Salewa uvádí novou řadu produktů Ortles

0

Salewa představuje řadu produktů Ortles. Velmi spolehlivé produkty, kterým svěříte nejen své zdraví, ale v konečném důsledku i život … obdobně jako se spolehnete na svého nejlepšího přítele. Salewa toto pouto demonstruje na příkladu lezce Gabriela Tschurtschenthalera, který, ač s postižením zraku, tak spolu s přáteli Vittoriem a Mathiasem slezli nespočet světových horských velikánů. Zatímco Vittorio a Mathias nahrazují Gabrielovi oči, jeho ostatní smysly pracují na maximum a vnímají sílu hor tak, jak to většina z nás asi ani nezná. Povrch, po kterém jdou a lezou, vítr, déšť a sníh.

Kdo chodí po horách ví, jak je důležitá bezpečnost a spoleh na parťáky, stejně jako na vybavení. Gabriel má ve svých kamarádech perfektní oporu a jsou sehraná trojka. A díky Gabrielově zrakovému omezení, které pro všechny tři dělá pohyb v technickém terénu o dost obtížnější, je potřeba, aby nikdo z nich neřešil jakékoliv problémy ohledně vybavení. Jejich výbava jim slouží k tomu, aby se na ni mohli bez přemýšlení spolehnout, aby je neomezovala a vždy vše fungovalo tak, jak má.

Když lezete a máte i malý diskomfort, po několika hodinách se i tento diskomfort mění v obrovský problém, který vás obtěžuje. Nejen pro Gabrielovo sportovní vyžití, ale pro všechny uživatele Salewa přináší novou kolekci produktů Ortles, kterou používá i Gabriel s jeho „kumpány“ jako spolehlivého parťáka na jejich lezení.A Salewa má opravdu pěkné kousky pro letošní podzim a zimu.

Ortles 3L GTX Pro Stretch bunda a kalhoty

Koupit zde

Jak bunda, tak kalhoty jsou tvořeny třívrstvým GTX se strečovými panely v nejvíce namáhaných místech. Oba produkty se dělají ve snadno rozeznatelných barvách, což v horách zvyšuje uživatelovu bezpečnost. Kapuce bundy je dělaná pro použití s přilbou. Vnitřek kapuce má silikonový protiskluzný potisk. Jedna z hrudních kapes je kompatibilní se Salewa Direct Access Systém pro manipulaci s lavinovým vyhledávačem. Dále je vybavena vodotěsným YKK zipem.

Ortles Ascent Mid GTX Boot

Koupit zde

Další produkt rodiny Ortles jsou GTX boty pro většinu horských dobrodružství.
Boty obecně jsou takovým pevným základem pro bezpečný pohyb v horách. Pokud nemáme jistý krok nebo nemáme důvěru v to, že boty podrží na jakémkoliv podkladě, tak je zde jisté riziko, že se stane nehoda. Model Ascent je kompatibilní se stoupacími železy pro bezpečnější pohyb v horách. Vibramová podrážka (Alpine Guide) je designována pro lezení, ale i pro pohyb na sněhovém nebo zledovatělém povrchu. Boty mají drop 11mm. Salewa vybrala kompromis mezi tlumením a pevností boty, takže je bota vhodná jak pro delší rovnější pasáže, tak pro strmé výstupy a sestupy v technickém terénu.

Ortles Guide 35L Backpack

Na horská dobrodružství musíte mít ale i „báglík“. A tak je zde letošní novinka – Guide 35L. Je to batoh o objemu 35 litrů pro lezecké nebo skialpové túry. Hmotnost je 1280gramů, což není nejlehčí, ale je jistě zakotven v kategorii nejlehčích batohů o tomto objemu. Guide se dělá i v 45 litrové verzi (hmotnost 1340g). Vizuálně zajímavý zádový systém se jmenuje Salewa Dry Bag Contact carying system. Jedná se o systém, kde se výrobce snaží snížit plochu kontaktu se zády a tím zvýšit ventilaci, ale zároveň držet náklad batohu co nejblíže tělu pro maximální stabilitu a ovladatelnost.

Koupit zde

Systém uchycení lyží dovoluje připnout lyže na batoh dvěma způsoby. Případně nabízí prostor pro vybavení na lezení v ledu a lano.Batoh je vyroben z vláken Regen Robic, což jsou robustní otěru odolný materiál ze 100% recyklovaného nylonu. Nejen tímto produktem Salewa dodržuje principy sociální a environmentální odpovědnosti.

Osobně už nějakou dobu používám produkty Salewa a čím více času trávím v přírodě a v horách, tak tím se více spoléhám na kvalitní vybavení. Vybírejte dobře, protože tyhle kousky vám skutečně dlouho vydrží.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno