Hory volají – Gross Glockner Ultra Trail má otevřené registrace

0

Rakouský festival trailového běhání v rakouském Kaprunu otvírá své registrace pro vyzyvatele Grossglocknerského masivu na několika tratích. Z GGUT, který byl legendou mezi trailovými běžci již po několik let, se stává stále známější podnik. Letos se bude konat o červencovém víkendu 27.-30.

Určitě si dejte nějakou z reportáží, nebo představení závodu z minulosti. Opravdu jsme ho absolvovali už mockrát a milujeme ho.

Registrace zde

V první řadě musím trochu … zapolemizovat. Určitě jste si všimli, že je po světě velmi mnoho (i oblíbených) závodů, které si připsaly koncovku „By UTMB“. By UTMB zaručuje jistou kvalitu … ale opravdu? Z vlastní zkušenosti mohu říct, že UTMB je sice pěkné, ale komerční. UTMB vybudoval super byznys, nicméně popravdě nezajišťuje vždy takové podmínky a kvalitu, jaká je na opravdovém UTMB. Nečekal bych to, ale … By UTMB závody jsou stejné závody, jako byly bez By UTMB. Jen jsou dražší, mají jednotný merch a jste součástí systému.

GGUT je stále čistokrevný podnik, který započítává hodnocení ITRA, je stále dostupný široké veřejnosti, má spoustu míst k registraci … jen je „trochu drsný“. Ano, i 37km dlouhá trať má pár drsnějších úseků, kde se lze úspěšně „oddělat“. Kvalita tohoto podnik, jeho komorní prostředí a pořadatelský tým, to je něco, co se mi hodně líbí a je hodně bezprostřední a troufám si říct, že to ještě chvíli takto zůstane.

GGUT je víceméně docela technicky náročný a nejednoho borce doslova vyndal z bot. Trasa je proti jiným závodům místy dost technická, a to nemusí být ani špatné počasí.
Proti předchozím ročníkům se nám rozrostla nabídka tratí o speedtrail (scenic).

GGUT 110km trať je i letos kvalifikačním závodem pro Western States 100miler. „Jen“ ji musíte zdolat do 28hodin. Po trase je mnoho krásných výhledů. Zažil jsem zde „lyžovačku na botech“ po trase, podívanou na sněhovou lavinu, výhled na lavinu ze sutě a kamení strženou odtávajícím ledovcem. Krásný rachot. A když to vidíte z druhé strany kopce, tak to je samozřejmě krásná podívaná.

Registrace zde

Nicméně … zpět k závodu. Pokud chcete jít na „zkušenou“, tak doporučuji buď 37km nebo 16km trať. Reálná obtížnost díky technickému terénu odpovídá v průměru o 5-15km (podle délky) delším závodům jinde v Alpách.

Rozhodně bych vám doporučil GGUT závod pro jeho příjemnou atmosféru, prostředím, lidmi, pořadateli. Běžci jako takoví, jsou stejně přátelští, ulítlí a na jedné vlně jako kdekoliv jinde. Ale … každý závod má svou jedinečnou atmosféru. GGUT vás zaučí, vyškolí, zdokonalí a posune dál. Běžte do toho!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno