Běžecká vesta Dynafit Ultra 12: Když se funkčnost snoubí s komfortem a lehkostí

0

Dynafit se pustil do redesignu svých vest a Dynafit Ultra 12 je vlajkovou lodí “této nové flotily”. Na první pohled zaujme moderním designem a slibem, že bude spolehlivým partnerem na dlouhých trasách.

První dojem a design

Ultra 12 přichází s vizuální proměnou, která odhazuje starší estetiku a přináší svěží, současný vzhled. Základem je Hexagrid Mesh, robustní materiál, který tvoří páteř vesty a je doplněn o dvanáct strategicky umístěných kapes. Tyto kapsy jsou navrženy tak, aby poskytovaly dostatek prostoru pro vše potřebné a zároveň udržovaly věci organizované a snadno dostupné.

Funkčnost a úložný prostor

S objemem 12 litrů, který lze díky strečovému materiálu ještě rozšířit, nabízí vesta Ultra 12 více než dostatek místa pro všechny běžecké nezbytnosti. Vodotěsná kapsa na klíče a drobnosti, kterou lze vyjmout, je praktickým detailem, který ocení každý běžec. Ačkoliv je vesta vybavena mnoha kapsami, vše je navrženo tak, aby bylo snadno dostupné z přední části, což oceníte zejména v pohybu.

Koupit zde

Technické detaily

  • vhodná pro dlouhé dny na trase
  • hmotnost: 190 g
  • objem: 12 litrů
  • dostupné velikosti: XS/S; M/L; XL
  • materiál: Hexagrid Mesh, Stretch Warp Knit Nylon, Superlight Ripstop Nylon
    PFC free
  • barevné provedení: Beet red black out, Black out, Dawn syrah
    12 přihrádek – odnímatelná, voděodolná kapsa v zadní kapse a další
  • další prvky – poutka na hůlky, 2 soft flasky po 500 ml s velkým otvorem, nouzová píšťalka, nastavitelný hrudní popruh, reflexní prvky
  • MOC: 3400 Kč

Přizpůsobení a komfort

Vesta se přizpůsobuje tělu, ale neobejme ho úplně, což může být při menším zatížení znát. Přesto, když je vesta plně naložená, sedí jako ulitá a nic neodskakuje. To je klíčové pro dlouhé běhy, kde každý nepříjemný pohyb materiálu může způsobit nepohodlí nebo dokonce odřeniny.

Lehkost a reflexní prvky

S váhou pouhých 190 gramů je vesta Ultra 12 překvapivě lehká, což oceníte zejména na delších trasách. Reflexní detaily zvyšují bezpečnost běžce při slabém osvětlení, což je důležitý aspekt, na který bychom neměli zapomínat.

Závěrečné hodnocení

Dynafit Ultra 12 je vesta, která se může pochlubit nejen velkým množstvím úložného prostoru, ale také promyšleným designem, funkčností a neuvěřitelnou lehkostí. Je to vesta, která vás nenechá na holičkách ani na těch nejnáročnějších trasách. Ačkoliv bych uvítal nižší střih kolem krku pro větší pohodlí při stoupání, celkově je to produkt, který bych doporučil každému vášnivému trailovému běžci.

Koupit zde

S cenou 130 euro a zahrnutím dvou 500 ml měkkých lahví s širokými hrdly pro rychlé doplňování je to investice, která se vyplatí, pokud hledáte spolehlivého a prostorného společníka na vaše běžecké dobrodružství. A s možností individuálního nastavení velikosti a třemi různými možnostmi uchycení holí, je Ultra 12 vesta, která se přizpůsobí každému běžci a každé situaci na trati.

Nezapomeňte si dát i další super recenze na běžecké vesty na Mountain Blogu!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno