Zápisky z knih (1) – The Body: A Guide for Occupants (Bill Bryson)

0

Bill Bryson patří mezi naše nejoblíbenější autory. Napsal hned několik úžasných populárně naučných knih. Před 3 lety vyšel jeho bestseller, který popisuje lidské tělo.

Možná si vzpomenete, že jsme o ní psali už v roce 2020 jako o námětu na dárek k Vánocům. Tato kniha je mimo jiné velmi relevantní pro sportovce a běžce. Běh je evolučně mimořádně důležitý. Je to zatím nejsrozumitelnější a zároveň komplexní popis lidského těla, na který jsme narazili. Témata jsou vysvětlována v souvislostech, systematicky a s ohledem na historický vývoj. Mezi pocity, které ve vás kniha vyvolá, patří: jak málo toho o těle víme, jak v těle všechno souvisí se vším a jak moc komplikovaná a geniálně navržená každá část těla je. Získáte aspoň základní přehled o tom, jak na tom je dnešní medicína z makropohledu a jak se její jednotlivá odvětví v průběhu času posunuly (nebo neposunuly). A také dostanete hodně praktických podnětů k zamyšlení a dozvíte se o řadě mýtů.

Knihu naleznete např. na Amazonu. Vyšel též český překlad.

Tento článek jsme napsali neobvykle formou myšlenkové mapy, do které jsme znázornili věci, které nás v knize zaujaly. Použili jsme angličtinu kvůli dalšímu sdílení. Doporučujeme kliknout na obrázek pro zobrazení v původní velikosti. Lepší je to vzhledem k rozměrům obrázku na desktopu. Snad vám bude k užitku!

Pokračovat v tomto seriáluZápisky z knih (2) – Energy and Civilization: A History (Vaclav Smil) >>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno