Česko-rakouský maraton se uskuteční již 29.5!

13

Rychlé tratě s minimálním převýšením vedoucí v krásné přírodě okolím Mikulova a Dolního Rakouska. To je Česko-rakouský maraton!

Projekt Česko-rakouský maraton reaguje na velký zájem jednotlivců o účast na běžeckých akcích. Cílem projektu je nabídnout skvělý sportovní zážitek a zároveň připomenout minulost tím, že trasa povede místy, kudy Češi před několika desítkami let utíkali za svobodou do Rakouska. Položit základ nové tradice v pohraničí, přispět k prohloubení spolupráce mezi Jihomoravským krajem a Dolními Rakousy, mezi městem Mikulov a příhraničními rakouskými obcemi.

“Chceme podporovat dobré sousedské vztahy, turistický ruch v regionu a zdravý životní styl.Ambice projektu je dlouhodobá. Chceme vytvořit tradici, která v jeden den každý rok propojí závodníky, fanoušky, širokou veřejnost a politické představitele s čistou krajinou Pálavy a Dolního Rakouska a připomene tak společnou minulost a historii.”

Zaregistruj se na jakoukoliv trať a uhrazeným startovným získáš funkční triko při prezentaci a v cíli obdržíš pamětní medaili a malé příjemné překvapení z Jižní Moravy.

Běžecká slavnost na Pálavě. To jsou rychlé, letos již certifikované tratě (ČAS) s minimálním převýšením vedoucí v krásné příroděokolím Mikulova a Dolního Rakouska. K certifikaci nás dovedli sami závodníci, kteří si s námi v loňském roce užili „nultý“ ročník, díky covidu a uzavřeným hranicím, jen na tratích na 10 km a půlmaraton. Všichni dosáhli velice kvalitních výkonů včetněosobáků, které jim však nemohli být uznány – např. pro letošní účast na MČR v půlmaratonu v Pardubicích.

ČESKO RAKOUSKÝ MARATON

Název maratonu je „Cesta za svobodou“, který vcelku věrně, i když naštěstí dnes už jen symbolicky, vystihuje charakter trasy. Běžci nejprve v první polovině budou po cyklostezce (bývalé pohraniční signálce) kopírovat státní hranici a „hledat“ místo, kudy by se dalo dostat k sousedům do Rakouska. Druhá polovina trasy pak vede po rakouských cyklostezkách mezi poli a vinicemi s výhledem na panorama Pálavských kopců, Svatého kopečku a zámku Mikulov.

  • Start: 29.5. 2021 – v 8:30 hodin
  • Česko-rakouský maraton: 400 Kč (předprodej), 800 Kč (na místě)

Registruj se!

MIKULOVSKÝ PŮLMARATON

Trať půlmaratonu a 10 km je zkrácenou verzí maratonu a každý, kdo tuto kratší trať absolvuje bude mít předsevzetí pokořit celou „Cestu za svobodou“.

  • Start: 29.5.2021 – v 9:00 hodin
  • Česko-rakouský půlmaraton: 200 Kč (předprodej), 400 Kč (na místě)

Registruj se!

MIKULOVSKÁ DESÍTKA

Název závodu na 10 km a půlmaratonu je „Na skok k sousedům“, což přesně vystihuje charakter trasy. Běžci doběhnou z Mikulova na hraniční přechod s Rakouskem, kde se po pár metrech strávených u našich rakouských sousedů otočí a přibližně stejnou cestou poběží zpět. Významná část trasy vede po cyklostezkách mezi poli s výhledem na panorama Pálavských kopců, Svatého kopečku a zámku Mikulov.

  • Start: 29.5.2021 – v 9:25 hodin
  • Mikulovská desítka: 100 Kč (předprodej), 200 Kč (na místě)

Registruj se!

RODINNÝ BĚH
Zážitkový běh pro všechny příznivce běhu, zdravého životního stylu, pro všechny, kdo se chtějí hýbat. Pro jednotlivce, celé rodiny s dětmi, babičky, dědečky. Přijďte se proběhnout nebo projít a zažít neopakovatelnou atmosféru závodu. Úžasný zážitek pro děti, pro všechny nejen medaile v cíli.

Trasa: bude upřesněna
Start: 29.5.2021 – čas bude upřesněn

Rodinný běh: zdarma

Registruj se!

Máme pro Vás připravenou ve spolupráci s Česko-rakouský maratonem SOUTĚŽ o dvě startovné (na libovolnou trať)! Stačí jediné. Napište nám do konce tohoto týdne pod tento post kdo vyhrál minulý rok jak v mužské, tak ženské kategorii a jedno startovné může být Vaše!

Celý projekt je financován z prostředků EU, a to konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj pod č. KPF-02-168.

 

13 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno