Mácháč Run Fest se koná již tento víkend

1

Mácháč Run Fest je již tradičním běžeckým svátkem v borových lesích u Máchova jezera, který se koná 11. – 13.5. Festival je jako všechny předchozí ročníky pojat příjemným rodinným způsobem. Čeká na vás pláž i přístřešek s pivem. Pro návštěvníky festivalu je připraven i doprovodný program. Pokud by vás to lákalo, stále je možné se přihlásit na závody různých vzdáleností.

Nejdelší trasa běžeckého festivalu měří 60 km. Provede Vás nádherným krajem Kokořínska, Hradčanských stěn a Máchova jezera. Celá trasa je vedena převážně terénem a roviny si moc neužijete. Další možností je 25 km trať, na které zabrousíte do Hradčanských stěn a hlubokých dubových roklí. Opět převážně terénní záležitost, nějaké kopce se zde také najdou. Nejkratší variantou je 10 km závod. Kompletně v terénu, se spoustou singltreků a dle organizátora bude i jedno překvapení.

To jest denní program na sobotu. Po běhu nastává neméně důležitá část Run Festu, a tou je večerní afterparty s funky masters Superhero Killers, kapelou o 12 členech, která rozhýbe bolavé nohy a roztančí i taneční dřeva. Pokud byste měli čas a chuť dorazit na festival již v pátek, můžete navštívit promítání dokumentu ze závodu Yukon Arctic Ultra 700 km, který úspěšně dokončil jeden z organizátorů festivalu Jan (Venca) Francke. Dokument bude určitě skvělou motivací před sobotním startem.

V neděli budete mít možnost sundat závodní boty a vyvětrat zasmrádlé nohy po zimě při běhu na boso. Závod “Bosá noha” se běží buď na 1,5 km pro začátečníky, nebo na 7 km pro pokročilé. Vše po měkkém a k nohám přátelském terénu. Tak zamávejte městu a přijeďte si udělat pěkný víkend k jezeru!

"….Ale oni říkali, že to bude terénní BĚH?…"

Zveřejnil(a) Jan Venca Francke dne 23. květen 2014

Připravili jsme si pro Vás ve spolupráci s Mácháč Run Festivalem SOUTĚŽ o jedno startovné na trať dle vašeho výběru.

Napište nám pod tento článek nebo facebookový příspěvek odpověď na otázku: Kdo z mužů a z žen doběhl loni jako první na trati 60 km a v jakém čase? Hlasovat můžete do středy tohoto týdne. Poté vybereme jednoho výherce.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno