Tajemství vytrvalosti a vnitřního světa úspěšných podle Mariana Jelínka

0

Rozhovor Petra Horkého s mentálním a sportovním koučem Marianem Jelínkem o emocích, komfortních zónách, zvládání krizí nejen ve sportu. Je dnešní doba stresová, nebo se jen bojíme o vlastní ego?

Jsme a asi ještě chvíli budeme nuceni trávit víc času doma. Pro spoustu z nás to není nic příjemného, obzvlášť když se všude kolem nás bez přestávky skloňují slova NÁKAZA, KRIZE, OHROŽENÍ… Naše myšlenky se začínají točit v katastrofických scénářích, strach a obavy z budoucnosti vedou ke sklíčenosti a depresivní náladě. Včera mi napsala kamarádka, že jediné, co cítí, je úzkost a bezmoc, a že už nedokáže myslet na nic jiného, než na koronavirus.

Ale nikdo z nás není bezmocný – můžeme pomoct, byť by to bylo jen tím, že budeme ohleduplní, že zavoláme svým blízkým, rozdáme trochu radosti… A pokud jste se zamotali do negativních myšlenek, nezapomeňte, že je stále spousta věcí, za které můžeme být vděční. Každá mince má dvě strany a je jen na nás, kam své myšlenky nasměrujeme.

Ano, máme problém, ale jak řekl Albert Einstein: “Uprostřed každého problému se nachází příležitost.”

Možná teď máme příležitost poznat víc sami sebe a pustit se do věcí, které jsme odkládali.  A pokud se vám nedaří vymanit se ze špatné nálady a negativních zpráv, omrkněte třeba  videokanál Petra Horkého.

Je to skvělý zdroj zajímavých informací o místech, na které se možná nikdy nepodíváte, najdete tam i spoustu inspirativních rozhovorů, které vás alespoň na chvíli přenesou jinam a díky kterým se možná i trochu posunete blíž ke svým cílům. Třeba i těm sportovním.

A jestli je člověk, který vám může pomoct s nastavením mysli sportovce, pak je to Marian Jelínek. 

Marian Jelínek

Hokejový trenér, kouč, manažer a autor řady knih.
Již více než 25 let se zabývá sportovní psychologií a mentálním koučinkem.
Mezi své největší trenérské hokejové úspěchy řadí zlato z MS 2005, 2× titul s HC Sparta Praha a Presidentův pohár s HC Plzeň.

Individuálně spolupracuje s manažery a vrcholovými sportovci (v současnosti např. s Karolínou Plíškovou, Petrem Mrázkem, Janem Mickou a dalšími olympioniky; je také bývalým dlouholetým koučem Jaromíra Jágra).


Na další skvělé rozhovory Petra Horkého, např. s Adamem Ondrou o motivaci, cílevědomosti a o posouvání hranic ve sportu i v životě, se můžete podívat na videokanálu Petra Horkého. Mimochodem tam najdete i unikáty a málo známé věci o dvojici Hanzelka a Zikmund, plus další perličky ze světa, jako je nocleh na súdánských pyramidách, potápění pod Karlovým mostem, zimní balonový přelet přes Alpy a další.

Petr Horký

Český režisér-dokumentarista, producent, publicista, moderátor a cestovatel.

Na svém kontě má  několik desítek dokumentárních filmů (mimo jiné natáčel s Thorem Heyerdahlem, Reinholdem Messnerem, Arthurem C. Clarkem, Erichem von Danikenem, Edmundem Hillarym, Jimem Lovellem, Eugenem Cernanem, Deepakem Choprou a dalšími).

Spolu s Miroslavem Zikmundem, Miroslavem Náplavou a Vladimírem Krocem pomohl zachránit pozůstalost po českém skladateli, kameramanovi a dobrodruhovi Eduardu Ingrišovi. V roce 2014 Petr Horký zrežíroval film Století Miroslava Zikmunda, který se věnuje životu a dílu dvojice Zikmund a Hanzelka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno