SK Černé plíce – hlavní povolený podpůrný prostředek je kopec dobré nálady

0

Další z týmů, které vám představíme v rámci seriálu Horský kmen, je skvělá parta nadšenců z Ostravy s názvem SK Černé plíce.

Pokud běháte někde v okolí a chybí vám parťáci, rádi vás mezi sebou přivítají!!!

Jarní Kubánkov 2016

Vznik klubu:

Jako skupina nadšenců do sportu jsme na sebe víceméně narazili náhodou na jedné nejmenované sociální síti, tehdy jsme se domluvili na společné registraci na jeden z prvních závodů Spartan Race v České republice (týmy mají sníženou cenu startovného).

Jenže ono to jedním závodem neskončilo. U druhého závodu už by to chtělo nějaký vtipný a zajímavý název, když je nás tolik. Návrhu padlo jen pár – ale Černé plíce byla jasná volba. Od té doby jsme na své sportovní cestě uběhli už mnoho kilometrů, překonali spousty překážek, vyprali hromady oblečení od bahna, snědli kilogramy našich oblíbených hamburgerů a nesčetněkrát se nasmáli na hromadě společných (a i společenských) akcí.

Spartan Race Liberec 2016

Rok 2014 byl naší premiérou. První závod, který jsme pod názvem Černé plíce zaběhli, byl Spartan Super na Slovensku ve Valčianské dolině. A jelikož jsme zjistili, že nám to vlastně společně docela dobře klape, rozhodli jsme se, že už se nám nechce běhat po menších skupinkách nebo jednotlivě.

13.9. 2014 jsme se naskládali do aut a vyrazili opět k našim slovenským sousedům, tentokrát o pár kilometrů dál, do Donoval. Zde mnoho z nás vybojovalo vysněnou TRIFECTU (medaile za účast na všech třech kategoriích Spartan race – sprint, super a beast).

Spartan Kouty 2015 Super a Beast

Následovalo spoustu dalších závodů např. Army run, Night Run Olomouc, Sportisimo půlmaraton Praha, Night Run Ostrava, RunTour, We Run Prague aj.

Night Run Ostrava 2016

REDBULL 400_2015

A protože jsme se každým závodem rozrůstali a rozrůstali, začal se koncem roku 2014 rodit nápad, že bychom našemu celku mohli dát nějakou oficiální podobu.

Rok 2015 = rok, kdy se stáváme oficiálně sportovním klubem. 

10.4. 2015 – 1. ustavující schůze SK Černé plíce z.s.

10.4. 2015 – 1. jednání výkonného výboru a podání návrhu na zápis spolku do spolkového rejstříku

Věříme, že před sebou máme ještě spoustu sportovně strávených let, kvalitně zaběhnutých závodů a neskutečné množství společných zážitků!

Malý a Velký Rozsutec

Craft Rungo běh razovity Bělský les 2016

” Kdysi dávno mi jeden starý, moudrý pán řekl: Jez banány, jsou zdravé. No a tak teďka závodím, kde se dá. Možná jsem to odlehčil, ale podstata je jasná. Proč nedělat něco, co Vás baví ve více lidech? Zážitky to umocní, vazby upevní, maté podporu, zázemí a hlavně pořádný hec! … a větší pocit jistoty ( ano stejně jako s tampóny ). Při tom všem se ukáže, že vy i všichni v týmu mají sportovní srdce a charakter. “

Daniel, Černé plíce

” V Černých plicích jsem našla skupinu stejně postižených šílenců, kteří si neklepou na čelo, když vykládám o tom, na jaký závod se zas chystám a kamarády, kteří se radši sejdou na Lysé než v hospodě. Jsem ráda, že jsme se našli! “

Zuzka, Černé plíce

“Je těžké je nemilovat! Vždyť spolu máme tolik uběhnutých kilometrů, přelezených zdí a snědených burgerů. A i když se občas objeví nějaká nedorozumění či menší výměny názorů, jsou moji a budu za nimi stát! “

Sára, Černé plíce

Night Run Olomouc 2015

Úspěch klubu:

Jak už jsem řekli výše, klub se nezaměřuje pouze na běhání a běhání po horách (Valašský hrb, Jesenický půlmaratón, B7 apod., ale i  na další aktivity. Běžecké a překážkové závody typu Spartan Race, Made Race, Kilpi Heroes Race, Steelrun aj. Pořádáme výšlapy na hory, lezení  na cvičných stěnách nebo feratách.

REDBULL 2015

Výšlap do Beskyd

Ale společně navštěvujeme i různé společenské a kulturní akce.

Za  největší úspěch klubu považujeme, že se nám daří přitáhnout k naším sportovním aktivitám i další zájemce i nečleny klubu. Pravidelně pořádáme otevřené běžecké tréninky.

Ostravský půlmaratón 2015

Oblíbená trasa:

Nejoblíbenějším cílem našich běhů a výšlapů je Lysá hora. Za jakéhokoliv počasí, v kteroukoliv roční a denní dobu, ale vždy s výbornou náladou.

Výstup na Lysou

Tipy, triky, rady, doporučení, osvědčilo se:

Hlavní povolený podpůrný prostředek je kopec dobré nálady a připravenost si užít jakoukoliv společnou aktivitu.

Doplňky jsou individuální, ale jeden je neodmyslitelný. Tričko  a “duše” v designu Černých plic.

Kilpi Trail Ostrava 2016

Vzkaz ostatním:

Nemáš podporu ve svém okolí? Rád bys nějaký závod vyzkoušel? Potřebuješ nakopnout? Nevíš přesně jak na to? Nevíš jak trénovat na závody tohoto typu? Přidej se k nám, se vším ti poradíme !

Pravidelně každou středu organizujeme běžecké tréninky . Zahájení v 18:00 u lávky na Slezsko-ostravský hrad (na straně u výstaviště Černá louka, Ostrava)

Web/blog/FB/video:

Blog/web: www.cerneplice.cz

FB: https://www.facebook.com/cerneplice/

 

Horský kmen – definice.

Skupina běžců vyznávající běh v přírodě. Lesy, hory, klikaté stezky, ostrá stoupání, adrenalinové strmé srázy a dech beroucí výhledy. Odhodlání a radost z běhu bez ohledu na počasí, únavu nebo míhající se stíny uprostřed lesa.

Místa, kde se hory dotýkají nebe, kde zrychlený tlukot srdce vlévá život do žil. Přísně funkční oděv, neklouzající podrážky bot a energeticky „nabroušené“ potraviny.

Odhodlání v očích, společný cíl a nelehké výzvy – to je Horský kmen, návrat ke kořenům běhu.

Seriál probíhá ve spolupráci:

Běhej Srdcem, ENERVIT, závody – Valašský HRB, Jesenický maraton.

 Pokud byste chtěli představit i váš horský kmen a doporučit ostatním běžcům zajímavé trasy, napište nám na info@behejsrdcem.cz

banner-720x300

VH_2016

Pokračovat v tomto seriálu<< X-TRAIL Orlová – tým, který boří mýty betonového městaKesbuk – člověk by si alespoň jednou v životě měl umět sáhnout až na samotné dno svých sil >>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno