Bunda do všech podmínek. To je Hurricane od Compressportu

0

Nic neprověří běžecké vybavení tak důkladně jako trénink na maraton. Když mě oslovil český a slovenský distributor značky Compressport s tím, abych pro něj otestoval jednu z jejich běžeckých bund Hurricane, zrovna jsem začínal poslední blok tréninku na maraton. To byla skvělá příležitost k tomu, abych tenhle fajnový kus běžeckého vybavení podrobil poctivému testu. Co jsem zjistil se dočtete v následujícím hodnocení.

Autorem tohoto testu je bývalý elitní triatlet František Linduška.

Koupit zde

Nejprve se podíváme na to, co o bundě říká samotný výrobce Compressport. V oficiálním popisu uvádí, že se jedná o lehkou, větruodolnou bundu vhodnou do každého počasí. Dále by vás neměla omezovat v pohybu a vhodná by měla být pro celou řadu multisportovních aktivit. Její výjimečnost by ale měla spočívat především v tom, že všechny tyto skvělé vlastnosti jsou doslova nacpané do pouhých sta gramů hmotnosti. Ano, tolik opravdu tenhle drobek od Compressportu váží.

Musím hned na úvod zmínit, že bundu jsem nijak přesně nepřevažoval, ale už bezprostředně po vybalení a následném oblečení, jsem ji na sobě doslova necítil. Je opravdu neuvěřitelně lehká, a to nejen pocitově, ale zároveň to podporuje i zmiňovaná pohodlnost.

Je také na kůži velmi příjemná, takže nebyl například problém v ní za relativně teplejšího počasí vyběhnout jen s krátkým tričkem jako první vrstvou. Zároveň materiál, z něhož je vyrobena, skvěle absorbuje a odvádí pot. Bunda Hurricane je tedy naprostý opak jiných větru a dešti odolných „pláštěnek“, které vás už po prvním kilometru budou obtěžovat tím, že nepropustí nic dovnitř, ale bohužel také ani ven.

Poradí si s větším množstvím potu

Nejlepší bude, když uvedu příklad. Běžně na tempové běhy bundu nenosím, ale udělal jsem výjimku. Po dvou až třech kilometrech, kdy se obvykle začínám více potit, jsem se v bundě stále cítil jako při rozklusu. Zabraňovala vniknutí nepříjemného studeného větru, který ten den relativně silně pofukoval, ale zároveň poskytovala dostatečný prostor pro odvod přibývajících tekutin.

Koupit zde

I zde ale dobře zafungovala perforovaná tkanina na spodní straně rukávů, která naopak ke kůži nepřilnula a odváděla nahromaděný pot opět ukázkově ven. Po půl hodině v tempu jsem už trochu pociťoval zejména na rukávech látku, která se mi lepila k předloktí, zbytek těla byl ale perfektně uchráněn. Na konci běhu dokonce začalo trochu poprchávat a s tím si vrchní vrstva bundy z materiálu, která Compressport nazývá Tafta, poradila také výtečně.

Potíže se zipem

V tomto duchu jsem bundu podrobil snad všem povětrnostním podmínkám, protože letošní konec léta a začátek podzimu změnám počasí opravdu přál. Vzal jsem ji za poslední dva týdny na většinu běžeckých tréninků, a to jak těch na asfaltu, tak i do terénu, kde fungovala stejně skvěle, jako na silnici. Musím také zmínit, že ať už jsem měl pod bundou dlouhý, nebo krátký rukáv, nikdy jsem si nepřipadal špatně oblečený.

Abych ale nepsal jen v superlativech, přesunu se teď od vlastní funkčnosti k dalším důležitým detailům. Zde jsou dvě věci, které bych rád zmínil. Jako celkem nešťastné mi přišlo řešení horní části zipu. Když jsem bundu zapnul až ke krku, zařezával se mi konec zipu nepříjemně do krku. Bylo to dokonce chvílemi tak nepříjemné, že jsem musel nechávat zip trochu rozepnutý. Nevím, jestli je to tvarem mého krku, ale zkrátka se u mě tento problém vyskytl.

Další věcí, která mi trochu vadila, byla naopak spodní část bundy u pasu. Elastický lem na můj vkus až příliš těsně přiléhal k tělu. Při pohybu pak bunda trochu povylezla a kdybych neměl tričko zastrčené do kalhot, tak by mi koukala holá záda. To ale v porovnání se zipem nebyl takový problém a v podstatě jsem o tom při běhu nevěděl.

Záverečné hodnocení:

Celkově musím říct, že to byl jeden z nejlepších kusů běžeckého oblečení, který jsem zatím mohl vyzkoušet a bundu Hurricane si dokážu dobře představit například i jako cyklistickou větrovku. Vhodná je jak pro úplného začátečníka, tak pro toho největšího profíka. Zkrátka za své peníze dostanete skvělý kus všestranného sportovního oblečení, které kromě toho, že skvěle funguje, i dobře vypadá. Logo Compressportu je totiž velmi vkusně provedené a působí na černém oblečení opravdu decentně

Koupit zde

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno