Dynafit Ultra 100 GTX a Ultra 100 pro novou sezónu

2

Celkem rozsáhlou recenzi modelu Dynafit Ultra100 jsem psal již zde. Tehdy jsem psal, že to jsou velmi dobré boty, pohodlné, relativně lehké, které vás pronesou mnohými strastmi. Za dobu používání jsem jim dal dost “za uši” a dostaly se mi do rukou nové Ultra 100 – tentokráte ve verzi GTX a pak další model bez GTX – tentokráte v nových barvách pro další sezónu.

Musím říct, že “staré” Ultra 100 jsou opravdu za zenitem a jsou již dobré jen na kratší tréninky anebo chození po obchodech … pokud by tedy nebyly špinavé jak prase. Ale opravdu, doslova jak prase. Ani Vanish z nich neudělal krásky.

To je ale minulost. U starých bot to “odnesla”  trochu tuhost podešve, která se již prošlápla a “sjetý” vzorek. Ten byl ale podroben těžkým horským podmínkám. Svršek boty byl bez úhony.

Nicméně … nové Ultra 100 (jak GTX, tak ne GTX) lze obout a na první dobrou v nich vyrazit někam na výlet. A nebál bych se ani na závod. Velikost, kterou jsem znal z předchozího (rok starého) modelu, byla perfektní a boty padly okamžitě. V GTX se cítím o pár mm těsnější, takže ten, kdo má svou velikost “na doraz”, by měl objednat GTX verzi o půl čísla větší.

Nepromokavost jsem nebyl schopen otestovat, kvůli teplému létu, ale prodyšnost bot si v horkých letních dnech moc nezadávala s klasickými botami. Sice se v GTX potí noha trochu více, než jste zvyklí, ale dá se to snést. Nicméně pro závodní aktivity bych spíš doporučil verzi bez GTX. Lépe větrá a rychleji schne.

Pohodlím jsou obě boty stejné. Je trochu znát v tuhosti svršku boty. Konstrukčně jsou GTX verze modelu Ultra 100 SKORO stejné.

Skoro je to podstatné. Ultra 100 GTX mají totiž síťku kryjící tkaničky překryté “klopou”. Ta se zacvakává na plastový zobáček. Osobně se mi nestalo, že by se tam zacvaklo ještě něco jiného, ale stát se to možná může.

Za mě ale jedna velká pochvala. Podešeb, vzorek, pohodlí … vše, co jsem psal v mé předchozí recenzi platí i pro nové modelové řady.

 

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno