Dynafit DNA – rychlost trailu bez krve, potu a slz? Nová kolekce Dynafit pro trail running

0

Dynafit uvedl na trh kolekci vybavení pro trailový běh a ultra trail. Každý výrobek je zaměřen na conejvyšší kvalitu, pohodlí, funkčnost a hlavně udržitelnost. DNA kolekce je navíc dle všeho zatím celkově nejlehčí sada od jedné značky skládající dohromady dokonalý set.

Dynafit je jedna z mála značek na světových trzích, které nezapomínají promovat udržitelnost svých výrobků, a hlavně pak výrobní procesy maximálně efektivní ve vztahu k ekologii a zdravému životnímu prostředí. DNA kolekce je podle Dynafitu pro ambiciózní běžce, závodníky. Podle mě ne. Podle mě je pro všechny – všechny, kteří chtějí zažít z trailu, tréninku a později i závodu to nejlepší. Jakmile zazní startovní výstřel, pak už nikdo nezná smilování. V souboji s časem ze sebe musí sportovci vydat naprosté maximum. Určitě jsme si ale všichni, co už jsme někdy běželi trail, že když něco nesedí nebo není něco pohodlné, tak si to prostě neužijeme. A tak kromě fyzické a psychické síly a vysoké míry vytrvalosti hraje vybavení rozhodující roli pro dosažení prvenství v cíli.

Systém Dynafit DNA je od hlavy až k patě zaměřeno na rychlost. Ultralehké, technické a inovativní výrobky špičkové kvality jsou rozhodujícím faktorem, když záleží na každé vteřině.

Boty Ultra DNA

Určitě si nejdříve dejte na tyto boty naší velkou recenzi! Agresivní a rychlé – boty Ultra DNA byly vyvinuty společně s atletem DYNAFITu Hannesem Nambergerem a vyzkoušeny na nejnáročnějších ultra bězích na světě.

Na rozdíl od jiných ultra běžeckých bot nejsou zaměřeny pouze na ochranu, ale i na rychlost. Nová mezipodešev Speed Plus slibuje vynikající návratnost energie při minimální hmotnosti, což zaručuje dokonalou plynulost běhu od prvního do posledního kilometru. Tlumení na patě poskytuje větší pohodlí na rychlých úsecích z kopce. Osvědčená podrážka Vibram® Litebase Megagrip s výstupky 3,5mm zaručuje dokonalou přilnavost v každém terénu a za všech podmínek. Pletený límec kolem kotníku zabraňuje vniknutí kamenů a nečistot do bot Ultra DNA. Zároveň ochrana špičky z ripstopové tkaniny chrání před nárazy.

Koupit zde

Podle mě to není bota úplně pro každého hobíka, ale pro závoďáky. Určitě rychlé tréninky, tempo, závody … nicméně pokud nejste zvyklí na rychlé boty, pak je dobré k těmto pořídit například ještě mode Alpine Pro 2 jako objemovou tréninkovou botu.

Dostupnost bot bude v létě 2024, hmotnost 280g, drop 8mm a doporučená cena 4950 Kč.

Recenze zde

Bunda DNA 3L

Wow, wow, wow … perfektně střižená, ultralehká bunda s voděodolností do 20 000 mm splňuje podmínky snad všech závodů na výbavu do špatného počasí. Díky inovativnímu systému „ZipOver“ lze bundu do deště na zádech rozšířit a nosit ji i přes batoh. Tím je batoh rovněž chráněn a vybavení nezmokne. Bunda DNA má sportovní střih a elastické manžety na rukávech a v pase zaručují dokonalé přizpůsobení. Díky asymetrickému designu a výraznému barevnému provedení bunda zajisté upoutá pozornost na každém trailu.

Koupit zde

Hmotnost bundy je 160g pánská a 140g dámská. Doporučená cena je 8 700 Kč.

Kalhoty DNA 3L

A k nepromokavé bundě je dobré a na některých podnicích v Alpách i povinné mít nepromokavé kalhoty. A opět … wow, wow, wow (smích). Kalhoty jsou lehké a snadno sbalitelné – svrchní kalhoty DNA poskytují spolehlivou ochranu před silným deštěm a všemi nepříznivými podmínkami. Lze je uložit do malé kapsy na opasku, aby se ušetřilo místo,
a jsou nezbytnou součástí vybavení běhů na dlouhé vzdálenosti.

Koupit zde

 

Díky třívrstvému materiálu a podlepeným švům jsou kalhoty absolutně nepromokavé. Zároveň je tkanina velmi prodyšná, takže se sportovci nepřehřívají ani při běhu ve vysokém tempu, ani při velké námaze. Díky dlouhým bočním zipům lze kalhoty bleskově obléknout a svléknout, a to i v botách. Velký reflexní potisk zajišťuje lepší viditelnost ve tmě a zvyšuje bezpečnost běžců a běžkyň.

Hmotnost je 139 g a doporučená cena 5 950 Kč.

Tričko s dlouhým rukávem DNA

Koupit zde

Stvořeno pro nejlepší časy a pohodlí. Ultra lehké tričko DNA s dlouhým rukávem vás přesvědčí maximální prodyšností a pohodlím. Je tak lehké, že ho na sobě téměř necítíte a umožňuje neomezenou volnost pohybu. Rychleschnoucí materiál spolehlivě odvádí vlhkost od pokožky a zajišťuje tak příjemný pocit při nošení. Antibakteriální úprava Polygiene zajišťuje dlouhotrvající svěžest. Střih je sportovní a úzký. Chytrý detail – konce rukávů jsou opatřeny elastickou manžetou, díky tomu zůstanou vyhrnuté rukávy na svém místě i při intenzivním pohybu, aniž by sklouzávaly dolů.

Hmotnost pánské verze je 95 g, dámské 75 g a doporučená cena je 2 500 Kč.

Běžecká vesta DNA 8

Vyrobeno pro vítěze, vyvinuto profesionálními běžci – v boji o stupně vítězů sází ultralehká a přitom stabilní běžecká vesta DNA 8 na důmyslné vlastnosti a chytré výkonné materiály. Vesta DNA nabízí četné strečové kapsy k uložení kompletní povinné výbavy, která je přístupná i při běhu, aniž by bylo nutné sundávat batoh. To šetří drahocenný čas a energii. Vývojáři kladli zvláštní pozornost na užitečné detaily – kapsy na láhve se otevírají stisknutím cvočků, takže je závodní support a sportovci mohou vyměnit během několika sekund.

Koupit zde

Nepříjemnému poskakování poloprázdných lahví zabraňují dva elastické popruhy pro větší stabilitu. Běžecká vesta DNA má praktický toulec pro upevnění holí. Díky velkému otvoru lze hole bezpečně a spolehlivě uložit během okamžiku. Stejně jako u všech běžeckých vest DYNAFIT jsou součástí balení tři další elastické popruhy, do kterých lze hole uložit vertikálně vpředu, horizontálně vzadu nebo alternativně do tvaru V. Přiléhavost vesty lze přesně nastavit podle potřeby na výšku i šířku za pomocí nastavitelných elastických popruhů na přední straně.

Hmotnost vesty je 150 g, objem 8 litrů a doporučená cena 4 450 Kč.

Hole Alpine PRO

Koupit zde

Osobně mám s holemi hoooodně dlouhou zkušenost. A za mě jednoznačně pro ultra traily vyhrávají „Z-tkové“ skládací hole. Karbonové hole Dynafit Alpine Pro lze díky inovativnímu systému Shift ovládat rychle, pohodlně a intuitivně. Jestliže se dvě spodní části volně spustí, třídílná odlehčená tyč se automaticky složí. Tyč se zafixuje na místě zatažením za popruh na rukojeti. Pro opětovné složení tyče se poutko povytáhne nahoru, jednotlivé části se uvolní a lze je opět jednoduše složit. Díky celkové délce 43 cm ve složeném stavu lze hole Alpine Pro snadným hmatem připevnit k batohu nebo je při běhu uložit do toulce běžecké vesty DNA.

Hole se dělají v délkách od 110 cm do 135 cm, hmotnost je 169 g a doporučená cena 4 200 Kč.

DNA kraťasy a triko s krátkým rukávem jsme popisovali již zde a tak jsou letošní produkty ideál pro doladění vašeho ultra rychlého a lehkého setu.

Sám jsem v DNA oblečení běhal a musím potvrdit, že prodyšnost, pohodlnost a funkčnost jsou geniální. Za mě do závodu asi v ničem jiném nastupovat nebudu … respektive … do závodu, kde si budu chtít zlepšit osobní maximum (smích).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno