Golden Trail Series 2023

0

Nejprestižnější trailrunningová světová série a s ní i národní série jsou zpět s řadou novinek a slibují opět velké sportovní souboje i skvělou atmosféru pro všechny běžecké nadšence.

SVĚTOVÁ (GTWS) i NÁRODNÍ (GTNS) série si pro rok 2023 připravily hned několik změn. To podstatné však zůstává beze změny – obě běžecké série reprezentují podstatu trailrunningu a nabízejí elitním běžcům i početné hobby běžecké komunitě nezapomenutelné sportovní zážitky, stejně jako nevšední atmosféru na tratích těch nejzajímavějších horských závodů.

Registrace na závody zde!

Přijměte výzvu a bojujte se svými vlastními limity či o lukrativní pozvánku na GRAND FINAL, které se uskuteční v říjnu v Itálii. Světová série Golden Trail World Series představuje pro rok 2023 pozměněný kalendář, zachovává si však pilíř v podobě tří ikonických horských závodů – skutečných trailrunningových klasik: Zegamma, Marathon du Mont Blanc a Sierre – Zinal, které doplní Dolomyths Run v Itálii a dva závody v USA – Pikes Peak Ascent a novinka v kalendáři pro rok 2023 Mamooth 26K.

“Prostřednictvím takto sestavené termínové listiny závodů nabízíme běžcům příležitost zúčastnit se ikonických závodů a každý závodní víkend je skutečnou oslavu trailového běhu,” prozrazuje Grégory Vollet, ředitel Golden Trail Series. „Tyto všemi netrpělivě očekávané běžecké události mají vždy své vlastní a jedinečné kouzlo, charakter a atmosféru. Skvělým příkladem je Dolomyths Run, kde se při příležitosti 25. výročí konání tohoto krásného závodu dá očekávat ještě frenetičtější atmosféra, než v jiných letech“.

Kalendář GTWS 2023

  • 14. května Zegama-Aizkorri, Španělsko (42 km / 2,736 m D+)
  • 25. června Marathon du Mont-Blanc, Francie (42 km / 2,540 m D+)
  • 15. července Dolomyths Run, Itálie (22 km / 1,750 m D+)
  • 12. srpna Sierre-Zinal, Švýcarsko (31 km / 2,200 m D+)
  • 16. září Pikes Peak Ascent, USA (21 km / 2,382 m D+)
  • 23. září Mammoth 26K—Mammoth Trail Fest, USA (26 km / 1,400 m D+)

Národní série Golden Trail National Series, zahrnující Českou republiku, Slovensko a Polsko slibuje již tradiční závodní kalendář jen s několika termínovými změnami a návratem k systému bodování za výsledky v jednotlivých závodech.

„V roce 2023 očekáváme skutečně vysokou sportovní kvalitu a účast většího množství elitních běžců ze všech tří zemí, k čemuž přispívá také skutečnost, že některé závody jsou národními šampionáty či kvalifikačními závody pro letošní mistrovství světa v horských bězích. Hned první závod série – Salomon Ještěd Skyrace hlási nevšedně kvalitní obsazení. Samozřejmě spolu s organizátory připravíme skvělou atmosféru i pro všechny hobby běžce, kteří závody naší národní série navštěvují s cílem bojovat především sami se sebou a se svými vlastními limity a kteří si chtějí odnést jedinečný zážitek z účasti na skvěle připravené sportovní akci“, říká koordinátor série Jiří Petr.

Registrace na závody zde!

Kalendář GTNS CZE/SVK/POL 2023

Registrace na závody zde!

ITALSKÉ VELKÉ FINÁLE

Pro rok 2023 byl region Ligurie v Itálii vybrán jako hostitel GRAND FINAL obou sérií, tedy té světové i národních sérií. Il Golfo dell’Isola Trail Race se bude sestávaz z prologu a samotného závodu s parametry 25 km / 1200 m D+. Ženský prolog bude ve čtvrtek a mužský v pátek, závod žen proběhne v sobotu a mužský v neděli. Všechny závody jsou otevřené pro každého a budou hodnoceny obě kategorie – OPEN a ELITES a také je připravena týmová soutěž běžců z jednotlivých zemí a národních sérií.„Program mužských a ženských závodů jsme upravili tak, abychom nabídli stejnou mediální expozici ženské i mužské kategorii, říká Grégory Vollet. Tímto způsobem budeme moci sledovat nevšední soubije na čele závodu od jeho začátku až do cíle. Navíc tak dáváme zúčastněným sportovcům prostor a možnost, aby podpořili své soupeře či běžecké kolegy ve dnech, kdy mají závodní volno.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno