Challenge Prague není pouze jeden triatlon v srdci Evropy!

10

FORD CHALLENGEPRAGUE odstartuje 28.7.2018 již svůj druhý ročník. Dorazte i vy do Prahy – hlavního města České Republiky. Praha je bezpochyby jedním z nejkrásnějších měst na světě. Určitě stojí za to poznat ji osobně. Projděte se historickým centrem a zastavte se na Staroměstském náměstí u orloje. Užije si odpočinku v jedné z mnoha pražských kaváren nebo ochutnejte vyhlášené české pivo. Prohlédněte si největší hradní komplex světa – Pražský hrad a projděte se po Karlově mostě. Celá rodina si pak může užít návštěvu pražské ZOO – jedné z nejlepších zoologických zahrad v Evropě. Svojí účast už potvrdil loňský vítěž profi kategorie Pieter Heemeryck a dalším zvučným jménem je bezpochyby i triatlonista klubu Vanamanu Kladno Tomáš Řenč (letošní mistr Rakouska na dlouhé distanci 3,8-180-42).

FORD CHALLENGEPRAGUE startuje v roce 2018 svým druhým ročníkem pod hlavičkou CHALLENGEFAMILY, která čítá na 40 závodů ve 28 zemích světa. Cílem série je poskytovat ten nejlepší servis a jedinečný zážitek všem účastníkům.

V rámci triatlonového svátku je připravena pestrá porce závodů – víkend otevře v pátek na Střeleckém ostrově běžecký závod dětí – CHALLENGEJUNIOR.

V sobotu 28.7. bude na programu hlavní závod FORD CHALLENGEPRAGUE (1.9 km, kolo – 90 km, běh – 21.1 km), v jehož rámci čeká na triatlonisty porce 1,8 km plavání kolem Střeleckého ostrova, 90 km na kole tzn. dva cyklistické okruhy směrem na Vrané nad Vltavou a závěrečný běh na 21,1 km, který povede podél obou břehů Vltavy přes Janáčkovo a Rašínovo nábřeží. Během závodu tak triatlonisté budou míjet významná turistická místa jakými jsou Národní divadlo, Vyšehrad či Tančící dům. Závodu se můžete také účastnit v tříčlenné štafěte –  CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY.

„Trať byla stanovena tak, aby přilákala nejen profesionální triatlety a jejich rodiny, ale také návštěvníky Prahy. Triatlonisté si tudíž mohou užít závod v centru historického města a zakusit výjimečnou atmosféru, kdy je do cíle požene dav fanoušků,“ říká ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Zároveň je připraven závod s názvem CHALLENGETRY-ATHLON. Je to závod ideální pro ty, kteří si ještě netroufají na dlouhý triatlon, ale rádi by si triatlon vyzkoušeli. Závodit se bude na trasách desetkrát kratších, než dlouhý triatlon. (0.38 km, kolo – 18 km, běh – 4.2 km). Závod je tak podle toho i schválně pojmenovaný – “TRY” (zkusit/vykoušet), protože triatlon si může vyzkoušet opravdu každý!

5 DŮVODŮ, PROČ ZE ZÚČASTNIT FORD CHALLENGEPRAGUE

  • Jedinečný zážitek z triatlonového závodu, který se odehrává skutečně přímo v historickém centru hlavního města České republiky
  • Trasa v kulisách největšího hradního komplexu na světě – Pražského hradu, Karlova mostu nebo Národního divadla
  • Vyžití nejen pro účastníky ale i pro celou rodinu – závod pro děti a zkrácený závod hlavního závodu
  • Tisíce nadšených fanoušků podél trasy
  • Umístění akce v centru České Republiky umožňuje snadné plánování výletů do okolí Prahy

V rámci podpory ČTA a rozvoje triatlonu FORD CHALLENGEPRAGUE dokonce nabízí všem, kdo mají, nebo si do závodu pořídí licenci ČTA, slevu na startovném ve výši 20€ (jak na Middle, tak na Try-athlon) – link zde.

CHALLENGEPRAGUE MIDDLE

Plavání – 1 okruh ve Vltavě. Start i cíl plavecké části je na Střeleckém ostrově.


Kolo – 2 okruhy cyklistické části zavedou účastníky ven z centra města směrem na Vrané nad Vltavou a zpět. Trasa je z velké části rovinatá.


Běh – 4 okruhy běžecké části vedou podél obou břehů Vltavy přes Rašínovo nábřeží, náplavku, Palackého most a Janáčkovo nábřeží. Povrch trasy je jak dlážděný, tak asfaltový.

Plaveš, běháš nebo jezdíš na kole? Tak zkus přijmou novou výzvu a přijď si zkusit TRY-ATHLON!  Zvládnout CHALLENGETRY-ATHLON může každý a zažije tak jedinečnou atmosféru mezinárodního závodu.

CHALLENGETRY-ATHLON

Plavání – 1 zkrácený okruh ve Vltavě. Start i cíl plavecké části je na Střeleckém ostrově. (Na plavání potřebuješ plavecké brýle, plavky a zimomřivci určitě ocení i neopren. Ploutve nech doma!)


Kolo – 2 okruhy cyklistické části zavedou účastníky ven z centra města směrem po Janáčkově nábřeží, Strakonické ulici a zpět. Trasa je zcela rovinatá. (Na cyklistickou část můžeš mít jakékoliv trekingové, horské nebo silniční kolo. Ale pozor, na elektrokole ne!)

Běh – 1 okruh běžecké části vede podél obou břehů Vltavy přes Rašínovo nábřeží, náplavku, Palackého most a Janáčkovo nábřeží. Povrch trasy je jak dlážděný, tak asfaltový. (A běh ten je jasný – stačí ti běžecké boty.)

Všichni účastníci FORD CHALLENGEPRAGUE si užijí trasu v kulisách Pražského hradu, Karlova mostu, Národního divadla nebo Vyšehradu. Zažijí neopakovatelnou atmosféru mezinárodního triatlonového závodu v centru hlavního města.

Vyzpovídali jsme Petra Soukupa – fyzioterapeuta triatlonového trenéra a špičkového triatlonistu (náš nedávný rozhovor s ním zde). Tento rok se stal vicemistr světa na dlouhém triatlonu na Havaji časem 9:05:04 a tento rok bral na FORD CHALLENGEPRAGUE celkové osmé místo časem 4:04:35.0.

Co se ti Petře na FORD CHALLENGE PRAGUE líbilo?

Je to největší domácí závod v triatlonu. Sešlo se tu téměř kompletní závodní pole našich triatletů (profesionálů i amatérů). V případě problémů přesně víte na koho se obrátit, což je na zahraničním závodě, kde jste poprvé složitější. Osobně se cítím lépe v takto známém prostředí a závod si tak mohu více užít. Běh na „Náplavce“ mě prostě baví a je to pecka.

Jak sis užil plavání ve Vltavě?

Nejsem moc silný plavec a v této disciplíně většinou spíše bojuji o život. Zde jsem však na své poměry zaplaval kvalitně a svýkonem byl spokojen. Bohužel jsem vzávěru zazmatkoval u posledních bojek, kdy jsem si nebyl jist, po které ruce je mám obeplavat. Moje chyba, musím lépe nastudovat trať. Voda studená, špinavá, ale okruh okolo Střelečského ostrova má své kouzlo a trať je dobře vymyšlená.

90km kola…

Letos se jel poprvé jiný okruh než v předešlých ročnících a byla to vhodná změna. Dva okruhy po 45km ve tvaru písmene T. Trať není naštěstí technická, takže se dá valit. V nějakém tom kopečku můžete změnit aero pozici a alespoň na chvíli protáhnout tělo.
Oproti plavání jsem se svým cyklistickým výkonem nemohl být spokojen. Neudržel jsem silnou skupinku s Honzou Wainerem, Michalem Daňkem, Ondřejem Kubou, atd. Nicméně to byl alespoň důležitý stimul do tréninku na vrchol sezóny.

…a běh se spoustou turistů a fanoušků okolo trati?

Běžecká část je pro mě osobně tou nejoblíbenější z celého závodu. Mám rád běžecké tratě rozdělené do několika menších okruhů, v teple a s velkým množstvím fanoušků podél trati. To vše Praha poskytuje. Po cyklistické části jsem měl relativně velkou ztrátu na konkurenty, takže jsem na nic nečekal a musel běžet ostře hned od začátku. Tělo naštěstí fungovalo dobře a já zbíhal jednoho borce po druhém. Zhruba 1,5km před cílem jsem se dostal před aktuálně vedoucího amatéra Michala Daňka. Tuto pozici jsem nakonec udržel a předvedl jeden ze svých letošních nejlepších běhů. Za nejrychlejším běžcem dne Pieterem (celkovým vítězem) jsem zaostal pouze o 0,2 vteřiny.

Uvidíme tě na startu i příští rok?

Do konce listopadu chci vytvořit předběžný plán závodů pro rok 2018. Ještě nemohu 100% potvrdit, ale zatím jsem nechyběl ani na jednom z předešlých tři ročníků a budu se snažit tuto tradici neporušit…

Čím bys závodníky na tento závod přilákal?

Střední triatlony jsou mezi veřejností čím dál více populární. Pokud chcete zažít triatlon na nejvyšší úrovni, v českém prostředí, změřit síly se světovou i českou špičkou, na atraktivních tratích, se zajímavou památkovou kulisou a spoustou fanoušků v centru závodu, tak dorazte do Prahy 28.7.2018.

 

CITÁT OD AMBASADORA FORD CHALLENGEPRAGUE – FILIP OSPALÝ

Už jste někdy závodili skutečně v samém srdci historického města? Ne? Tak pak mi dovolte, abych Vás pozval na FORD CHALLENGEPRAGUE . Přijeďte do jednoho z nejhezčích měst na světě a užijte si historickou atmosféru hlavního města Prahy. Zaplavete si ve Vltavě, pojedete na kole po pěkném a rychlém povrchu, poběžíte přímo kolem řeky po náplavkách a nakonec si můžete vychutnat relax na slavnostním ceremoniálu na Střeleckém ostrově. A nezapomeňte s sebou vzít také rodinou – mezitím, co vy se budete nervozní připravovat na závod, rodina může využít nespočetnou nabídku aktivit, které Praha a FORD CHALLENGEPRAGUE nabízí. Těším se na viděnou na konci července v Praze!

Připravili jsme si pro Vás ve spolupráci s FORD CHALLENGEPRAGUE krásnou SOUTĚŽ o dvě startovné a to se slevou 50% na hlavní závod FORD CHALLENGEPRAGUE a jedno startovné na závod CHALLENGETRY-ATHLON!

Stačí jednoduché. Napište nám pod tento článek, nebo FB post odpověď na otázku: kdo vyhrál v mužské elitní kategorii “Pro Men” v roce 2017 a olajkujte FB stránku FORDCHALLENGEPRAGUE. Hlasovat můžete až do konce roku. Poté vylosujeme dva výherce.

 

10 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno