Tested On Humans přivážejí do Čech nizozemskou značku sportovní výživy Victus Sport.

0

Společnost Victus založili v roce 2018 dva bratři Daan a Koen Seignettovi. Co je
k tomu vedlo? Byli zaplavení výběrem mnoha výživových doplňků a bylo téměř nemožné zjistit, proč jsou výrobky značky A lepší než výrobky značky B. Prakticky se všechny prodávají stejně. U Daana a Koena to vedlo k užívání snad až deseti různých věcí, u spousty lidí v jejich okolí bylo výsledkem to, že nepoužívali vůbec nic. A přitom by to jejich sportovnímu výkonu prospělo.

Dali si tedy jasný cíl: zjednodušit a zlepšit trh se sportovními doplňky.

Jejich produkty jsou výsledkem spolupráce s holandskou univerzitou ve Wageningenu. 4 roky vývoje, práce 45 specialistů a více než 7500 hodin výzkumu.

Vznikly tak 3 produkty, které komplexně pokrývají potřeby většiny sportovců:

  • Before – Energy Water
  • During – Endurance Water
  • After – Nutrition Water

Before Energy Water

Předtréninkovka pro maximum energie a soustředění:

● Dodá více energie, zlepší výdrž a soustředění, oddálí únavu
● Dokonale vyvážený soubor složek, které zlepšují váš celkový sportovní výkon
● Snadno pitelný a osvěžující

Koupit zde

Jestli máte před sebou zásadní trénink, závod nebo jiný výkon, kde si chcete být jistí, že podáte maximální výkon od samotného začátku až do konce, nedovolte, aby vás brzdila únava!

Únava a především psychická únava může ovlivnit sportovní výkon několika způsoby. Duševní únava je charakterizována snížením motivace, koncentrace a kognitivních funkcí a může být důsledkem dlouhodobého duševního úsilí a následně i nedostatku spánku. Klíčovými ingrediencemi. Before jsou mj. kofein a fenylalanin.

 

Kofein

Kofein je stimulant, který může pomoci zvýšit bdělost a snížit pocit (duševní) únavy. Funguje tak, že blokuje působení neurotransmiteru zvaného adenosin, který pomáhá regulovat cykly spánku a bdění a může způsobovat únavu, pokud se hromadí v mozku. Přípravek 01 Before obsahuje 200 mg kofeinu.

Fenylalanin

L-fenylalanin je aminokyselina, která se nachází v potravinách bohatých na bílkoviny a je k dispozici také ve formě doplňku stravy. V těle se přeměňuje na další aminokyselinu zvanou L-tyrosin, která se podílí na tvorbě neurotransmiterů, jako je dopamin a noradrenalin. Některé výzkumy naznačují, že doplňky stravy s obsahem L-fenylalaninu mohou být prospěšné pro zlepšení nálady a kognitivních funkcí. Přípravek 01 Before obsahuje 1000 mg l-fenylalaninu.

L-citrulin dl-malát (2:1) 2,15 gr.

L-citrulin dl-Malát je aminokyselina, která se v těle postupně přeměňuje na L-arginin, aminokyselinu, z níž enzymy uvolňují oxid dusnatý (NO).

BCAA (2:1:1) 5 gr.

BCAA se skládají ze tří esenciálních aminokyselin: Leucin, isoleucin a valin. Ty se vyskytují v některých bílkovinách, které jsou zase důležité pro budování a ochranu svalové hmoty.

During Endurance Water

● Pomáhá předcházet dehydrataci a bojuje proti ztrátě energie během tréninku, cvičení nebo zápasu
● Dokonale vyvážená sada složek, které zlepšují váš výkon během aktivity
● Snadno vstřebatelná a stravitelná receptura

Koupit zde

Jedna porce 02 During obsahuje 45 g sacharidů (poměr 2:1:1,5) a 870 mg soli.
Sacharidy (2:1:1,5) 45 gr. Vzhledem k tomu, že sacharidy jsou hlavním zdrojem energie při cvičení, měly by být hlavní složkou našeho doplňku stravy při sportu sacharidy. 02 During obsahuje směs různých zdrojů sacharidů, protože to sportovcům umožňuje vstřebat a spálit více paliva během cvičení. Za normálních okolností je příjem glukózy omezen na přibližně 60 g za hodinu. Příjem více zdrojů sacharidů, jako je fruktóza, zvyšuje vstřebávání sacharidů ve střevě až na 90 g. za hodinu. Kromě toho se díky použití více zdrojů sacharidů stávají problémy s GI minulostí.

Bylo prokázáno, že poměr maltodextrin:glukóza:fruktóza 2:1:1,5 zvyšuje rychlost výskytu systémové glukózy/laktátu ve srovnání s izokalorickým množstvím pouze glukózy.

Elektrolyty: 0,87 gr.

Sodík je hlavním elektrolytem, který se ztrácí potem, a jediným elektrolytem, který zvyšuje výkon během cvičení. Ostatní elektrolyty (draslík, vápník, hořčík) se také ztrácejí potem, ale v minimálním množství. Pro udržení koncentrace těchto elektrolytů v těle na požadované úrovni je nutná zdravá strava.

Doporučuje se konzumovat sportovní nápoj s obsahem 0,5-0,7 g/l 59 sodíku při cvičení kratším než tři hodiny a 0,7-1 g/l sodíku při cvičení trvajícím déle než tři hodiny. V 02 Během doporučujeme přidat sodík o koncentraci 0,7 g/l. K jedné porci 49 g by se mělo přidat 620 ml vody, takže jedna porce by měla obsahovat 0,35 g sodíku. Důrazně se doporučuje přidávat sodík ve formě NaCl. Jedna porce tedy obsahuje 870 mg soli NaCl.

After – Nutrition Water

je velmi inteligentní regenerační nápoj:

● Komplexně vyvážený mix složek, které zlepšují regeneraci celého těla a obnovují hladinu cukru v krvi
● Obsahuje 36 různých mikro- a makroživin, které tě rychleji vrací zpět do sedla
● Snadno pitelné a osvěžující složení na bázi vody bez cukrů, tuků, laktózy nebo jiných alergenů

Koupit zde

After obsahuje 36 různých mikro- i makroživin, z nichž každá hraje zásadní roli při regeneraci po výkonu. Na rozdíl od jiných regeneračních doplňků zajišťuje Nutrition Water regeneraci celého těla tím, že se zaměřuje jak na regeneraci svalů, tak i na regeneraci šlach, vazů, kloubů, hladiny cukru v krvi a další, a to díky bohaté směsi několika esenciálních aminokyselin přidaných ke kolagenovým peptidům, sacharidům a dalším.
03 After je osvěžující regenerační nápoj, který neobsahuje laktózu, alergeny, přidané cukry a tuky a je bezpečný pro použití profesionálními sportovci (testováno NZVT).
Proteiny 21,37 gr. (celkový obsah bílkovin, dohromady)

Tělo potřebuje bílkoviny, aby se mohlo zotavit a obnovit. Kolagenové peptidy jsou druh bílkovin, ve kterých se ve vysokých hodnotách vyskytují aminokyseliny: glycin, lysin a prolin. 03 After obsahuje 21,37 g bílkovin s extra BCAA a L-leucinem. Proto proteiny, které používáme v přípravku 03 After, podporují růst svalů a stimulují (beztukovou) svalovou hmotu.

Kolagen je jedním z nejdůležitějších a nejběžnějších stavebních prvků kostí, svalů, šlach a pojivové tkáně v našem těle. Kolagenní peptidy v přípravku 03 After jsou velmi podobné tělu vlastnímu kolagenu. Přidaný vitamin C navíc přispívá k udržení zdravých chrupavek a silných kostí.

26 elektrolytů, vitamínů a minerálů

Vitamíny jsou mikroživiny, které si tělo nedokáže vyrobit, ale jsou nezbytné pro podporu vašeho zdraví. Vitamíny B1, B2, B3, B5 a B12 nejsou přímým zdrojem energie, ale jsou nezbytné pro energetický metabolismus. Metabolické procesy ve vašem těle se při fyzické námaze zvyšují, proto jsou důležité. Minerální látky si tělo nedokáže samo vyrobit a samy o sobě energii neposkytují, ale podporují vaši přirozenou hladinu energie. Mezi minerály, které vaše tělo potřebuje, patří vápník, hořčík, fosfor, draslík, sodík a chlor.

Sacharidy 10 gr. + vláknina 2 gr.

Sacharidy, včetně cukrů, jako je glukóza, jsou pro tělo důležitým zdrojem energie. Při intenzivních silových a vytrvalostních sportech jsou totiž sacharidy uložené ve svalech – nazývané také svalový glykogen – hlavním zdrojem energie pro svaly. Po intenzivním tréninku jsou zásoby glykogenu v těle z velké části vyčerpány. Výzkum ukázal, že neoptimální množství glykogenu ve svalech snižuje výkonnost během tréninku.

Abyste byli schopni optimálního výkonu při dalším tréninku, je nezbytné po náročném tréninku včas doplnit zásoby glykogenu ve svalech. Nejefektivnější je to udělat hned po tréninku, protože právě tehdy tělo nejlépe využije sacharidy ze stravy k doplnění glykogenových zásob.

Sacharidy navíc přispívají k obnově normální funkce svalů po intenzivním a/nebo dlouhodobém cvičení, které vede ke svalové únavě a vyčerpání glykogenových zásob ve svalech.*Výzkumy ukazují, že zvýšená dávka leucinu je důležitá pro dlouhodobou stimulaci syntézy bílkovin, a to až 5 hodin po požití. Proto formule After obsahuje kromě optimální dávky 21 g bílkovin v jedné dávce navíc L-leucin. Jeho cílem je přispět k dlouhodobé stimulaci syntézy bílkovin po tréninku nebo soutěži.

Další BCAA (2:1:1) 3 gr.

Kolagenní peptidy přirozeně obsahují nižší hodnoty aminokyselin: L-leucinu, L-isoleucinu a L-valinu (BCAA). Tyto tři aminokyseliny jsme přidali do 03 After. Různorodé studie ukazují, že přidání dalších BCAA navrch našich proteinů zajišťuje vyšší aktivaci budování svalů, srovnatelnou s příjmem syrovátkového proteinu.

Dodatečný L-leucin 0,8 gr.

Výzkumy ukazují, že zvýšená dávka leucinu je důležitá pro dlouhodobou stimulaci syntézy bílkovin, a to až 5 hodin po požití. Proto formule 03 After obsahuje kromě optimální dávky 21 g bílkovin v jedné dávce také dodatečný L-Leucin. Jeho cílem je přispět k dlouhodobé stimulaci syntézy bílkovin po tréninku nebo soutěži.

Tryptofan 0,4 gr.

Tryptofan je jednou z osmi esenciálních aminokyselin. Esenciální aminokyseliny jsou aminokyseliny, které si tělo nevytváří samo. Musí být přijímány prostřednictvím vyvážené a specifické stravy nebo doplňků stravy. Kolagenní peptidy v přípravku 03 After obsahují 7 těchto esenciálních aminokyselin (fenylalanin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, threonin a valin) a -tudíž- chybí tryptofan.

Přidáním tryptofanu ve správném množství doplníme strukturu bílkovin a tělo jej může využít jako surovinu pro syntézu bílkovin. Pomocí 03 After jdeme o krok dál než jen ke kompenzaci omezeného množství aminokyselin. Přidáním tryptofanu, extra BCAA a extra L-leucinu nejenže doplníme náš protein, ale obohatíme ho na úroveň, kdy je vstřebávání rychlejší a lépe funguje.

Jako první zakotvil Victus v AK Plzeň

V České republice začal Victus Sport mezi prvními používat např. i vynikající běžec a talentovaný atlet AK Plzeň Vladímír Marčík, o kterém Milan Janoušek ze serveru strekari.cz tvrdí: “Udělat poslední krok mezi elitu se naprosté většině sportovců nepovede, ale Vladimír to s nadsázkou přes noc dokázal. Až do června 2020 svítila u jeho jména nula, ale pak dokázal během půl roku získat čtyři republikové medaile – na dráze, silnici i v krosu.“

Vladimir pod vedením atletického trenéra Jana Pernicy získal čtyři mistrovské mediale, všechny za třetí místa na MČR (na 10000m na dráze, v půlmaratonu, na 5000m na dráze a rok završen opět bronzem na krose). Koncem roku 2020 přestoupil do atletického klubu Škoda Plzeň, za který nastupuje doteď. V barvách škodovky se nadále rozvíjel a posunoval své běžecké úspěchy a osobní rekordy. K dnešnímu dni je držitelem 11 mistrovských medailí z různých disciplín na dráze, na silnici a také v krose.

Mezi jeho nejsilnější výsledky je osobní rekord z halového domácího šampionátu z roku 2021, kde dokázal běžet 3000m za 8:13.66. Je držitelem nejlepšího domácího výsledku/času pro rok 2022 na trati 10000m na dráze (29:38.78) a druhého času/výsledku na půlmaratonské distanci časem 1:05:38. Po sezóně 2022 se vydal novým směrem, kdy přestoupil k uznávanému německému kouči Kurtu Ringovi (trenér běžeckých es, jako je Miriam Dattke, Simon Boch, Domenika Mayer, Corinna Harrer, Philipp Pflieger a další). Jeho největším cílem pro rok 2023 jsou osobní rekordy na tratích 10000m, půlmaraton a hlavně debut na maratonské distanci.

Vladimír Victus testoval na posledním soustředění na Mallorce a protože mu tento produkt zafungoval a seděl, velmi rádi jsme uzavřeli dlouhodobou spolupráci a stává se ambasadorem značky Victus Sport pro Českou republiku.

Více o Tested on Humans

Náš cíl je pomáhat lidem užívat si svůj život naplno. Ať už jsou profesionální sportovci nebo absolutní začátečníci. My jsme tu proto, abychom jim pomohli. Sledujeme problematiku výživy a vybíráme produkty, o kterých jsme přesvědčeni, že pomohou lidem zůstat zdraví a aktivní. Poskytujeme komplexní sortiment pro každodenní, dlouhodobý trénink.

Během několika fází celoroční zátěže se často potýkáme s různými formami vyčerpání, stresu a jiných disbalancí. Proto jsme dali dohromady sortiment, který pomáhá doplňovat základní nutrienty, , ale doplnili jsme ho o další suplementaci, která podporuje imunitu, detoxikuje organismus a v dlouhodobém horizontu ovlivňuje naši schopnost regenerace.

Maloobchodní i velkoobchodní nákup je možný na webu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno