Letošní poslední příležitost užít si Běh na hrad

0

Chcete se o víkendu s celou rodinou podívat na hrad, zazávodit si, dopřát dětem odpoledne plné kouzel na Pohádkovou cestě a ještě se vyřádit v lanovém parku?

Již tuto sobotu 11. října si můžete užít finálový závod unikátní běžecké pětidílné akce Běžíme na hrad, která propojuje běžecký krosový seriál s aktivitami pro celé rodiny s dětmi v atraktivním prostředí hradů. Poslední letoštní Běh na hrad se uskuteční na hradě Loket v západních Čechách. 

Úvodní tři závody na hradech Točník, Bouzov a Velhartice naznačily, že tento seriál si díky propojení běžeckých závodů s rodinnou pohodou a poznáváním kulturního dědictví brzy získá hodně příznivců.

I když účast v běžecké části nebyla vzhledem k pozdnímu vstupu nového seriálu do termínových listin při prvních třech závodech velká, všichni si pochvalovali vysokou úroveň organizace závodů. „Byla to nejlépe značená trať, jakou jsem kdy absolvoval – a mám toho odběhnuto opravdu hodně,“ konstatoval po vítězství ve Velharticích zkušený běžecký matador Ervin Beshir z Adidas Teamu, který má ve svých maratonských časech i výborných 2:37:15.

Pro vítěze závodu jsou připraveny krásné ceny a prize money pro nejlepší 3 ženy i muže. Také budou vyhlášeni celkoví vítězové celého seriálu, kteří také obdrží prize money a další hodnotné ceny.

V pořadí pátý díl seriálu Běžíme na hrad bude hostit majestátný hrad Loket, který byl založen ve 13. století a zahrál si v bondovce Casino Royal. Tento díl seriálu je poslední v tomto roce, a proto se zde uskuteční finální vyhlášení vítězů celého seriálu. Start závodů na 6 a 12 km bude v amfiteátru pod hradem. Běží se podél Ohře, poté dlouhá trať po krásném single treku a cíl je po průběhu městem v podhradí Loktu. Stejně jako na Kunětické hoře bude pro rodiče s dětmi připravena od 10 hodin Pohádková cesta, která umožní dětem prožít kouzelné odpoledne. Opravdové pohádkové bytosti na děti budou čekat do 15 hodin.

Závodníci a návštěvníci Pohádkové cesty mohou využít slevy na vstupné na hrad. Na hradě se skrývá dokonce i hladomorna, kde se Vám zatají zcela dech. Ve spolupráci s Lanovým parkem Loket jsme připravili pro všechny další nabídku volnočasové aktivity s poskytnutou slevou na vstupném. Krátký okruh bude k mání za 70 Kč a dlouhý za 120 Kč!

Prezentace je v základním táboře v amfiteátru pod hradem přes řeku Ohři od 9 hodin. Prezentovat se lze maximálně do 30 minut před startem závodu. Přihlásit se lze také online na www.bezimenahrad.cz. Obě trati je možné absolvovat i jako nezávodní procházku. Vyžití zde najdou zapálení sportovci, milovníci historie  i děti, které prožijí kouzelné odpoledne. Zkrátka spojení aktivit, kde si každý najde to své!!!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno