Klánovický terénní půlmaraton zve na start už 15. října

0
Foto: Jakub Nedbal

Osmý ročník oblíbeného klánovického závodu se blíží rychlostí sprintu. Běh Klánovickým lesem se za dobu své existence stal oblíbenou destinací nejen českých, ale i zahraničních hobby běžců. Na všechny trasy, které jsou na programu dne, se 15. října vydá kolem dvou tisícovek sportovců, od dětí až po seniory.

Běžci se mohou již tradičně těšit na několik distancí a tras. Kromě hlavního závodu na 21 km, který je nyní oficiálně zapsán jako půlmaraton, bude připravena trasa na 10 km, štafeta 11 + 10 km, běh se psem neboli canicross. Na trasy se můžete podívat přímo na webu závodu.

A své místo na startu mají i děti. Pro ně jsou připraveny dětské trasy v několika kategoriích. Konkrétně trasy dlouhé 60 m pro ty nejmenší (do 6 let) a na 400, 1000 a 2000 m od přípravky až po starší žáky a žákyně. Registrace je možná online na webu akce nebo na místě do naplnění kapacit. Startovné zdarma mají všechny děti do 6 let.

Foto: Jakub Nedbal

Pokud se rozhodnou vyrazit na trasu i samotní rodiče, mohou se opět spolehnout na hlídání dětí v klánovické mateřské škole, vzdálené asi 200 m od zázemí. Závody si tak může užít opravdu celá rodina.

Zajímavý program nejen pro sportovce

Už samotný závod nabízí skvělou podívanou. A ten pravý adrenalin do krve naleje fanouškům v zázemí a podél trasy hlavní závod. Na start 10 km závodu se postaví také šestinásobný paralympijský vítěz i šestinásobný mistr světa v cyklistice, Jirka Ježek, který se s návštěvníky a běžci setká i v rámci odpoledního programu a moderované diskuze. Kdo upřednostňuje i trochu kultury, může si užít koncert kapely Freeride a závodní den zakončí losování tomboly.

Praktické info pro závodníky

Startovní čísla si závodníci mohou vyzvedávat již den dopředu, v sobotu 14. října, od 16 do 19 h ve sportovní hale u ZŠ Klánovice, která i letos bude sloužit jako zázemí závodu. Výdej čísel bude pokračovat i v neděli 15.10. (startovní číslo je potřeba vyzvednout nejpozději hodinu před startem svého závodu), běžci zde najdou také šatny, sprchy, toalety, úschovnu zavazadel, masáže i herní zónu.

Na všechny pak čeká v cíli sladká odměna. Všichni sportovci, kteří se vydají na trať jakéhokoliv závodu, si za svůj výkon zaslouženě odnesou místo medaile koláč. Ty peče již 6 let pekárna Kollinger.

Přijďte fandit a podpořit skvělou sportovní atmosféru v Klánovicích. Podrobné informace o závodě, trasy a časový harmonogram najdou účastníci na www.klanovickypulmaraton.cz.

Foto: Jakub Nedbal

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno