LHUT – Lysohorský UltraTrail 2020 bude hodně velká bitva!

0

LHUT je běžecký závod pro všechny milovníky horského běhu v masivu Lysé hory, královny moravskoslezských Beskyd. Trasa vede nádhernými značenými turistickými stezkami, díky kterým máte jedinečnou možnost vidět Lysou horu ze všech světových stran.

Závod je pořádán s aktivní podporou lysohorských myslivců ve spolupráci s LČR a CHKO. Myšlenkou a cílem závodu je provozovat pohyb člověka v přírodě po turistických značkách a stezkách k tomu určených. K tomuto účelu organizátoři LHUT vytvořili, již před zrozením této akce, etický kodex beskydského běžce. Jeho cílem je jen zdůraznit to, co my běžci automaticky dodržujeme.

Chceme propagovat body kodexu mezi běžnými turisty a laickou veřejností, aby také oni tyto body přijali za své a respektovali je. Každý z Vás svou registrací přispěje částkou 100 Kč na společný projekt, který bude podporovat ochranu přírody na Lysé hoře.

Poběží se dvě trasy.

Lysohorský Ultra Trail 67km /+4100m

Lysohorský SkyRace®️, 31km /+2100m

Na začátku vzniku tohoto závodu, se sešli aktivní sportovci, srdcaři, kteří si dali za cíl udělat kvalitní závod světového standardu s maximálním ohledem na přírodu a obyvatele v ní žijící. Mezi obyvatele řadíme především zvěř, a proto se náš závod koná pouze v denních hodinách a jen na lokacích, kde už je přítomnost člověka zvěří zaznamenána.

Trasa je konzultována a povolena zástupci CHKO Beskydy. Hledání kompromisu bylo obtížné, ale nakonec se vše při loňském premiérovém ročníku podařilo. Mezi priority patří to, že trasa závodu není vedena “divokými” stezkami nebo zkratkami, které vyšlapali bezohlední návštěvníci Beskyd, nepoužíváme žádné jednorázové plastové obaly a nezanecháváme na LH nic, co tam nepatří. Značení trasy je šetrně umístěno podél trasy a po skončení závodu je do dvou hodin kompletně posbíráno.

Jsme si vědomi toho, že velké masové akce nejsou ku prospěchu přírody a tak jsme si na začátku stanovili maximální počet 500 startujících. Vzhledem k letošní situaci jsme tento počet ještě snížili tak, abychom se vešli do regulí dané státem.

I letos je před námi organizátory postavena velká výzva. Věříme, že se nám podaří dodržet všechna opatření a zároveň zorganizovat kvalitní a důstojný závod světových parametrů tak, abychom Mistrovství české republiky v Ultra Sky Marathon® považovali za úspěšné.

A na koho, že se můžete na trase těšit?

Na LHUT 2020 Prvního uvádíme Jirku Čípu z teamu Salomon – Suunto !! Tohoto chlapa není třeba představovat. Kde běží tam to cinká… Kde běží tam tvrdí muziku a přesně to na LHUT 2020 chceme. Jak říká Balci. Každý říďa si přeje dobře obsazenou startovní listinu a co je víc než  muž z CCC v Chamonix. Díky Jirko a Těšíme se.

Zuzana Bartasová (náš velký rozhovor zde). Architektka, Skyrunnerka a neskutečně pozitivní člověk, který dokáže vyhrát Pražskou stovku, nebo být desátý mezi světovou ultra špičkou

Ano, ano, je to on! Mára Causidis je další borec, který nebude chybět na startu LHUT 2020. Běhá za BUFF team a je několikanásobným držitelem mistrovského titulu na distanci ULTRA. Ať už to byl Nezmar Ultra nebo loňské vítězství na B7. Mára bude určitě tvrdit muziku na čele závodu a pro znalé situace z posledního L4L, mu ještě před startem znovu připomeneme , že Kykulka se běží.

Ano je to tak Petra Ševčíková z teamu Japa Sport přijala naše pozvání a bude na startu LHUT 2020. Stálice české sky reprezentace a čerstvá vítězka LH24 je zárukou , že také v ženské kategorii můžeme čekat velmi zajímavý čas na trase Ultra. Těšíme se na startu!

TRAILRUN.CZ
TRAILRUN.CZ

Na letošní párty LHUT 2020 nebude chybět ani loňská mistryně ČR vítězka B7. Míša Mertová. Jsme rádi , že naše pozvání přijala a uvidíme se na startu LHUT!

Absolutní vítěz premirového ročníku LHUT nebude chybět na startu ani letos Jakub Uherek z teamu Beskydských je určitě jeden z favoritů na mistrovský titul a my jsme rádi , že se vrací na místo činu a bude se snažit překonat vlastní traťový rekord!

Zdenda Hruška (náš velký rozhovor zde) z Runsport teamu ,který včera nastartoval svou sezónu 2020 na Transgrancanaria 29.místem je dalším borcem, s kterým si můžete poměřit sily na trase LHUT ULTRA.Gratulace Zdendo na kanár a Těšíme se 6.6 v Malenovicích!

TRAILRUN.CZ

Velmi nás potěšilo, když projevil zájem startovat na letošním ročníku LHUT Jiří Petr z teamu Salomon/Suunto. Jirku není třeba představovat , kdo běhá, zná, ten kdo běhá občas a bude 6.6 pod Lysou tak pozná. Další velké jméno do ELITE obsazení MČR Ultra Sky 2020.

Elite obsazení letošního ročníku LHUT není jen o chlapech , ale také v ženské kategorii se moc těšíme na Marcelu Vašínovou z teamu DYNAFIT Squad , ženu celkově v závodě SWS SkyMaster Limone Sul Garda 2019 a mnohé další skvělé umístění ve světové sérii SWS 2019. Když Marcela projevila zájem tak naše zaplesalo a Těšíme se na ni 6.6 pod Lysou na plnotučné trati Ultra.

To co jsme slíbili, plníme a dalším skvělým běžcem na LHUT 2020 je Tomáš Hudec (náš velký rozhovor zde) z teamu INOV8. Umístění na tuzemských a světových závodech zde vypisovat je zbytečné , ale největší úspěch je zřejmě Nepal International Trail Maraton. Jsme rádi za takovou osobnost ve startovním poli a Těšíme se 6.6 v Malenovicích!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno