3 země, 7 údolí a pět tras. Registrujte se na Dynafit Grossglockner Ultra Trail 2023!

0

Technicky náročný, jedinečně krásný a “povinný závod” na mezinárodní trailové scéně: Grossglockner ULTRA-TRAIL – powered by DYNAFIT (GGUT) je známý jako nejtěžší trailový závod ve východních Alpách. Příští rok se závod uskuteční již poosmé a to ve dnech 27. až 30. července 2023. Zúčastní se ho přibližně 2 000 startujících z více než 40 zemí. GGUT je známý svým náročným vysokohorským terénem, ale také senzační krajinou v okolí nejvyšší hory Rakouska.

Registrace zde

O GGUT jsme toho napsali již opravdu hodně, protože tenhle závod už pár let milujeme. Určitě si dejte nějaký z našich starších článků a recenzí.

Poprvé se mohou trailoví běžci těšit na rychlostní distanci na Grossglockner ULTRA-TRAIL: Novinkou příštího roku je další vzdálenost Kaprun Scenic Trail (KST). Trasa s převýšením 1 000 metrů a délkou 14 kilometrů povede po nenáročných stezkách v údolí Kaprun se startem a cílem na Salzburger Platz.

Na dalších trasách to bude tradiční, Grossglockner ULTRA-TRAIL (110 km, 6 500 m), Osttirol Trail (84 km, 5 000 m), Grossglockner Trail (57 km, 3 500 m) a Weissee Glacier World Trail (35 km, 1 500 m), mohou špičkoví běžci i hobby běžci opět dokázat, jak to v náročném horském terénu umí.

V pátek soutěžního víkendu odstartuje Weissee Gletscherwelt Trail (GWT) a nová rychlostní distance na 14 km. Startovní signál pro nejdelší trasu na 110 km je v pátek ve 22:00, starty na 84 km a 55 km budou v sobotu.

Pro ty nejmenší hrdiny je v sobotu dopoledne opět na programu Mini GGUT v Kals am Großglockner. Pořadatelé přesunuli v roce 2022 start a cíl GGUT do centra Kaprunu a na nový areál GGUT budou spoléhat i v budoucnu.

“Atmosféra a prostředí v novém prostoru startu a cíle na Salzburger Platz v centru Kaprunu byly skvělé a od diváků a fanoušků trailu jsme obdrželi velmi dobré ohlasy, nové místo zůstane”, hlásí Hubert Resch, organizátor Grossglockner ULTRA-TRAIL – powered by DYNAFIT. ”

Registrace zde

“V roce 2023 očekáváme kolem 2000 běžců z více než 40 zemí, včetně mezinárodní trailové scény a elitních běžců, pro které připravíme pět distancí ve vysokohorském terénu tím nejlepším možným způsobem.”

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno