10 kroků, jak nastavit svou mysl na vítězství

0

Nedaří se ti dosáhnout změny? Přečti si desatero, jak naprogramovat svou hlavu na úspěch.

Každý z nás po něčem touží, máme své sny. Chceme úspěšně dosáhnout nějaké změny, posunout své hranice možností, zlepšit něco v osobním životě, v práci, ve sportu.

Někdy nejde o rekordy, ale o to, že prostě nejsme spokojeni s tím, co máme. Nejsme šťastní v bodě, kde se nacházíme, a to se nezmění, pokud zůstaneme tam, kde jsme.

Často víme, co bychom měli začít dělat, ale protože nejsme schopni změnit naše zvyky, změna se nedostaví…odkládá se na neurčito a sen zůstává pouhým snem. Opakujeme stále ty samé vzorce chování a změna nepřichází.

Jak už řekl Albert Einstein: „Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky…Nelze vyřešit jakýkoli problém za použití těch samých myšlenek, které ho vytvořily.“

Aby tedy člověk změnil své činy, musí změnit nejprve své myšlení.

Jak ale nastavit svou mysl a dosáhnout vítězství?

1. ROZHODNI SE

Na začátku žádného úspěchu není nějaká náhoda nebo zázrak, ale pevné rozhodnutí. Ano, musíš se rozhodnout. Pevně rozhodnout, vymazat pochybnosti a slova „chtěl bych, ale…“. Pocítit neodolatelnou touhu, která tvůj sen vynese na vrcholek tvých priorit. Úspěšní lidé dělají to, co je přibližuje jejich snu s láskou a radostí. Pamatuj, že každé přání, které vychází skutečně ze srdce, bude po zásluze splněno.

2. PŘESNĚ SI DEFINUJ, CO VLASTNĚ CHCEŠ

Urči si do detailu ČEHO CHCEŠ DOSÁHNOUT A JAK MÁ VYPADAT FINÁLNÍ VÝSLEDEK

Nestačí si říct, že budu běhat rychleji nebo zhubnu. To není konkrétní, jasně definovaný cíl. Nikdo nemůže začít stavět dům, když neví, jak má ve finále vypadat. Když nevíš, na co míříš, těžko něco trefíš.

Čím konkrétnější cíl bude, tím je pravděpodobnější, že budeš ve svém snažení úspěšný. Sedni si a vše si napiš nebo nakresli. Své vize si pak nech na očích – pomůže to udržet motivaci.

3. VYTVOŘ SI PLÁN, ALE NEČEKEJ SE ZAČÁTKEM NA DOKONALÉ PODMÍNKY

Vytvoř si plán, zvol si strategii, ale nepřimýšlej příliš.

Často má naše mysl tendenci vytvářet barvité teorie, proč něco nejde.  Vymýšlíme problémy, které ani neexistují. Místo „proč ne“, začni vymýšlet, „jak ano“. Můžeš mít výsledky nebo výmluvy. Neřeš věci, které nemůžeš ovlivnit, ale vymysli, CO udělat MŮŽEŠ

4. SEN BEZ AKCE, ZŮSTANE JEN SNEM

„Někdy“ se většinou změní v „nikdy“. Přestaň odkládat, a nauč se začít jednat. Každý den je příležitost posunout se blíž ke svému snu. O co déle budeš odkládat akci, o to déle budeš čekat na výsledek. Příště, jednou, někdy, zítra… pokud dnes nic nezaseješ, zítra nic nesklidíš.

Pamatuj, že „Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.“ (A. Einstein)

5. ZŮSTAŇ VĚRNÝ SVÝM PŘEDSEVZETÍM – DISCIPNÍNA JE ZÁKLAD ÚSPĚCHU

Zůstaň věrný tomu, co jsi slíbil, že uděláš, i když už počáteční nadšení vyprchalo a motivace zeslábla. Nejtěžší je udržet si disciplínu a dělat to, co jsme si naplánovali a slíbili, i když se nám nechce. Může se zdát, že když dnes vynecháš trénink, nic se nestane. Ale ty přeci chceš být lepší…

Je to každodenní boj, každodenní malá rozhodnutí. Bez disciplíny se nikam neposuneš a zasekneš na místě. Každá výmluva o tom, že dnes nemáš čas, dnes se to nehodí, je jen v tvé mysli. Když na něco nemáš čas, není to očividně tvou prioritou. Ale tvůj sen je na vrcholku tvých priorit, nezapomeň na to!!!

Takže necháš se nahlodat nebo lenost a výmluvy překonáš? Volba je na tobě.

6. CHYBY JSOU PŘEDPOKLADEM K ÚSPĚCHU

Chyby děláme všichni. Někdy vyhrajeme, někdy ne, ale každý den, kdy to zkoušíme, se počítá.

Chyby jsou lekce, díky kterým se učíme. S každou chybou a neúspěchem jsi blíž ke svému cíli, pokud je nebudeš považovat za selhání a balvan, který máš vláčet s sebou. Co se stalo, stalo se. Je to minulost a tvůj sen tvoříš teď a tady. Trápit se, vyčítat si něco, co jsme zkazili, je ztráta času. Chyby ti ukazují cestu. I když máš pocit, že tě zpomalí nebo vrátí o krok zpět, tak si pamatuj, že je lepší kráčet pomalu správným směrem, než se hnát špatnou cestou, která nikam nevede.

I když máš pocit, že jsi selhal, je lepší něco zkusit a neuspět, než se o nic nepokusit. Minimálně získáš zkušenosti, díky kterým překonáš jiné překážky. Jedinou opravdovou chybou je bát se dělat chyby a vzdát se svého snu. Přeci nezahodíš vše, co už jsi investoval do svého snu? Každý den nemusíš být perfektní, ale nenech se zastavit. To, že se ti něco nepovede, nebo že ve slabé chvilce selžeš, ještě naznamená, že se máš přestat snažit.  

Zvedni se, pouč se a pokračuj dál. Krok ze krokem.

7. CO ROSTE, SÍLÍ A OBVYKLE BOLÍ

Věci, které za něco stojí, nebývají snadné a většina dobře prošlapaných cest nikam nevede. V zóně pohodlí nic neroste a bolest je jen dočasná.

PAMATUJ: „Překážky se stavějí do cesty obyčejným lidem proto, aby z nich stali lidé neobyčejní.“ —  Harry Paul Jeffers

8. PORAZIT SVŮJ STRACH BÝVÁ NEJTĚŽŠÍ

„Strach lže a ty mu věříš.“ (Friedrich Nietzsche)
Většina věcí, kterých se bojíš, se nikdy nestane. Nastavit svou představivost na pozitivní představy není snadné, ale čím častěji svůj strach budeš překonávat, tím silnější budeš. Naše mysl je v tomhle prevít. Nepřestaň si připomínat, že 90% tvých obav se nikdy nenaplní. A pokud se už něco stane, nebývá to nikdy tak katastrofické, jak si to naše představivost vykreslila.

„Dělejte to, z čeho máte strach. A dělejte to opakovaně. To je nejrychlejší a nejjistějších způsob, jak strach porazit.“ —  Dale Carnegie

9. NESROVNÁVEJ SE S OSTATNÍMI

Můžeš mít svůj vzor, můžeš se nechat inspirovat, ale odstraň ze svého života vlivy, které tě nutí se srovnávat s nerealistickými představami o tom, jak jsou jiní lepší než ty, jak jsou dokonalí.

Není všechno zlato, co se třpytí a všichni nejsou takoví, jak se zdají být. Různé osudy, různé podmínky, předpoklady, talent….nikdo neušel ani pár metrů v tvých botách a tvým jediným skutečným soupeřem jsi ty sám.

10. KAŽDÝ OPRAVDOVÝ ÚSPĚCH JE BĚH NA DLOUHOU TRAŤ A BEZ VYTRVALOSTI SE DO CÍLE NEDOSTANEŠ

Každý den si připomínej, že energie i čas, které svému snu dáváš, se ti vrátí. Je to investice a jen opakovaná investice času a energie přinese ve finále výsledky. Pokud chceš přestat neustále začínat od znovu, nezačínej přestávat. Neuvidíš výsledky hned, ale pokud budeš nezastavitelný, k cíli dojdeš. Výsledky se dostaví pouze pokud ve svém snažení vytrváš.

Když vytrváš, zvítězíš.

Posuň své limity a využit léto ke změně – s námi to dokážeš!!

Někdo má výmluvy, naši studenti mají výsledky

Největší rezervy pro lepší výkon i tvarování postavy má většina lidí v jídelníčku. Není lehké vyznat se v protichůdných radách z médií, ale my tě naučíme propojit trénink s jídelníčkem a už nikdy se nebudeš muset ptát ostatních: „Tak co mám vlastně jíst?“ 

Žádné teoretické návody, ale praktické nejefektivnější postupy – co jíst před a po tréninku s ohledem na to, jestli chceš hubnout nebo nabírat svaly.  Naučíš se vybírat doplňky, které fungují, řešit nejběžnější zdravotní problémy a optimalizovat fungování těla i mysli.

Můžeš strávit spousty hodin cvičením bez viditelných výsledků, nebo si můžeš jednou provždy udělat ve výživě jasno. Pro všechny, kdo se chtějí ve výživě vyznat, jsme spustili registrace na nové termíny Kurzu (nejen) sportovní výživy. 

Reference studentů i vše o studiu najdete na stránkách Kurzu sportovní výživy.

Více o kurzu zde: Kurz sportovní výživy.

CERTIFIKOVANÝ KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY


Přečtěte si také….

Sedmička pravidel pro štíhlé nohy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno