430 km. Ve Velké Británii, v zimě, po svých a sólo…

0

Pavel Paloncý vyrazil po roce opět na trať The Spine, nejbrutálnějšího závodu V Británii.

Před rokem tento extrémní závod vyhrál. Na zdolání extrémního závodu mají závodníci jeden týden, tedy 168 hodin.

Pavel ho dokončil v traťovém rekordu za 110 hodin a 45 minut. (více o tom, jak závod před rokem probíhal si můžete přečíst v Pavlově reportáži).

Letos se start zpozdil z důvodu silného větru. Závodníci tak vyráželi na trasu o 3 hodiny později oproti loňsku. Jak napsal v sobotu Pavel: „Noc a den vyjde na jiná místa, bude to zajímavé!“

Zprávy od Pavla

sobota 23:30 ” První etapa dobrá – vítr fouká tak, že vodopád padal nahoru. Do depa jsme dorazili pohromadě ve čtyrech. Taktika zatím vychází, dostal jsem do sebe něco teplýho a vypadl. Takže už nejsem součástí skupiny, ale štvaná zvěř :)”

neděle 18:00 ” Zaver druhe etapy patril k tomu nejbrutalnejsimu, co jsem kdy bezel. Cca poslednich 15 km jsem bojoval s vetrem aby me neodfoukl. Vubec nechapu, jak to tam zvladnou lehci bezci nebo holky, obzvlaste kdyz prichazi noc. V depu jsem se dal do kupy a jdeme do treti etapy.”

Foto: www.racingsnakes.com

pondělí 1hod.ráno ” Venku je bozi dopusteni. Na prvnim kopci za CP2 jsem se musel trosku odchylit, protoze tak foukalo, ze jsem.nedokazal stat na nohach. Ted jsem v teple na chvili v miste Tan Hill na pul cesty k CP3, kam za chvili vyrazim. Diky vsem za zpravy, hodne mi to pomaha. Jen vam hned tak neodpovim, venku nejsem schopnej absolutne nic natukat.”

pondělí 7:30 hod. “Dorazil jsem do CP3, jsem durch mokrej goretex negoretex a klepajicima se rukama do sebe soukam vse mozne. Zavod byl zastaven, tak pujdu spat a dam se do kupy.3. etapa je ted zavrena kvuli uraganu na kopci, org. min zmeni 4. etapu, protoze jeji prvni pulka mela vest na zapad a tam set jít neda.”

pondělí 16:30 hod. 

” Pred sestou ranni jsem dorazil na CP3, zhruba do poloviny trati. Tam byl zavod zastaven (spis me prekvapilo, ze me pustili pres Greater Shunner Fell z CP2). Etapu 4 zmenili, nevim jeste jak ani kdy se zavod znovu rozbehne. Zavod byl víceméně rozdelen na dve casti. Resp. minimalne na dve casti – tezko rict co bude s posledni etapou v kopcich na hranicich se Skotskem. Predpoved neni dobra – foukat ma stejne, ale ma se ochladit. Odpocivam, spim a celkove se snazim nacerpat co nejvic energie do druhe casti zavodu. Diky vsem za podporu, jeste mam prer sebou tu tezsi pulku.

 

 

úterý 11hod:”Pocasi se na chvili umoudrilo, tak rychle pres Cross Fell a dalsi kopce za svetla. Vsichni jsou odpocati, tak se jde svizne, ale do cile porad daleko. Pujdu do toho postupne vic a vic”

 

 

úterý 16:00: “CP4 v Alstonu. Slo to jsem prekvapive rychle, nejspis to bide tim, ze jsme skoro celou etapu sli ve dne.. Ted rychle na patou, ta se vlece jak tyden a pokusit se vyuzit co nejvice svetla.”

 

 

úterý 24:00:Mocal v zime – smes snehu, ledove triste a vody 0 stupnu. Bylo toho moc, ze jsme se museli trochu zotavit po ceste na teplem jidle. Vylezem a pokracujeme do CP5, ktery je jeste proklate daleko.”

 

 

středa 13hod: “S Eoinem jsme dorazilo do CP5. Mnoho z vas mi psalo, at utecu Eoinovi. Jeste za svetla jsme sli hodne po sobe, ale ani jednomu se nam nepodiralo vzdalit na vic nez sto metrů. Pak se tempo ustalilo, prisly mocaly, vitr a cim dal vic jsme spolupracovali. Pak se pocasi tak vyostrilo a Eoin zacal usinat, ze jsme se zacali jeden o druheho starat a zustat spolu byla otazka bezpecnosti. Takze jsme to dotahli na CP5, kde je zavod zastaven, protoze sem miri dalsi mohutna vichrice.”

 

 

čtvrtek ráno:Prave nam odlozili start ze seste na osmou ranni. Asi ta vichrice porad nepresla. Takze druha snidane a podobne. Uz se tesim az tu posledni etapu dorazime.”

 

 

čtvrtek: 19:40: 

‪#‎TheSpineRace‬: Je to tam! Cíl v Kirk Yetholm a druhé vítězství na Spine Race. Díky zastavení závodu a stop časům se můj obří náskok před poslední etapou snížil na 42 minut. V cíli je o něco menší, Eoin me pořádně prohnal, ale na celkovou vyhru to stačí. Děkuji všem za podporu. Teď se budu jen válet a jíst a říkat tomu odpočinek nebo odborně regenerace:)

 — vBorders Hotel, Kirk Yetholm

On-line sledování

spine.opentracking.co.uk/race/

 

Zdroj a foto: http://thespinerace.com/

www.racingsnakes.com

ar2.palonc.org
 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno