Salewa Pedroc Powertex Mid boot – výborná bota na celoroční dlouhá putování

0

Abyste měli jak ráno dělat den, je potřeba mít vybavení, ve kterém vám bude příjemně a ranní aktivity vás v něm budou bavit. V nedávném článku jsme představili motivační program Salewy Six to nine aneb Ráno dělá den. Tento program má inspirovat veřejnost k aktivnímu životu, respektive zdravému nastartování dne i přesto, že obvykle nemáte čas. Ranní nastartování dne v brzkých hodinách se může zdát „hrozné“, ale v reálu si na to lze zvyknout a když k tomu máte příjemné prostředí, které vám za jakýhkoliv podmínek zajistí dobré oblečení z kvalitních materiálů, takže nejste ráno ani zmrzlí jak drozd nebo upečení jak kuře, pak je radost vyrazit na místní brdek zkouknout východ slunce, ne?

Pedroc Pro Powertex MID boot je právě jeden z kousků výbavy, o který byste se měli zajímat, pokud se chcete cítit příjemně. Je to kotníková speed hikingová bota a je to základ vašeho pohodlí pro vystoupení z komfortní zóny. Je to lehká pohodlná bota pro trávení dlouhých hodin v jakémkoliv terénu.

Koupit zde

K botám dostanete druhou sadu tkaniček a vložku do boty navíc. Tu můžete použít k doladění „fitu“ boty přesně pro vaše chodidlo a případné zmenšení prostoru v botě, pokud máte užší nohu. Hodně mě baví barevné rozdělení konce tkaniček, kde každá má oranžovou koncovku pro rychlé rozeznání pro rozvázání.

Boty mají drop (rozdíl mezi výškou podešve vpředu a vzadu) 8mm. To je pro většinu lidí dnes takový standard … pokud budete chtít jít třeba týdenní trek a máte tendenci k zvýšené únavě achilovek a kotníků, možná byste uvítali drop 10mm.

Má podešev z materiálu POMOCA, kterou jsem vychvaloval poměrně dost při recenzi první verze bot Dynafit Ultra 100, které právě podešví z tohoto materiálu disponovaly.
Bota vypadá opravdu mohutně, ale i tak je její hmotnost 390g ve velikosti 9UK. Na vysokou trekovku je to dobré číslo, když vezmete v potaz to, že přes 300g mají i některé objemové běžecké boty, tak s 390g je to docela výhra.

Salewa Pedroc Mid jsou boty přesně pro mě. Podešev není moc tuhá, jako jiné u konkurence, kde používají jiné materiály, ale chodidla mi perfektně chrání se zachováním celkem přijatelné propriocepce. Vnitřní část boty má perfektní zpracování a prsty, nárt, ani bříška prstů nejsou uvnitř boty ničím drážděny, takže při delším používání boty netrpíte ani otlaky, ani otoky z otěru uvnitř boty.

Koupit zde

Materiál POMOCA se mi již dříve osvědčil v různých situacích a nyní se jen potvrzuje kvalita této smesi. Ne nadarmo se používá i jako podešev skialpových bot Dynafit. Kamení, bláto, mokrá tráva – nic není problém. Bota mě vždy podržela mimo jiné i díky tomu, že se jedná o kotníkovky a když jsem bojoval se šlachami kotníku a chodidla, stabilizovala mi nohu lépe, než nižší boty.

Moc mě baví vybavení boty membránou Powertex – V botě je příjemné klima, noha se nepotí a zároveň s ní můžete projít sem tam nějakým tím potokem bez protečení. Samozřejmě je ale nutné se o boty starat a občas je impregnovat … a vyčistit.

O ochranu nohy se starají výztuhy u prstů, na nártu a u kotníků. Velký důraz je kladen na komfort a ochranu nohy. Komfort je zajišten pečlivým uchycením nohy v botě. Řádnému usazení nohy pomáhá kevlarový systém ve svršku boty, který stáhne svršek kolem nohy věude rovnoměrně. Nedochází tak k různé síle stažení nohy na různých místech boty.
Zkusit s těmito vyššími botami můžete i lezení nebo ferraty, nicméně díky fixaci kotníků, a tedy i omezení jejich hybnosti, které jsou pro tyto aktivity třeba, to nebude vaše primární bota pro skalní skotačení. Ale pokud si nevezmete boty na skály, i tak se s nimi dá něco slézt.

Líbí se mi, že se jedná o boty, které sice působí mohutně, ale jsou v reálu docela lehké, v létě je v nich teplo, ale nemáte je propocené, v chladu pak netrpíte zimou.
Pro řádné otestování bude potřeba mít boty v permanenci a na trecích asi několik let, abyste poznali jak kvalitní a trvanlivá bota to je. Na to ale nemáme čas a doporučuji zkusit si tyhle krásky aspoň v obchodě a to vás jistě přesvědčí.

Objednat boty lze zde pro muže a pro ženy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno