Cvilínský “rychlostní skyrunning”: 218 schodů, 200m, 55m převýšení.

0

Cvilín je jedinečným místem – symbolem města Krnova, odkud po staletí nejenom jeho obyvatelé čerpají a obnovují svůj vztah k domovu. Desítky tisíc poutníků ročně proudí k posvátnému chrámu Panny Marie Sedmibolestné. A právě toto místo, se stalo výzvou pro pořadatelé z Klubu orientačních sportů TJ Loko Krnov. Stane se výzvou i pro sportovní veřejnost?

Jak vznikla myšlenka uspořádat takový závod?

Běžecké závody v běhu do vrchu jsou čím dál více oblíbené a zažívají nebývalý boom, tak jsme se rozhodli, využít potenciál tohoto podmanivého místa.
V hlavách hlavních pořadatelů a aktivních členů našeho sportovního klubu Mirka Kozelského a Jirky Žaloudíka se tato myšlenka zrodila již v průběhu roku 2016 a poslední půlrok na přípravách všichni intenzivně pracujeme.

Co je cílem Vašeho snažení?

Ideou a filosofií je vytvořit tradiční sportovní závod se silnou regionální identitou orientovanou na město Krnov a především na jeho dominantu – Cvilín.

Jak bude závod probíhat?

Do 1. ročníku vstupuje pořadatel s hlavním cílem nastartovat celou myšlenku Run-Upu na Cvilínských schodech jako ryze profesionálně pořádanou akci s dopřednou registrací, elektronicky vyhodnocovanými výkony (čipy ve startovním čísle), hodnotnými balíčky , doprovodným programem a především mimořádně atraktivním modelem závodu – kvalifikace a vyřazovací boje. Ti nejlepší poběží 4-5x.

Pro koho je tento Run-Up určen?

Závodu se může zúčastnit kdokoliv. Celou tuto akci připravujeme pro širokou veřejnost, samozřejmě předpokládáme, že o přední místa se utkají špičky v této disciplíně. Sporťáci se přihlašují do:

Muži-Open věkově neomezeno
Muži-Veterániročník 1976 a starší
Ženy-Open věkově neomezeno
Ženy-Veteránky ročník 1981 a starší
Dívky a Hoši
(Dětský závod)ročník 2002 a mladší

A na co se ještě můžeme těšit v sobotu 23.9. 2017?

Kromě již zmíněného také na patrona Cvilínských schodů, krnovského vrcholového sportovce a olympijského medailistu z Vancouveru Jirku Magála, který je zároveň ambasadorem institutu klinické a experiemntální medicíni IK+EM.

Do termínu závodu již zbývá málo času. Je možné se ještě přihlásit?

Samozřejmě. Do 15.9. , ovšem již bez hodnotného startovního balíčku. Pouze za základní startovné, které činí 100,- Kč. Na dětský závod jde přihlásit až do dne konání (dobrovolné startovné).

Na své si příjdou i nejmenší. V rámci doprovodného programu bude v blízkosti cíle připraveno několik zajímavých atrakcí. K pěknému zázemí, a jako pojistka pro špatné počasí, přispěje také několik stanů a kvalitní občerstvení.

Za celý organizační tým Monika Bohunská.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno