XTERRA v Prachaticích bude zároveň Světovým pohárem i mistrovstvím Evropy

0

Prachatice se mohou těšit na velkou premiéru: vůbec poprvé se XTERRA Czech uskuteční jako závod Světového poháru a zároveň jako mistrovství Evropy této komerční série. V okolí historického šumavského města se bude od 9. do 11. srpna závodit v terénním triatlonu už pojedenácté.

Určitě si dejte i nějaký z článků, který jsme o XTERRA dělali!

Registrace zde

Prachatice se v roce 2024 zařadily do série XTERRA Světového poháru po bok USA, Taiwanu, Itálie, Belgie a Kanady, kromě toho jim byl ale přidělen statut evropského šampionátu. O tituly se bude závodit nejen v elitě, ale také v kategoriích Age Groups a nově i v kategoriích pro mládež.

„Budeme rozdělovat nejvíce medailí v historii závodu. Těšíme se na účastníky skutečně z celého světa. Již nyní je na startovní listině reprezentant Taiwanu nebo dokonce jeden závodník z Havaje,“ popisuje Michal Piloušek, ředitel závodu. Pro všechny sportovce je motivací i to, že právě v Prachaticích je možné kvalifikovat se na světový šampionát, který se uskuteční v září v Itálii.

XTERRA Czech není jedním závodem ale sportovně-kulturní akcí, která čítá desítky různých atrakcí, koncertů a představení, loni například létal akrobatický pilot Martin Šonka. V pátek celý program zahájí běžecké závody centrem Prachatic pro nejmenší děti. Poté následuje benefiční Herbi‘s Trail Run, který se koná jako vzpomínka na zesnulého vojáka Tomáše Procházku. Večerní program završí slavnostní představení hlavních hvězd triatlonového závodu a koncert.

Registrace zde

Sobota 10. srpna bude patřit hlavnímu závodu na 1,5 km plavání, 33 km na horském kole a 10 km běhu. Právě v rámci tohoto závodu se bude bojovat o evropské medaile, o body do Světového poháru a samozřejmě také o kvalifikační místa na mistrovství světa.

Nedělní program nabídne závod na trati Sprint skládající se z 300 m plavání, 14 km na kole a 5 km běhu. Poté přijdou na řadu mládežnické kategorie v rámci mistrovství Evropy a na závěr celého programu nejpopulárnější podnik víkendu – Short Track. V tomto atraktivním závodě na velmi krátkých ale technických okruzích se představí 30 nejlepších profesionálek a profesionálů. Ti budou závodit před zraky tisícovek diváků i před kamerami České televize.

Detailní informace a přihlášku najdete zde.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno