Skvělá Lenka Švábíková zazářila v Almere

0

Bezkonkurenčním výkonem Lenka překonala téměř o minutu ženský traťový rekord.

Výběh na budovu WTC, celkem 600 schodů, zvládla za 4 minuty a 43 vteřin.

Lenka je členkou CEPro teamu a v žebříčku Světového poháru v běhu do schodů je nyní na druhém místě.

 

Moc gratulujeme!!!


Stejně vynikající výsledky má i Tomáš Čelko ze Slovenska (také CEPro team), který je ve Světovém poháru stejně jako Lenka na druhém místě. 

 

Tomáš si zaběhl i  Valtelina Vertical Race Tube v Itálii (1 km s převýšením 500m, celkem 2700 schodů), kde skončil na obdivuhodném 11. místě.

Něco málo towerrunningu

Towerring neboli výběhy  výškových budov získávají na popularitě. Většinou se běhá po schodech nahoru, ale některé závody mají i venkovní část, případně i seběhy po schodech dolů.
Obvykle se startuje jednotlivě s intervalem několik desítek minut a délka závodu se pohybuje nejčastěji od 2 do 20 minut.

Jedním z nejtěžších závodů je závod TAIPEI 101 RUN UP, který se konal minulý týden 3. května 2015. Více než 4500 běžců zdolávalo ve 4. nejvyšší budově světa 91 poschodí a celkem 2046 schodů. Český běžec Petr Novotný zvládl tuto trať v čase 13 minut a 21.9 vteřin. Umístil se tak na úžasném 5. místě.

Technika se na těchto závodech liší podle schodiště. Někdo běhá po dvou schodech, muži profíci to berou klidně po třech. Vždy záleží na typu schodiště, výšce schodů, celkové trati, atd.

Registrovaní běžci získávají v závodech body, dle kterých jsou pak řazeni ve světovém žebříčku. 
Běhá se po celém světě, takže zaběhat si můžete v Mexiku, USA, Číně, Indii, ale na výběr je i spousta závodů v ČR nebo na Slovensku.

Pořadí jednotlivých států je pro ČR naprosto skvělé. Zatím jsme ve světovém pořadí na druhém místě.

Více o towerruingu a Světovém poháru najdete na Towerrunning.com nebo o českých závodech na Run-up.cz

Foto i informace: cepsport.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno