Zazávodíte si v červnu s Lenkou Masnou?

0

Olympijského běhu se letos může zúčastnit opravdu každý.

Už za necelé tři měsíce, ve středu 24. června, odstartuje u příležitosti celosvětových oslav Olympijského dne na mnoha místech České republiky premiérový T-Mobile Olympijský běh.

28 let dlouhá historie běhu u nás 

Historie Olympijského dne sahá až do roku 1894, kdy byl založen Mezinárodní olympijský výbor. Na počest této události se po celém světě každoročně pořádá Olympijský den, který je zasvěcen sportovním aktivitám všeho druhu.
U nás se v rámci Olympijského dne pořádají pod záštitou Olympijského výboru běžecké závody pro všechny věkové kategorie už od roku 1987

Tři kategorie běhů a individuální výzva

Účastníci si letos mohou přes internet  vybrat některý ze závodů zlaté, stříbrné či bronzové kategorie anebo se T-Mobile Olympijského běhu zúčastnit prostřednictvím individuální výzvy. „Lidé, kteří se nebudou moci zúčastnit některého z hromadných závodů, mají možnost běžet svůj vlastní závod na libovolném místě prostřednictvím mobilní aplikace Endomondo,“ upřesňuje generální ředitel T-Mobile Milan Vašina.

Běhu by se měly zúčastnit i známé osobnosti jako Martin Doktor, Šárka Kašpárková, Lenka Masná, Petr Čech, Tomáš Rosický a další.

Registrace probíhá už nyní online přes www.olympijskybeh.cz, kde stačí vyplnit jednoduchý formulář. 

Běhejte pro děti

Část výtěžku poputuje na charitativní činnost České olympijské nadace podporující sociálně znevýhodněné mladé sportovce od 6 do 18 let, jimž ve sportování brání nedostatek financí. Každý z běžců může nadaci přispět v rámci startovného.

Výše startovného 

Zlaté běhy: 200 Kč + 100 Kč (dobrovolně nadaci). Kilometrový dětský závod zdarma. 

Stříbrné běhy: 100 Kč + 50 Kč (dobrovolně nadaci)  

Bronzové běhy: do 50 Kč + 50 Kč (dobrovolně nadaci)

Potvrzená města

Zlaté běhy: Praha, České Budějovice, Ostrava 

Stříbrné běhy: Liberec, Brno, Stříbro

Bronzové běhy: Vrchlabí, Lomnice nad Popelkou, Jilemnice, Zlín  

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno