SALOMON. Udržitelnost na prvním místě

0

Recyklovatelná běžecká obuv Index.02 a nová řada oblečení RunLife – tyto dva produkty jako vybrané příklady z celého širokého portfolia Salomon zosobňují závazek značky přispívat v maximální možné míře k redukci své uhlíkové stopy a celkové udžitelnosti.

S recyklovatelnou běžeckou obuví Index.02 a novou řadou sportovního oblečení RunLife v čele nabízí kolekce Salomon pro jaro/léto 2023 mnohem více produktů vyrobených z recyklovaných a recyklovatelných materiálů, než kdykoliv jindy předtím v historii společnosti.

Rok 2023 tak bude zcela ve znamení nového programu a filozofie udržitelnosti, kterou značka Salomon za velkého zájmu veřejnosti i médií představila v loňském roce. Do této oblasti bude značka Salomon také investovat velké množství prostředků a energie a finalizuje dlouhodobý plán, jak ještě zefektivnit své úsilí a přesvědčit své spotřebitele, že cesta udržitelnosti je z pohledu do budoucnosti tou jedinou možnou.

„Tyto snahy budou vycházet z naší iniciativy „Science Based Target“ a z nové klimatické strategie, které byly zveřejněny na konci roku 2022,“ říká Marie-Laure Piednoirová, která vede program globální udržitelnosti společnosti Salomon.

„Jedná se o zásadní krok na cestě společnosti ke snížení celkové uhlíkové stopy o 30 % do roku 2030. Ve snaze zohlednit i uhlíkovou stopu svých elitních sportovců zveřejnila společnost Salomon v roce 2021 také závazky, týkající se způsobu, jakým bude realizovat a pořádat své sportovní akce a jak bude fungovat celý sportovní marketing Salomon.“

Koupit zde

S cílem podpořit plnění svých ambicí a závazků v oblasti cirkularity a udržitelnosti do roku 2025, rozdělil Salomon své produktové portfolio do tří úrovní:

  • Basics for all – standardní produkty s alespoň minimálním zastoupením recyklovaných materiálů přiu výrobě
  • Progress – produkty s vysokým podílem ekologických materiálů
  • Champion –  „hvězdy“ značky, pokud jde o ekologicky zodpovědné inovace a funkčnost

„Množství nových produktů úrovně Progress a Champion se každou sezónou zvyšuje,“ říká Piednoirová.

Pro sezónu jaro/léto 2023 je 100% recyklovatelná běžecká obuv Index.02 o 10 % lehčí (263 gramů) než její předchůdce, průlomový model Index.01. Tato nová verze obuvi Index představuje také obrovský progress v oblasti komfortu a funkčnosti díky nové geometrii mezipodešve, vyšší kvalitě tlumící pěny a nové konstrukci svršku.

Třetinu z celkové hmotnosti nové boty Aero Volt předsatvují recyklované materiály. Na pohodlnou a velmi úspěšnou obuv Ultra Glide pro trailrunning se nyní používá celých 20 % recyklovaných materiálů.

Nová kolekce oblečení RunLife, která představuje ideální vybavení pro sport a aktivní odpočinek, jako i pro každodenní nošení, kombinuje ležérní design a vysoce funkční materiály a dokonale zapadne do vašeho denního šatníku. Zároveň sází a zaměřuje se na recyklované materiály. Na výrobu kalhot RunLife bylo použito 70 % recyklovaných materiálů, u šortek je to dokonce 75 %.

Mikiny jsou z 20 % vyráběny z recyklovaných směsí a trička RunLife jso z 19 % vyrobené z Lyocellu – syntetického vlákna, které pochází z dřevní hmoty. Na další kousek nového oblečení pro jaro 2023 – bundu Outline Polartec®, která nachází využití i jako střední vrstva, bylo použito celýžch 85 % recyklovaných materiálů!

Koupit zde

INDEX.02 – BORN TO BE REBUILT

Zbrusu nové běžecké a lifestylové boty Index.02 jsou druhou recyklovatelnou běžeckou obuví značky Salomon, která navazuje na přelomový model Index.01 uvedený na trh v roce 2021. Index.02 jsou 100% recyklovatelné a oproti svým předchůdkyním se vyznačují výrazně lepšími funkčními běžeckými vlastnostmi. Především byla vylepšena tlumící pěna a její efektivnost v návratnosti energie a také geometrie mezipodešve s cílem zajistit větší pohodlí a vyšší výkon díky plynulejšímu přechodu z dopadu do odrazu.

Pro model Index.02 byla použita lehká pěna Infiniride poskytující přepychový komfort po dlouhou dobu. Tato pěna TPU je také jedinou plně recyklovatelnou pěnou, používanou na výrobu běžecké obuvi. Hmotnost modelu Index.02 byla rovněž snížena z 288 na pouhých 263 gramů (u velikosti 8,5 UK).

Koupit zde

Modernizací prošel také svršek, který je nyní barevnější a vyznačuje se jemnějšími materiály a prvotřídní povrchovou úpravu, poskytující větší pohodlí při nazouvání. Konkrétně zde byla použita síťovina Engineered Mesh, jejíž struktura poskytuje lepší oporu, prodyšnost a pružnost, jako i odolnost – podle konkrétních potřeb obuvi. Stejně jako předchůdce má i model Index.02 specifickou konstrukci, která umožňuje recyklaci a následné použití k výrobě nového produktu.

Podél boty je dokonce nenápadná linie, která ukazuje, kde bude při recyklaci oddělen svršek od zbytku boty, neboť každá část boty se recykluje jinou technologií. QR kód na jazyku jedné boty můžete po zakoupení snadno naskenovat a obuv zaregistrovat, což usnadní vrácení obuvi k recyklaci po skončení životnosti. Stejně jako boty Index.01, budou i Index.02 po vrácení k recyklaci použity při výrobě sjezdových lyžařských bot Salomon.

Koupit zde

 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno