3 země, 7 údolí a pět tras. Registrujte se na Dynafit Grossglockner Ultra Trail 2023!

0

Technicky náročný, jedinečně krásný a „povinný závod“ na mezinárodní trailové scéně: Grossglockner ULTRA-TRAIL – powered by DYNAFIT (GGUT) je známý jako nejtěžší trailový závod ve východních Alpách. Příští rok se závod uskuteční již poosmé a to ve dnech 27. až 30. července 2023. Zúčastní se ho přibližně 2 000 startujících z více než 40 zemí. GGUT je známý svým náročným vysokohorským terénem, ale také senzační krajinou v okolí nejvyšší hory Rakouska.

Registrace zde

O GGUT jsme toho napsali již opravdu hodně, protože tenhle závod už pár let milujeme. Určitě si dejte nějaký z našich starších článků a recenzí.

Poprvé se mohou trailoví běžci těšit na rychlostní distanci na Grossglockner ULTRA-TRAIL: Novinkou příštího roku je další vzdálenost Kaprun Scenic Trail (KST). Trasa s převýšením 1 000 metrů a délkou 14 kilometrů povede po nenáročných stezkách v údolí Kaprun se startem a cílem na Salzburger Platz.

Na dalších trasách to bude tradiční, Grossglockner ULTRA-TRAIL (110 km, 6 500 m), Osttirol Trail (84 km, 5 000 m), Grossglockner Trail (57 km, 3 500 m) a Weissee Glacier World Trail (35 km, 1 500 m), mohou špičkoví běžci i hobby běžci opět dokázat, jak to v náročném horském terénu umí.

V pátek soutěžního víkendu odstartuje Weissee Gletscherwelt Trail (GWT) a nová rychlostní distance na 14 km. Startovní signál pro nejdelší trasu na 110 km je v pátek ve 22:00, starty na 84 km a 55 km budou v sobotu.

Pro ty nejmenší hrdiny je v sobotu dopoledne opět na programu Mini GGUT v Kals am Großglockner. Pořadatelé přesunuli v roce 2022 start a cíl GGUT do centra Kaprunu a na nový areál GGUT budou spoléhat i v budoucnu.

„Atmosféra a prostředí v novém prostoru startu a cíle na Salzburger Platz v centru Kaprunu byly skvělé a od diváků a fanoušků trailu jsme obdrželi velmi dobré ohlasy, nové místo zůstane“, hlásí Hubert Resch, organizátor Grossglockner ULTRA-TRAIL – powered by DYNAFIT. “

Registrace zde

„V roce 2023 očekáváme kolem 2000 běžců z více než 40 zemí, včetně mezinárodní trailové scény a elitních běžců, pro které připravíme pět distancí ve vysokohorském terénu tím nejlepším možným způsobem.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!