Nenechte si ujít letošní Prague Barefoot Run

0

Už příští sobotu (7.6.2014) se uskuteční druhý ročník unikátního charitativního bosonohého běhu. Přesně v pravé poledne ho v Praze na Ladronce odstartuje oštěpařka Bára Špotáková, která se stala patronkou akce.

Kdo si přišel zaběhat na Prague Barefoot Run loni, určitě si nenechá letošní ročník ujít. PBR je totiž v mnoha směrech výjimečný. 


Jak už název napovídá, na Ladronce se poběží naboso a vy na malou chvíli budete moct s ostatními spoluběžci  odložit své více či méně odpružené běžecké obutí a budete si moct společně zaběhat pro dobrou věc. 
Tato běžecká akce se ale od jiných charitativních akcí liší tím, že vybrané finanční prostředky se neshromažďují do anonymního balíku, ale každý účastník si vybírá, komu konkrétně své peníze daruje. 
Svou účastí na trati dlouhé 4200 metrů máte šanci podpořit konkrétní děti vyrůstající v dětských domovech na území České republiky a můžete jim tak ulehčit vstup do samostatného života. Sami si zvolíte výši částky, kterou zašlete dítěti, které si sami vyberete.


A nemusíte se bát, že se část vašich peněz někde po cestě k dětem vytratí na pokrytí nákladů pořadatele. Částka, kterou zaplatíte za startovné, poputuje do poslední korunky tomu, komu se rozhodnete pomoct.
Běh totiž pořádá nezisková organizace ForDreams, která PBR nevyužívá pro získání peníze pro vlastní činnost nebo projekty, ale naopak zajišťuje financování celé akce z vlastních zdrojů. Abychom byli konkrétnější, tak prozradíme, že za celým nápadem propojit bosé běhání s možností splnit přání dětem z dětských domovů je Patrik Bém. Díky tomu, že jsem měla štěstí Patrika osobně poznat, tak prozradím, že je to velký snílek a zároveň někdo, kdo miluje velké výzvy.

 
Výzvy, které často spojují sport a zároveň nějakou formu pomoci jiným. Patrik se tak projel na kole z vrcholu Mont Blancu, vydržel běžet  24 hodin v kuse na podporu domova pro seniory, potápěl se i lezl po horách s  lidmi s hendikepem.

 Patrikův život je těsně spojený s dobrovolnictvím a v roce 2009 získal cenu Křesadlo, která je určena „Obyčejným lidem, kteří dělají neobyčejné věci“ a která oceňuje a zviditelňuje práci dobrovolníků.

Více si o Patrikovi i o jeho cestě k bosému běhání můžete přečíst v rozhovoru, který jsme připravili loni před prvním ročníkem PBR 

Ale vraťme se zpátky k letošnímu ročníku. Je totiž nutné dodat, že Prague Barefoot Run není jen běžecká charitativní akce. Pro účastníky a návštěvníky je připravený nabitý doprovodný program. Můžete se těšit na zajímavé hosty včetně vítězek letošní České Miss, čeká na vás spousta dobrého jídla a pití, hudební doprovod zajistí řevnická kapela SCB nebo studenti ZUŠ Čáslav, kteří připravili i taneční vystoupení. Ochutnat budete moct skutečné pivo z benešovského pivovaru Ferdinand, jídlo připravované pouze ze sirových potravin z restaurace Secret of Raw a zákusky z Mléčného baru Bílá vrána, které pro vás připraví lidé s postižením. Uvidíte ukázky různých druhů netradičních sportů, prezentaci Policie ČR, Záchranné služby hl.m. Prahy a děti si budou moct zaskákat na trampolíně nebo svézt na kolotoči. 


Přijďte si prostě užít pohodový den, ve kterém se spojíte příjemné s užitečným. Pokud ještě nejste zaregistrovaní, tak neváhejte. On-line registrace budou končit již 30. května

Zaregistrovat se můžete zde: http://www.pbfr.cz/registrace/.

Registrací si zajistíte účastnické tričko. Ten, kdo to nestihne, může se zaregistrovat i na místě, ovšem bez záruky získání trička.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno