Lecitin – zlepší paměť a pomůže s hubnutím

0

Díky svým vlastnostem se lecitin často využívá při léčbě kardiovaskulárních onemocnění a onemocnění spojených s vysokým cholesterolem a krevním tlakem (srdeční záchvaty, arterioskleróza a další). Dále napomáhá hubnutí a snižuje toxický účinek alkoholu na játra. Mezi jeho další účinky můžeme zařadit blahodárný vliv na pokožku a vlasy, podporu imunitního systému, příznivé působení proti celulitidě a celkovou podporu centrálního nervového systému.

Díky svým vlastnostem se lecitin často využívá při léčbě kardiovaskulárních onemocnění a onemocnění spojených s vysokým cholesterolem a krevním tlakem (srdeční záchvaty, arterioskleróza a další). Dále napomáhá hubnutí a snižuje toxický účinek alkoholu na játra. Mezi jeho další účinky můžeme zařadit blahodárný vliv na pokožku a vlasy, podporu imunitního systému, příznivé působení proti celulitidě a celkovou podporu centrálního nervového systému.

 

Nejužívanější je však zřejmě pro své působení v oblasti paměti a procesu učení, kdy díky svým vlastnostem zvyšuje koncentraci a optimalizuje duševní výkon jedince.

 

Lecitin je nepostradatelnou součástí všech tělesných buněk. Nejčastěji se používá pro podporu mozkových funkcí- pomáhá vyživovat mozkové buňky, zlepšuje paměť  a pomáhá při učení, kdy díky svým vlastnostem zvyšuje koncentraci a optimalizuje duševní výkon.

 

Hlavní složka lecitinu cholin je v těle přeměňován na acetylcholin, což je látka, která přenáší nervové impulsy. Doplňování lecitinu dokáže zlepšit stav pacientů s neurologickými poruchami jako je Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba, nebo presenilní demencí, která se projevuje ztrátou krátkodobé paměti a špatnou koncentrací.

 

Ale lecitin toho umí mnohem víc.

 

Lecitin se často využívá při léčbě kardiovaskulárních onemocnění a onemocnění spojených s vysokým krevním tlakem. Má vliv na zmenšování tukových částí v krevním oběhu a zabraňuje ateroskleróze. Lecitin optimalizuje hladinu cholesterolu ( pomáhá stabilizovat rovnovážný poměr mezi LDL a HDL)

Lecitin podporuje léčbu nemocných jater. Tvoří 73% objemu tuků v játrech. Brání tukové degeneraci, cirhóze a nádorům jater.

Harmonická rovnováha lecitinu, kyseliny žlučové a cholesterolu v žluči je nutným předpokladem pro to, aby se zabránilo vzniku žlučových kamenů.

Lecitin je podstatný pro tvorbu buněčných membrán

Posiluje imunitu

U  sportovců účinkuje lecitin jako energetický zdroj pro svaly a mozek. Zkracuje se doba nutná pro regeneraci.

působí na zlepšení kvality pleti a omezuje tvorbu ekzémů.

Napomáhá hubnutí – urychluje přeměnu tuků v energii. Určitě oceníte jeho schopnost odstraňovat tuk z nežádoucích míst. Lecitin snižuje nadbytečnou hladinu estrogenů u žen, která bývá příčinou tukových polštářků především na bocích, hýždích a stehnech.

Zdroj lecitinu

 

Kromě sójových bobů a olejnatých semen je lecitin obsažen také v játrech, vejcích, mléčných výrobcích, v kvasnicích a obilných klíčcích.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno