Ráno dělá den, nebo ranní ptáče dál doskáče … se Salewou do nového dne pravou nohou

0

Jihotyrolská značka horských sportů přichází s myšlenkou kampaně, která je přinejmenším stejně lákavá a efektivní, jako dobrý „škopek“ ranní kávy. Udělá vám pěkné ráno, chutná a budete se na to těšit. Denní kick starter každého z nás je různý. V životě máme dost hektických situací, které nás mohou stresovat již od probuzení, jelikož vás straší, co přinese nový den apod.

Přiznejme si, kdo z vás se někdy nezasnil a nezatoužil po tom být ráno někde „tam venku“ a s prvními slunečními paprsky být již na pěkném místě a pozorovat probouzející se město nebo jen tak relaxovat na „svém místečku“ a vychutnávat si svůj čas. Ano, jsou tací. Jsou tací, co ráno sportují a mají to jako ranní rutinu. Ale co ten zbytek z nás?

Salewa uvádí kampaň pro aktivní a zdravý životní styl a současně vlastně i takový mentální detox nebo restart. Ráno dělá den – nebo „Six to Nine“, jak se kampaň oficiálně nazývá, inspiruje k tomu, abyste rozbili dlouholetou denní rutinu a pomalu přešli na nový řád.
No, ale stejně, jako si ráno vychutnáte kávu v příjemném prostředí, kde vám nic nechybí, chcete mít podobně příjemné prostřed, kde vás nic neomezuje nebo nedlí diskomfort i při takto brzkých výšlapech. Kde vás nebude trápit diskomfort chladu, mokra, horka … Pro podporu vaší snahy a nevzdání se Salewa přináší kolekci produktů Pedroc pro speedhiking. Velmi komfortní produkty, které vás udrží v komfortu i při ranních chladnějších aktivitách v mírné až střední zátěži.

Asi nejlépe shrnuje v jednom odstavci pokrok a důvody proč použít Pedroc produkty od Salewy Marco Busa, generální ředitel společnosti Salewa: „Hory jsou naší inspirací. A tak tomu je už od roku 1935. Co se ale změnilo, je přístup a způsob, jakým se na horách pohybujeme. Horské sporty zažily v posledních desetiletích mnoho změn, a během této krátké historie se dokonce od základu změnila i definice vysokohorských sportů. Salewa se vždy snažila se sporty držet krok, aby každé kategorii dodávala ta nejlepší možná technická řešení. A proto vám s nadšením představujeme produktovou řadu na speed hiking pro rok 2023.”

Nový termín speedhiking je defacto jen souhrnný název pro rychlý pohyb v přírodě, na horách, v terénu nalehko v rozumné zátěži, kterou náš kardiovaskulární systém potřebuje pro to, abychom se cítili dobře a měli jsme zdravý balanc fyzické a psychické pohody.
Speed hiking je nejen snadno přístupný, ale lze jej i velmi snadno praktikovat. Tento sport není náročný na vybavení, je rychlý a dá se provozovat velmi snadno. Nezáleží na tom, kde žijeme, příroda je všude kolem nás. Může to být park, kopec, pobřeží nebo hory – jakékoli místo, kam můžete vyjít a rozhlédnout se po krajině – dolů do údolí, na moře nebo město. Mottem „Nastartujte svůj den mezi šestou a devátou“ Salewa vyzývá k tomu, abychom využívali dny pracovního týdne naplno, ráno vstali brzy a den zahájili speed-hikingovou trasou. Bez ohledu na to, kde jsme doma.

Koupit zde

Produkty řady Pedroc jsou na trhu již nějakou dobu a osobně používám vestu a hybridní bundu z polartec alpha. Mohu potvrdit, že se jedá o velmi lehké, sbalitelné, ale teplé, rychleschnoucí, prodyšné a odolné produkty. Přesně to, co má řada Pedroc splňovat: Nové modely ze speed-hikingové kolekce Pedroc značky Salewa se vyznačují lehkostí, voděodolností a prodyšností a nechybí jim ani rychleschnoucí vlastnosti. Pořídit si můžete také obuv nebo batoh – v pánské i dámské verzi. „V řadě Pedroc kombinujeme technické aspekty produktů pro horské sporty s prvky nižší hmotnosti orientovanými na sportovní kondici. To vytváří ideální koncepci oblékání na speed hiking,“ uvádí ředitel designu Thomas Moe.

Uvedení kolekce na trh doprovází krátký film natočený v Dolomitech (Itálie), Nice (Francie), Singapuru a coloradském Boulderu (USA). Po jeho shlédnutí pochopíte ideu, která stojí za kampaní Six to Nine:

 

Hlavní charakteristiky kolekce Pedroc

Bunda PEDROC PRO POLARTEC® ALPHA® JACKET M/W

Nižší hmotnost pro lehký pohyb v horách: Odborníci ze Salewy vybavili novou bundu Pedroc Pro Polartec® Alpha® Jacket lehkým izolačním materiálem, díky kterému je její celková hmotnost pouhých 160 g. Bunda je vhodná na intenzivní speed hiking v alpském prostředí i místní tréninkové trasy. Bunda poskytuje ochranu před větrem i deštěm, je extrémně prodyšná a díky vysoce elastickému materiálu nabízí při speed hikingu enormní flexibilitu a svobodu pohybu.

Izolace Polartec® Alpha® reguluje teplotu horní části těla a stará se o to, aby byl střed vašeho těla v pohodlí i během delších aktivit, a to i při kolísajících teplotách a proměnlivých horských podmínkách. Aktivní izolace Polartec® Alpha® se vyrábí z recyklovaných PET lahví a reguluje klima během dynamických i statických fází aktivit. Její foukaná vlákna zajišťují vysokou prodyšnost a brání nutnosti výměny vrstev v průběhu aktivit, ať už je řeč o stoupání, při kterém se zapotíme, odpočinku, nebo sestupech dolů.

Koupit zde

Hlavní charakteristiky:

  • Hmotnost izolace: 60 g/m2
  • Hmotnost: 160 g (dámská velikost 42/36), 220 g (pánská velikost: 50/L)
  • Materiál vnější části: Nylon/tencel 15D, 45 g/m2, Durable Water Repellent (DWR) bez obsahu PFC
  • Vložky: Lehce perforovaný materiál Durastretch, certifikát bluesign®, 96 g/m2
  • Izolace: Polartec® Alpha® Direct 60 g, 100% polyester (ze 78% recyklovaný), certifikát bluesign®
  • Salewa Committed: Všechny chemické látky jsou ověřeny. Výroba podléhá auditům sociálních standardů a pracovních podmínek prováděným třetími stranami. Bez obsahu PFC
  • Velikosti: Dámské 38/32 – 48/42, pánské 46/S – 54/2X
  • Doporučená maloobchodní cena: 240 eur

Bunda PEDROC 2.5L POWERTEX LIGHT JACKET M/W

Nová bunda Pedroc 2.5L PTX Light Jacket je navržena tak, aby příznivcům speed hikingu umožnila podniknout i náročnější horské túry. Bunda byla navržena tak, aby měla minimální hmotnost (190 g), byla lehká a kompaktní, prodyšná a odolná proti vlivům počasí. Vývojový tým Salewy proto použil prémiové materiály, například 2,5vrstvou laminátovou membránu Powertex bez obsahu PFC. Díky vysoce kvalitním parametrům je bunda Pedroc 2.5 L voděodolná, větruodolná a přitom stále vysoce prodyšná, aby dokázala také rychle odvádět pot. Mezi jejími základními a praktickými charakteristikami nechybí kapuce pro případ bouřky, lem upravitelný jednou rukou a elastické manžety pro snadnou úpravu během aktivity. Lepší viditelnost a bezpečnost zajišťují reflexní prvky.

Koupit zde

Hlavní charakteristiky:

  • Hmotnost: 150 g (dámská velikost 42/36), 190 g (pánská velikost: 50/L),
  • Hlavní materiál: Powertex – 2,5vrstvý vnější materiál, 65 g/m2 (100% polyamid)
  • Vodní sloupec: 10 000 mm
  • Prodyšnost: 40 000 g/m2/24 h
  • Salewa Committed: Všechny chemické látky jsou ověřeny. Výroba podléhá auditům sociálních standardů a pracovních podmínek prováděným třetími stranami. Bez obsahu PFC
  • Velikosti: Dámské 38/32 – 48/42, pánské 46/S – 54/2X
  • Doporučená maloobchodní cena: 200 eur

Obuv PEDROC PRO MID POWERTEX SHOE M/W

Salewa ve svém modelu Pedroc Pro Mid PTX nabízí všestrannou, stylovou a odolnou obuv, která zvládne širokou škálu terénů od hor po městské ulice. Díky speciální podrážce Speed Hiker Pro se systémy Pomoca a Ankle Protection je Pedroc Pro Mid Powertex aktivní funkční obuví navrženou pro bezpečnost a sebevědomí na každém kroku. Obsázka z TPU a membrána Powertex bez PFC chrání chodidla a udržuje je za každých okolností v suchu.

Vlastní technologie značky Salewa s názvem Powertex také zajišťuje vysokou prodyšnost i v horkých letních dnech. Obuv je vhodná i pro každodenní nošení. Obuv Pedroc Pro Mid PTX je navržena zejména pro příznivce speed hikingu, kteří si užívají rychlou horskou turistiku a zároveň chtějí mít spolehlivého partnera na každodenní sportovní i městské použití. Z estetického hlediska jde o atraktivní a všestrannou obuv, která bude vypadat dobře i ve městě. Pedroc Pro Mid Powertex je k dispozici i jako nízká obuv.

Koupit zde

Hlavní charakteristiky:

  • Materiál horní části: Ripstopová síťovina odolná proti oděru
  • Podšívka: Powertex
  • Vnitřní podešev: 1,4 mm PPE
  • Mezipodešev: Mezipodešev EVA
  • Podrážka: Pomoca Speed Hiker Pro
  • Stélka: MFF+
  • Hmotnost (jedné boty): 390 g (pánská UK velikost 9)
  • Velikosti: UK 3–9 (dámské) I UK 6–12,13 (pánské)
  • Doporučená maloobchodní cena: 200 eur (kotníčková obuv) I 180 eur (nízká obuv)

Batoh PEDROC PRO 22L BACKPACK M/W

Ideální batoh je takový, který si můžete vzít na rychlou a dynamickou aktivitu v drsném terénu a ani si nevšimnete, že ho máte na sobě. Batoh Pedroc Pro 22L nabízí lehké a kontaktní nošení. Použitý materiál Duralite má hladkou, dvojitou ripstopovou konstrukci, která zajišťuje velkou odolnost proti oděru a roztrhání a zároveň má nízkou hmotnost. Salewa tento batoh o hmotnosti pouhých 570 g vyrobila na míru rychlostní turistice. Díky kontaktnímu nosnému systému téměř zapomenete, že máte batoh na zádech.

Nový kompresní systém ovladatelný jednou rukou umožňuje stlačení nákladu pro větší stabilitu během pohybu – stačí jen zatáhnout za jednu šňůrku, aniž byste batoh museli sundávat. Ramenní popruhy, které jsou nedílnou součástí nosného systému, též podporují volnost pohybu horní části těla, což je při rychlých dynamických aktivitách, jako je speed hiking, velmi důležité. Pedroc Pro je k dostání ve 22litrové pánské a 20litrové dámské verzi nebo v lehčí a kompaktnější variantě 16litrového modelu s názvem Pedroc 16L (o hmotnosti 420 g).

Koupit zde

Hlavní charakteristiky:

  • Objem: 22 l, 20 l (dámský model)
  • Hmotnost: 550 g (dámský model), 570 g (pánský model)
  • Nosný systém: Dry Back Contact
  • Hlavní materiál: Duralite Double Ripstop 70D Nylon
  • Salewa Committed: Všechny chemické látky jsou ověřeny. Výroba podléhá auditům sociálních standardů a pracovních podmínek prováděným třetími stranami. Bez obsahu PFC
  • Doporučená maloobchodní cena: 150 eur

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno