Dynafit low tech limitovaná kolekce – k výročí „líného muže“

0

Dynafit představil limitovanou edici výstroje na skialpy v barvách „80.let“. Proč se rozhodl k tomuto kroku a že to není jen ulítlý výstřelek produktového manažera, to si řekneme na následujících řádcích. Když jsem viděl poprvé ty barvy, nedokázal jsem si představit, že by se mi taková výbava líbila, ale … ono to k sobě ladí. A navíc – ty ulítlé barvy skrývají top kousky skimo výbavy – od blacklight edice „hardware“ až po „software“ (oblečení) v nejlepší kvalitě.

LOW tech kolekce je k dostání u vybraných dealerů v ČR a SK. Enzian – Pec pod Sněžkou, Sacha sport – Ostrava, Rock Point – Olympia Brno a (eshop) a Koloshop Teplice.

Prohlédnout kolekci

S dovolením jsem si půjčil citát, který jsem viděl v článku o vynálezu pinového vázání Fritzem Barthelem. Respektive, bavíme se o jeho patentu bezrámového vázání z roku 1984. Což je právě onen klíč k bláznivým osmdesátkám, o kterých je celá limitovaná edice Dynafit.

Abyste rozuměli nadpisu článku – když byl kdysi Fritz Barthel na náročném výstupu na Mt.Blanc, měl on i jeho společníci těžkou výbavu. Hodně těžkou. A když máte těžkou skimo výstroj (to si dnes již asi neumíme moc ani představit) připevněnou na nohou, jdete na náročný výstup, tak si to tolik neužijete.

A tak Fritz, jako mechanický inženýr, jednoho dne přišel s inovací, o které prohlásil, že inovace vznikají díky lenosti svých vynálezců. Fritz při svém odlehčení vázání neměl ani tušení, že tím odstartuje doslova novou éru skialpinismu. Dynafit přišel s odlehčenou botou, modelem Tourlite, a najednou se závody staly rychlejšími, ale i bezpečnějšími. No … a na konceptu bezrámového vázání dnes staví hodně výrobců výbavy pro skialpinismus a těžíme z tohoto patentu i my „hobíci“. Co je důležité, Fritzovo low tech bezrámové vázání je stále v užití a na jeho principu se vyrábí i dnešní minimalistické závodní vázání.

A teď ono „výročí“ … ono to není až tak výročí patentu, jako spíše bych řekl doby, kdy bylo vázání ve stádiu vynálezu. A to bylo v prvních letech 80.let. A od toho se odvíjí i nové kolekce Dynafit „Low Tech“, která se vrací do 80.let – co do barevnosti alespoň.
Dynafit uvádí celou kolekci Low Tech od komplet skimo oblečení až po lyže s botami a vázáním. Právě na připomenutí doby, ve které byly položeny nové „éře“ skialpinismu.
Osobně se mi „ohoz“ ala Low Tech docela líbí.

Prohlédnout kolekci

Jednak proto, že jsem „starej ještěr“, ale také proto, že až tak úplně starej nejsem … „osmdesátky“ jsem zažil a trochu mi je připomínají. Jediné, co asi nesedí mému vkusu jsou botky a lyže, které bych neladil s outfitem Low Tech, ale šel bych do řady Black Light.

Jaké zboží se skrývá za touto bláznivě barevnou kolekcí? (dámská kolekce, pánská kolekce)

  • Low Tech boots jsou Dynafit TLT X
  • Lyže jsou karbonové univerzálky Blacklight 88
  • Vázání je Superlite 175
  • Brýle jsou 34 gramové Evo sunglasses
  • Bundy jsou GoreTex, RDS péřovka, Dynastretch jacket, Polartec mikina s kapucí (je to vlastně Radical mikina).
  • Dynastretch kalhoty
  • Skimo 25+3 l batoh

Další doplňky. Mají to zkrátka vše pěkně srovnané a promyšlené. Teď jen zbývá vyrazit na hory!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno