Salewa Pedroc Pro 22l – batoh pro každodenní dobrodružství

0

V rámci letošní kampaně Six to Nine (nebo také Ráno dělá den), Salewa představila novou řadu produktů Pedroc. Jedná se o kolekci určenou pro rychlý pohyb v horách, kombinující rychlý hiking s lehčím během. Mezi produkty této řady patří také testovaný batoh Pedroc Pro s objemem 22 litrů (existuje i verze s objemem 16 litrů). Tento objem je akorát pro jednodenní výlety nebo rychlé hikingové výpravy trvající 2–3 dny s minimálním vybavením, kdy je klíčové mít lehký a spolehlivý batoh.

22 litrů poskytuje dostatek prostoru pro nezbytné vybavení pro rozumné dobrodružství. Batoh pojme náhradní oblečení pro sestup z vrcholku či jako záložní oděv. A i když není vybaven kapsou na notebook, vejde se do něj notebook. Batoh sice nemá integrovanou pláštěnku, avšak má povrchovou DWR úpravu. Osobně jsem s ním neprošel v prudkém dešti, ale při mírnějším dešti se vnitřek batohu udržel suchý.

Koupit zde

Na vnější straně dolní části jsou umístěny dvě síťované kapsy se zipem. Díky elasticitě síťoviny pojme docela dost věcí. Levá kapsa uvnitř obsahuje vsuvnou kapsu pro mobil nebo podobně velký předmět. I když není pravděpodobně voděodolná, poskytuje alespoň určitou ochranu mobilu při hikingu za mírného deště.

Postranní kapsy na lahve jsou prostorné. Kompresní stahovací lano umožňuje zafixovat hole nebo svazek oblečení, čímž se minimalizuje pohyb v batohu během pohybu v náročnějším terénu.

Rolovací systém uzavírání hlavní komory je klasickým prvkem turistických batohů. Alternativní možností přístupu do hlavní komory je zadní zip, což je užitečné například při nošení rukavic nebo při rychlém vyhledávání věcí. Sice není úplně kompatibilní s organizací v batohu, ale umožňuje rychlý přístup k vybavení.

Zádový systém proti pocení, ačkoliv často slibovaný, zde skutečně funguje lépe než u konkurenčních produktů. Zádová polštářová konstrukce je příjemná, i když je námaha a pot při lehčích aerobních aktivitách jako cyklistika, horolezectví nebo ferraty (v rozumném režimu) nevyhnutelná. Pro skialpy se batoh hodí pouze tehdy, neplánujete-li si připínat lyže na bágl. Popruhy pro toto nemá Pedroc Pro ve výbavě.

Co je potřeba zmínit – zádový systém pro odvětrávání … tak ta krásná oranžová pěnová deska má bohužel trochu tendenci chytat barvu oblečení … no s tím se ale dá žít 🙂
Do batohu snadno pojme ferratový set pro dva lidi, a ještě zůstane místo na další pití v postranních kapsách, které jsou rychle dostupné.

Koupit zde

Ocenil jsem možnost vložení bederního pásu do obou postranních kapes. Stačí rozepnout suchý zip v jejich dolní části a pás lze jednoduše smotat na obou stranách. Tato konstrukce usnadňuje čištění kapes, pokud se zašpiní, například od bláta ze skládacích holí.
Ramenní popruhy jsou zdvojené, což je skvělé pro horké dny, kdy se nepotíte pod celou šířkou popruhu.

Jsou také pohodlné i při delším nošení. Nicméně jsou citlivější na překroucení, pokud je batoh oblékán nad tlustší vrstvou oblečení.

A ano, zdůraznil jsem, že batoh je velmi lehký? Na svůj objem je příjemně lehký a snadno s ním manipulujete. Je to typ batohu, který vás motivuje balit lehčí věci, ačkoliv zajišťuje pohodlí i v náročných podmínkách. Je to ten druh batohu, který vám říká: ‘Se mnou na tohle zapomeňte – vemte si lehčí výbavu, půjdeme rychle. Batoh lze koupit například zde.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno