Golden Trail Series 2023

0

Nejprestižnější trailrunningová světová série a s ní i národní série jsou zpět s řadou novinek a slibují opět velké sportovní souboje i skvělou atmosféru pro všechny běžecké nadšence.

SVĚTOVÁ (GTWS) i NÁRODNÍ (GTNS) série si pro rok 2023 připravily hned několik změn. To podstatné však zůstává beze změny – obě běžecké série reprezentují podstatu trailrunningu a nabízejí elitním běžcům i početné hobby běžecké komunitě nezapomenutelné sportovní zážitky, stejně jako nevšední atmosféru na tratích těch nejzajímavějších horských závodů.

Registrace na závody zde!

Přijměte výzvu a bojujte se svými vlastními limity či o lukrativní pozvánku na GRAND FINAL, které se uskuteční v říjnu v Itálii. Světová série Golden Trail World Series představuje pro rok 2023 pozměněný kalendář, zachovává si však pilíř v podobě tří ikonických horských závodů – skutečných trailrunningových klasik: Zegamma, Marathon du Mont Blanc a Sierre – Zinal, které doplní Dolomyths Run v Itálii a dva závody v USA – Pikes Peak Ascent a novinka v kalendáři pro rok 2023 Mamooth 26K.

“Prostřednictvím takto sestavené termínové listiny závodů nabízíme běžcům příležitost zúčastnit se ikonických závodů a každý závodní víkend je skutečnou oslavu trailového běhu,” prozrazuje Grégory Vollet, ředitel Golden Trail Series. „Tyto všemi netrpělivě očekávané běžecké události mají vždy své vlastní a jedinečné kouzlo, charakter a atmosféru. Skvělým příkladem je Dolomyths Run, kde se při příležitosti 25. výročí konání tohoto krásného závodu dá očekávat ještě frenetičtější atmosféra, než v jiných letech“.

Kalendář GTWS 2023

  • 14. května Zegama-Aizkorri, Španělsko (42 km / 2,736 m D+)
  • 25. června Marathon du Mont-Blanc, Francie (42 km / 2,540 m D+)
  • 15. července Dolomyths Run, Itálie (22 km / 1,750 m D+)
  • 12. srpna Sierre-Zinal, Švýcarsko (31 km / 2,200 m D+)
  • 16. září Pikes Peak Ascent, USA (21 km / 2,382 m D+)
  • 23. září Mammoth 26K—Mammoth Trail Fest, USA (26 km / 1,400 m D+)

Národní série Golden Trail National Series, zahrnující Českou republiku, Slovensko a Polsko slibuje již tradiční závodní kalendář jen s několika termínovými změnami a návratem k systému bodování za výsledky v jednotlivých závodech.

„V roce 2023 očekáváme skutečně vysokou sportovní kvalitu a účast většího množství elitních běžců ze všech tří zemí, k čemuž přispívá také skutečnost, že některé závody jsou národními šampionáty či kvalifikačními závody pro letošní mistrovství světa v horských bězích. Hned první závod série – Salomon Ještěd Skyrace hlási nevšedně kvalitní obsazení. Samozřejmě spolu s organizátory připravíme skvělou atmosféru i pro všechny hobby běžce, kteří závody naší národní série navštěvují s cílem bojovat především sami se sebou a se svými vlastními limity a kteří si chtějí odnést jedinečný zážitek z účasti na skvěle připravené sportovní akci“, říká koordinátor série Jiří Petr.

Registrace na závody zde!

Kalendář GTNS CZE/SVK/POL 2023

Registrace na závody zde!

ITALSKÉ VELKÉ FINÁLE

Pro rok 2023 byl region Ligurie v Itálii vybrán jako hostitel GRAND FINAL obou sérií, tedy té světové i národních sérií. Il Golfo dell’Isola Trail Race se bude sestávaz z prologu a samotného závodu s parametry 25 km / 1200 m D+. Ženský prolog bude ve čtvrtek a mužský v pátek, závod žen proběhne v sobotu a mužský v neděli. Všechny závody jsou otevřené pro každého a budou hodnoceny obě kategorie – OPEN a ELITES a také je připravena týmová soutěž běžců z jednotlivých zemí a národních sérií.„Program mužských a ženských závodů jsme upravili tak, abychom nabídli stejnou mediální expozici ženské i mužské kategorii, říká Grégory Vollet. Tímto způsobem budeme moci sledovat nevšední soubije na čele závodu od jeho začátku až do cíle. Navíc tak dáváme zúčastněným sportovcům prostor a možnost, aby podpořili své soupeře či běžecké kolegy ve dnech, kdy mají závodní volno.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!