Livigno Icon Xtreme Triatlon – troufnete si na něj?

15

Od doby, kdy se horské středisko Livigno rozhodlo rozšířit svou nabídku zimních dovolených také o letní turistiku, vyrostla v kouzelném městečku na Švýcarsko – italské hranici celá řada adrenalinových aktivit. Na vrcholcích hor najdete single tracky designované nejlepšími jezdci světa, o trochu níže pak legendární bike park Mottolino, v korunách stromů originální lanovou dráhu různých obtížností, kousek za městem ferratu v korytu alpského potoka.

Nadmořská výška 1816 metrů předurčila Livigno k tomu, aby se stalo ideálním místem pro tréninky a soustředění profesionálních i amatérských sportovců. Z českých reprezentantů do něj v loňském roce zamířila například Martina Sáblíková, Filip Dvořák, Jaroslav Radoň nebo Ondřej Synek.

BANNER_BIKING_copyBartekWolinski_DSC4374

Nejen na základě těchto předpokladů se Livigno stane na konci letošního léta dějištěm extrémního závodu Livigno Icon Xtreme Triatlon. 3. září tak budou muset přihlášení sportovci obstát v mezinárodní konkurenci a zdolat 3,8 km plavání, 195 km jízdy na kole a 42,2 km běhu. Závod začne na místním jezeře Lago del Gallo, kde se průměrná teplota vody v září pohybuje mezi 13 a 16°C!

3554

Cyklistická část závodu pak zavede účastníky až do Švýcarska. V rámci překonávání několika významných převýšení se dostanou až do Svatého Mořice.

Obtížná bude i běžecká trať dlouhá 42,2 km. Nejprve seběhnou závodníci krásnou horskou cestou zpět do Livigna, odkud poběží dalších 25 km po rovině. Poté přijde na řadu nejtěžší úsek, a to devítikilometrové stoupání na vrchol Carosello 3000.

bimbi livigno-0028

Celý závod bude atraktivní také pro diváky, kteří si naštěstí budou moci krásy Livigna a jeho okolí vychutnat v mnohem pomalejším tempu než zúčastnění závodníci. Nezapomenutelné jsou zde turistické cesty a treky do okolních hor. Provedou vás rozkvetlými údolími, pastvinami a kamenitými úbočími, z kterých na vás budou pískat místní svišti. I když v Livignu zůstanete déle než týden, můžete si být jisti tím, že každý den půjdete jinou cestou.

bimbi livigno-0018

Velkou výhodou Livigna je vedle bezcelní zóny také vyhlášená gastronomie, na kterou narazíte jak v centru města, tak také podél horských stezek. A právě tyto malé zázraky, kde se uprostřed příjemného prostředí vaří především z lokálních surovin, byste do svého programu měli určitě zahrnout. Místní kuchyně nezapře vliv Švýcarska a často zde ochutnáte chody, které si nikde jinde neobjednáte.

BANNER_BIKING_copy_Bartek_Wolinski_DSC4389

Pokud jste prozatím neměli k návštěvě Livigna důvod, zkuste ho udělat právě z účasti na Livigno Icon Xtreme Triatlonu, ať už v roli diváka nebo závodníka!

 

Chcete se dostat na Livigno Icon Xtreme Triatlon i Vy? Pak pro Vás máme velkou SOUTĚŽ o jedno startovné a ubytování přímo v Livignu!

V průběhu několika týdnu budeme uvěřejňovat několik článků o této úžasné destinaci a Vašim úkolem je vždy správně zodpovědět otázku (pod článek/FB post), kterou ke článku připojíme. My pak na konci vybereme jednoho z Vás, který se může těšit na tuto úžasnou cenu v podobě startovného a zázemí Livigna!

Tentokrát se Vás ptámeKterý ročník závodu Livigno Icon Xtreme Triatlonu se letos v Livignu uskuteční?

Pokračovat v tomto seriálu<< Letní den v Livignu – start a cíl Livigno Icon Xtreme Triatlonu

15 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno