh je skvělou příležitostí, kdy si můžete určit své cíle pro nadcházející den. Ráno jste uvolnění, nikdo vás neruší a vy si můžete v klidu jasně definovat to, co váš den udělá úspěšným. Určete si tři úkoly, které během dne splníte. Opravdu stačí tři. Tři věci, díky kterým se posunete blíž ke svým snům, díky kterým se budete cítit šťastnější a díky kterým budete zase o kousek lepší, než jste byli včera. Tak den ode dne bude úspěšnější a vaše výkonnost poroste.

4. Ranní běh probouzí soutěživost

Když se podíváte na ty nejvlivnější lidi, kteří žili nebo žijí, ať už to jsou politici, umělci, sportovci a další, všichni mají něco společného. Neustále se snaží být lepší, bez přestávky posouvají své hranice.

Ranní běh rozhodně není závod a vy nechcete v šest hodin ráno překonávat žádné rekordy. Přesto  v sobě má ranní vyběhnutí zrníčka toho, co nám připomíná, v čem tkví skutečný úspěch. Je to  vědomí, že vždy můžete běžet ještě trochu rychleji. Víte, že někde někdo maká tvrději, že jsou laťky, které jste ještě nepřekonali, že jste ještě nedosáhli na úroveň, kterou jste schopni docílit.

Právě tenhle soutěživý pocit, ta touha po překonání limitů, vás během dne dokáže posunout od průměrných výsledků k vynikajícím úspěchům.

5. Po ranním běhu se na sebe budete dívat jinak

Všichni ví, že sport mění člověka po fyzické stránce. Mnohem důležitější ale je, že fyzická aktivita zcela transformuje i vaši mysl. Úplně jinak se cítíte, když víte, že vám nechybí disciplína, že dokážete vytrvat, že jste oddaní svým cílům, hodnotám a zdravému životnímu stylu.

Když se sami na sebe budete dívat jako na člověka, který umí za každých okolností jít za svým cílem, tak se brzy změní i to, jak se na vás budou dívat ostatní. Vědomí, že jste schopni každé ráno vyběhnout, udržovat se v kondičce, tvrdě makat a zlepšovat se, vás naplní během celého dne.

Všechny myšlenky a pocity z ranního běhu se přenesou do všeho, do čeho se pustíte. Ovlivní všechny aspekty vašeho života, protože vás učí pracovat nadprůměrně a vytrvale. Získáte mentalitu vítězů. Budete vědět, že před vámi leží spousta příležitostí.

Běhání vás učí všímat si příležitostí a využívat je.  Brát si vše, co vám život nabízí, a vědět, že úspěch máte na dosah.

Někdo má výmluvy, naši studenti mají výsledky

Propoj trénink s jídelníčkem a využij znalosti sportovní výživy v praxi.

Přestaň se ptát ostatních: „Tak co mám vlastně jíst?“ Nauč se sestavit si jídelníček na míru. Zjisti, jak efektivně hubnout, jak nabrat svalovou hmotu i zvýšit výkon.

Více o kurzech i recenze našich studentů najdete zde: Kurz sportovní výživy.

CERTIFIKOVANÝ KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY


 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno