Zadar Czechman triatlon kemp. Swim, Bike, Run. Dobrodošli!

0

Triatlon se stává už několik let velmi populárním sportem a na trhu se tak objevuje nespočet tréninkových kempů, na kterých si můžete před začátkem sezóny najet “pořádný” objem km, bez nutnosti vlastnit sklep, půdu, pokoj, tolerantní partnerku, či manželku a k tomu předplatné na Zwiftu, nebo jí podobné aplikaci. Milujeme Czechman a tak otázka toho, kam se na jaro vydáme, byla vcelku rychle vyřešená. Skupina okolo dokonale promazeného stroje té nejlepší české půlky pod taktovkou Tomáše Petra (devítinásobného účastníká IM WORLD CHAMPIONSHIP na Havaji) a Petra Keclíka (výborného plavce a trialeta s velmi kvalitním časem na půlku), totiž pořádá už druhým rokém tréninkové kempy v Chorvatském Zadaru. Jaké to bylo a proč tam jet? (nebo nejet). To se dozvíte v našem článku!

Na kemp se můžete dopravit buď vlastní dopravou, nebo si samozřejmě můžete užít poznání nových přátel a taky těch s kterými na pokoji opravdu být nechcete (protože chrápou jak medvědi) (smích). Jen pár hodin a ocitáte se v této nádherné krajině okolo Zadaru. To, že sněží nám prozatím nevadí (normální to ale v tuhle dobu samozřejmě není).

Kdo by očekával, že bude spát ve stanu, ten se hodně mylí. Falkensteiner Family Hotel Sénia není hotel, to je palác!

Jak to vypadá, tak přijedeme domů jako Medvídek Pů. Tohle je totiž obžerství! Výborné jídlo a neskutečně milá obsluha.

Složit kola, dát si první projížďku a lehce si po cestě odpočinout u cyklistiky…

Začináme objevovat krásy hotelu a to, že má každá část “vlastní” bazén, je prostě dokonalost!

Každý den probíhá dost podobně. Ráno rozcvička a lehký klus, nebo bazén. Aktivovat karbohydráty. Rozdělit se do skupin A a B (ano, na všechny se čeká) a i ty nejrychlejší budou ke konci velmi unavení.

První den jsme se hned “flákali” a i čísla na Stravě tomu samozřejmé odpovídají! (smích)

Odpoledne se pak můžete těšit na další fázi (většinou plavání), nebo běh a taky na válečnou poradu a probrání programu dalšího dne a těch následujících.

Večer samozřejmě nesmí chybět další hladovění.

Velmi oceňujeme možnost si ještě k večeru odpočinout v místním dokonalém welnessu (můžete se těšit i saunový rituál), kde si můžete dát nejenom saunu, ale i dopřát perfektní masáž (za poplatek).

V polovině týdne je čas na delší švih a poznání místních krás Chorvatska.

Nesmí chybět ani návštěva města Zadaru. Zmrzlina, vodní varhany a moc krásné budovy.

Co se nám líbilo asi nejvíce, je přesun trajektem na druhý ostrov Pašman, který se dá celý za půl dne v pohodě objet.

Proloženo i perfektní vrchařskou prémií ke kostelíku.

Kde je překrásný výhled po okolí…

A jak dneska Vy? My s CZECHMAN Triatlon na tt kempu takhle! #BehejSrdcem

Zveřejnil(a) Běhej srdcem dne Sobota 13. dubna 2019

Je čas si dát i plavání v moři, které v dubnu nemá zrovna letní teplotu (tipuju takových krásných 17 °C) obzvláště brzo ráno. Ale dobrá nálada vždy zvedne teplotu o pár stupňů.

Tomáš Petr i Petr Keclík jsou oba výborní plavci a dostane se Vám tak spousta cenných rad, které se večer pak dají krásně analyzovat z GoPRO záznamu – díky kluci!

A k večeru už je samozřejmě znova zase hlad (smích). Jídlo je opravdu výborné a každý den se můžete těšit na čerstvé ryby, spoustu masa, domácí čerstvé těstoviny, pizzu, ovoce, a výborné moučníky…

Možná se z fotek může zdát, že se na kempu jenom jí, spí a (občas) chodí po památkách, ale pravda je skutečně taková, že každý den najedete cca okolo 100 km a to v moc pěkném tempu okolo 30 km/h (skupina A). Skupina B jede v podstatě vždycky to samé, ale akorát třeba o 2 km/h pomaleji.

“CZECHMAN triatlonové soustřdění splnilo ba dokonce převýšilo mé představy. Bylo to jako když si představíte cyklistický profi tým na soustředění – luxusní zázemí a lokalita, nejlepší stravování a hlavně super parta se závodním duchem” Jan S. – účastník kempu

A věřte mi, nebo ne, ale po pár dnech si budete opravdu přát den zaslouženého “volna” (pokud tedy přes zimu nejedete válce, trenažér, nebo nejste každý týden v Jizerkách na běžkách). Není to samozřejmě pouze o cyklistice (na kterou je kemp primárně zaměřený), ale každý den si vyklušete po ránu pár km a po raním švihu a obědu si k němu ještě nějaké přidáte, nebo naplavete v bazénu pod vedením obou perfektních plavců a trenérů.

Tento (nejen) triatlonový kemp se nám tak moc líbil, že jedeme určitě i příští rok a jsme moc rádi, že jsme tam potkali spoustu stejných smýšlejících bláznů, se kterými se stýkáme i po skončení. Potkáme se s některými z Vás příští rok v Zadaru? My doufáme, že ano!

Určitě se podívejte i na další kempy, které Czechman nabízí!

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno