Individuální běžecký trénink za 600,- Kč, ale také za 4000,- Kč

0

Kolik zaplatíte za trénink ušitý na míru?

Každý jsme jiný, máme jinou kondičku, nejrůznější zdravotní problémy, jiný denní režim i odlišné časové možnosti. Jedním ze způsobů, jak mít šanci naučit se trénovat co nejefektivněji, jsou individuální lekce běhání pod vedením zkušených trenérů.

 
Ti většinou rozeberou techniku běhu a doporučí, co zlepšit, jaké chyby odstranit, jak zapracovat na nejrůznějších svalových nerovnováhách, poradí vám i co případně obout a co jíst. Trenéři vám poradí i ohledně intenzity tréninku a nabídnou vám i vypracování individuálního tréninkového plánu.

 
Začátečníci tedy mají šanci omezit nejčastější chyby na minimum, pokročilí zase mohou probrat své běžecké cíle. Rychleji si můžete osvojit správnou techniku,  tréninky se dají domluvit přesně podle vašich časových možností (trenér případně za poplatek přijede i na vámi určenou lokalitu) a trénink jeden na jednoho je i skvělá motivace.


Zajímalo nás, jak se takové tréninky například v Praze pohybují. Rozhodně v tomto článku nehodláme rozebírat kvalitu jednotlivých nabízených služeb, ani se nejedná o nějaký kompletní přehled. Je to pouhé naťuknutí toho, z čeho si v současné době můžete vybírat.

Při projíždění jednotlivých webů, které vám Google vyplivne při zadání výrazu „individuální běžecký trénink“ zjistíte, že většina tréninků se pohybuje okolo 500,- Kč. To je přibližně stejná cena , za kterou se nabízejí i individuální tréninky fitness zaměřené na posilování, hubnutí, atd. Vždy se samozřejmě dostanete cenově níže, když si objednáte lekcí víc. Maličko si naopak připlatíte, pokud má trenér dorazit za vámi, pak je to cca 750,- Kč

 

Na www.beh-trenink.cz (trenéři Dana Šatrová a Jan Pernica) tak najdete individuální lekci za 600,- Kč  v oblasti Prahy 6 a okolí. V nabídce je i individuální běžecký plán na jeden měsíc za  800,- Kč (v  případě plánu na 2 měsíce je cena 1500,- Kč a u tříměsíčního plánu pak 2100,- Kč).

Na webu honzajakubicek.wix.com je nabídka individuální tréninkové jednotky za 490,- Kč a tréninkový plán na měsíc za 1500,- Kč. 

Na webu trenink.eplavani.cz najdete cenu individuální běžecké hodiny za 800,- Kč (10 hodin = 6000,- Kč). Dále zde najdete nabídky různých běžeckých plánů od 4800,- Kč na 12 týdnů do 18 000,- Kč za 24 týdnů.

I na stránkách Running Mallu najdete upoutávku na individuální trénink. Cena je 900,- Kč za tréninkovou jednotku (cca 1,5 hod). Jen jsem se nedopátral, s kým ten trénink vlastně bude, což je alespoň pro mě docela zásadní.

Naprosto nejvyšší cenu za individuální tréninkovou jednotku jsem našel na stránkách www.bezeckaskola.cz. S Milošem Škorpilem si můžete individuálně zatrénovat 1,5 hody za 3500,- Kč (pokud za vámi má přijet, pak 4000,- Kč plus cestovní výlohy). 

Vzhledem k tomu, že jsem se žádného ze zvýše uvedených tréninků nikdy nezúčastnil, opravdu mi nepřísluší jakkoli ceny komentovat. 
Jen vím, že pokud bych jako začátečník měl přebytečné 4000,- Kč, asi bych je neinvestoval do jednoho tréninku, ale třeba do systematičtější spolupráce s vybraným trenérem nebo do nějakého ucelenějšího běžeckého kurzu nebo do běžeckého kempu. Obojí se dá sehnat za cca 3000,- Kč.

Za všechny dva příklady, na které na internetu můžete narazit:

Např. jeden kurz od Dany Šatrové (12 lekcí trvajících 90 min) vás vyjde na 3400,- Kč, a to v ceně máte i tréninkový deník a plán na 3 měsíce ( www.vnimejsvetelo.cz )

Nebo za necelé 3 tisíce můžete odjet na celý víkend, během kterého stihnete i videoanalýzu běhu, povídání o výživě, atd. a to s člověkem, který roky spolupracuje jak s elitními sportovci, tak s hobíky – s Alešem Tvrzníkem (více na www.penzion-vital.cz)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno